ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ЛЕКАРСТВО

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ЛЕКАРСТВО

Мнениеот Блудният син » 16.09.2014 10:41

Е, как да не се изкефиш, 'баси. Забравя публиката, взряна в своя си интерес, че всички останали методи се проваляха. И пак ще скача, ще протестира и т.н. И сигурно, байова дружина ще се води от стопанина на форума и двама-трима редовно припевающи, които също ще страдат, че някой ви бил предал, извозил, обрал.
Ала за фактическа промяна нито дух, нито дупе ще стигнат някому тук. Защото - спомняме си - същите хора защитиха корупцията като необходимо зло. Необходимо кому - забравиха да уточнят.

Такава е прогнозата, резултатите ще ги видим след изборите.
Умният дава правилни отговори. Мъдрият задава правилните въпроси.
Блудният син

Мнениеот bubolinka1 » 16.09.2014 10:57

Последният път "га" те наритах, си смени името- Помниш ли ?

П.С."Който забравя грешките си, рискува да ги повтаря". Тук си в "пликчке", усеща ли? Предвид необходимото зло, към което се приспособяваме в природата, заради равновесието. От мене толкова по въпроса/ завинаги/.
РАБОТЯ БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО. На промоция са само две от ТРИте.
bubolinka1

Мнениеот Блудният син » 16.09.2014 11:18

bubolinka1 написа:Последният път "га" те наритах, си смени името- Помниш ли ?

П.С."Който забравя грешките си, рискува да ги повтаря". Тук си в "пликчке", усеща ли? Предвид необходимото зло, към което се приспособяваме в природата, заради равновесието. От мене толкова по въпроса/ завинаги/.

Името ми винаги е било и си остава едно и също. ЕГН-то-и то, във велика грешка си. И не си ме "наритвал" щото, ако действително би опитал, и за теб светът щеше да изглежда другояче. Нападките ти са на дребно и, освен лош привкус, друго не оставят. А приспособяването към "необходимото зло"/уж заради равновесието а, на практика, по доста по-нелицеприятни причини/ те абонира за нови и нови проблеми, които това зло ще ти доставя с удоволствие.
Следователно, мога единствено да те съжалявам.
Блудният син

Мнениеот Mateev » 16.09.2014 18:42

Не знам защо, ама Блудния син/Пирамид има НЕВЕРОЯТНАТА ДАРБА винаги да настройва хората против себе си. Където и да отиде, каквото и да напише - крайният резултат винаги е един и същи - СЪЗДАВА СИ ВРАГОВЕ.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Блудният син » 16.09.2014 19:58

Mateev написа:Не знам защо, ама Блудния син/Пирамид има НЕВЕРОЯТНАТА ДАРБА винаги да настройва хората против себе си. Където и да отиде, каквото и да напише - крайният резултат винаги е един и същи - СЪЗДАВА СИ ВРАГОВЕ.

Всъщност, печеля повече приятели, Росимире. Сред честните и справедливи хора, печеля. И отзивът, на поне половината е, че тази идея е много уместна и навременна. А това, че буболинката се бил настроил против, както и още един-двама, е само моя вина. И в никакъв случай, не е функция на факта, че излязоха много нелицеприятни факти за възгледите и вижданията им и ги разкриха самите те, в желанието си да запазят някакви ... сенчести лостове за въздействие в/у някого си. В никакъв случай. Постарах се да помогна, а - странно, защо скочиха само трима? - бях наречен всякак, вместо някой да се замисли какво, аджеба, става? Защо, въпреки многократните старания, е, не вървят нещата, и това е? Прехвърлях в паметта си - не ми стигна - и така и не видях да се опитва нещо по начин различен тъй, щото наистина да има въз основа на какво да се получи различен резултат. Споделих и ... станах "всезнайко", "Сульо-Пульо", "Мръсотията" и още не се сещам вече, кой.
Ограничил съм изявите тук до минимум, само по същество - пак недоволни. Излиза, източникът на недоволството е вътре в рипащите. Аз просто обирам негативите, т.к. кризата при хулещите се оказа много по-тежка и им трябва виновник. Друг, когото да сочат с пръст. Иначе, видите ли, всичко стана наред изведнъж. И промените в едно можели да преобърнат света, едва ли не. И виновен бил МОЯТ "частно-собственически интерес". И изчезнаха недоразумения с ДКЕВР, с министерства, с правителства, и само аз /каквото и да направя/ руша нечий правилен и природосъобразен свят. И се пропуска, че това е само половината, в/у която акцентирате. Пропуска се, че точно аз нямам никакъв интерес тук - щото никой нищо не ми дължи, никому нищо не дължа идр. - за разлика от някой друг. И другата половина, вероятността да се изчистят много от задкулисните игри, с/у които скачахте зимата обаче, взе да стресира някого. Защо? Защо се оказва, че съм тръгнал, едва ли не, да ви взема хляба?
Кажете и посочете че , сигурно, аз съм в такива /нерегламентирани?/ връзки със сенчести субекти, а тук - ама всеки втори - е от ангел нагоре.
И че не са ходили хора от тук на протестите в София с въпроса "кой". Хайде, забавно ще е да го чуем. Напишете, че аз съм измамил някого, примерно. Или още нещо от вида.
Разбира се, че пирамидата е виновна. Само и единствено.
Блудният син

Мнениеот agro » 16.09.2014 21:47

Mateev написа:Не знам защо, ама Блудния син/Пирамид има НЕВЕРОЯТНАТА ДАРБА винаги да настройва хората против себе си. Където и да отиде, каквото и да напише - крайният резултат винаги е един и същи - СЪЗДАВА СИ ВРАГОВЕ.

Факт! Ама може и такива таланти да са нужни някъде, само още не е открил мястото.
Колкото до "онова" минало време - главното преимущество беше сигурността на преживяването. Това обаче не те кара да се бориш - напротив - притъпява ти стремежа към развитие, като прасе в кочина. В крайна сметка се озовахме точно там, закъдето се бяхме запътили - в блатото на доволната нискотехнологична посредственост и уравновиловка. В това време обаче предприемчивите люде по други едни места отидоха далеч напред, изобретиха чудни неща, докато се бореха безстрашно с несигурността на живота по техните си места. И когато големия брат ни остави да се оправяме сами, се оказа, че също като прасето от кочината сме изгубили инстинктите си за оцеляване и напредък. И все търсим някой друг да ни оправи. И чудна работа - винаги се намира кандидат да те "оправи".
"На всеки сложен въпрос има прост и разбираем за всички грешен отговор"
agro

Мнениеот Блудният син » 16.09.2014 22:43

agro написа:

Факт! Ама може и такива таланти да са нужни някъде, само още не е открил мястото.
Колкото до "онова" минало време - главното преимущество беше сигурността на преживяването. Това обаче не те кара да се бориш - напротив - притъпява ти стремежа към развитие, като прасе в кочина. В крайна сметка се озовахме точно там, закъдето се бяхме запътили - в блатото на доволната нискотехнологична посредственост и уравновиловка. В това време обаче предприемчивите люде по други едни места отидоха далеч напред, изобретиха чудни неща, докато се бореха безстрашно с несигурността на живота по техните си места. И когато големия брат ни остави да се оправяме сами, се оказа, че също като прасето от кочината сме изгубили инстинктите си за оцеляване и напредък. И все търсим някой друг да ни оправи. И чудна работа - винаги се намира кандидат да те "оправи".

1.Относно "онова време": Няма връщане. Живее ли ни се, обаче, се налага и се справяме.
2.За прасетата в кочината не знам, не съм ги интервюирал. Гадната пирамида, обаче, не е избягал и няма да избяга въпреки, че не харесва нелепите практики под масата, зад кулисите и зад гърба.
3.Относно мераклиите "да ни оправят" и на мен, честно, ми е писнало. Затова - ама кой да обърне внимание и да прочете? - идеята не е някой да "ни оправи"/нямам и аз претенции/, а сами да вземем контрола над онези, които изпращаме тъй, щото да представляват НАШИТЕ интереси, а не нечии чужди. Ако ТОВА, agro, намираш за ... абе, нередно - кажи. Моите наблюдения, обаче, ми доказаха че всичко зависи от човека. Досегашните "промени" се оказаха подмени.
...сигурно, защото не съм държал някого на синджирче де със сакс-скандал, де с уредена работа на балдъза му или със запис на вземане/даване на рушвет. На ТОВА, обаче, ако разчитате - мразете ме, все тая - стъпвате на гнили, изметнати дъски.
Опитах - не постигам успех тук, сред вас. Матеев страда от наранено его, Lupus и bubolinka1 -веднага, да потвърдят вярност на шефа - кой каза, че угодниците изчезвали? - а теб...теб не мога да те разбера, agro. Днес съм лош и грозен - небръснат и зъб ме боли - но, не хванах ТВОЯТА логика. Да не би да ти е намекнато че, изразиш ли поне неутралитет - пази Боже, да подкрепиш такава ерес - нещо при теб може да се обърка? Въпросът е за принципа, позицията ти не ми е ясна. Моля, обясни.
Блудният син

Мнениеот Lupus » 17.09.2014 09:46

agro написа:.......

Това е абсолютно вярно, но пропускаш един основен факт - структурата на обществото. И отново трябва да се върнем на прословутата крива за нормалното разпределение на Гаус.
Огледай се около себе си и ще забележиш, че основната маса хора са именно "прасето в кочината". Искат собствена кочинка, топла помия и компанията на другите прасета. Тези предприемчивите люде са на върха на кривата и те движат света напред и на горе. Представяш ли си обаче ако всички в едно общество са такива и се опитват да застанат на върха на пирамидата? Представяш ли си каква борба и непримиримост между хората ще има? Може ли да има общество от такива индивиди? Аз лично не си го представям. Както и не си представям общество, състоящо се само от тези от долната и част - аутсайдери и гении. Та за да съществува стабилно едно общество, то трябва в максимална степен да задоволява интересите на тази средна част на кривата. Онова предишно общество правеше именно това и кочината беше доволна. Опитай се да си представиш сегашната крива как изглежда - хем е ужасно несиметрична, хем е прекалено голяма в единия си край - 90% аутсайдери, "работещи бедни" и 10% много богати, но лишени от оня малък процент гении, които да ги захранват с нови идеи за правилно оползотворяване на натрупания капитал. В резултат на което имаме нестабилно общество, готово всеки момент да се взриви в социални безредици и нископродуктивна и нискотехнологична икономика.
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот Блудният син » 17.09.2014 09:54

Lupus написа:Това е абсолютно вярно, но пропускаш един основен факт - структурата на обществото. И отново трябва да се върнем на прословутата крива за нормалното разпределение на Гаус.
Огледай се около себе си и ще забележиш, че основната маса хора са именно "прасето в кочината". Искат собствена кочинка, топла помия и компанията на другите прасета. Тези предприемчивите люде са на върха на кривата и те движат света напред и на горе. Представяш ли си обаче ако всички в едно общество са такива и се опитват да застанат на върха на пирамидата? Представяш ли си каква борба и непримиримост между хората ще има? Може ли да има общество от такива индивиди? Аз лично не си го представям. Както и не си представям общество, състоящо се само от тези от долната и част - аутсайдери и гении. Та за да съществува стабилно едно общество, то трябва в максимална степен да задоволява интересите на тази средна част на кривата. Онова предишно общество правеше именно това и кочината беше доволна. Опитай се да си представиш сегашната крива как изглежда - хем е ужасно несиметрична, хем е прекалено голяма в единия си край - 90% аутсайдери, "работещи бедни" и 10% много богати, но лишени от оня малък процент гении, които да ги захранват с нови идеи за правилно оползотворяване на натрупания капитал. В резултат на което имаме нестабилно общество, готово всеки момент да се взриви в социални безредици и нископродуктивна и нискотехнологична икономика.

Иначе казано, дай - в името на стабилността - да го оставим да си гние? Дай да не говорим за "гении" но, явява се една необяздена още идея и човекът, който я изказва, става "мръсотията", "Сульо-Пульо" и т.н. А, че това е именно предприемчивост, способна да възстанови равновесието и стабилността в обществото /да не се бърка с политическото status quo, вечно ненакрало се/, не се брои. "Политическа инженерия" и "медицински експеримент" бяха възможно най-леките квалификации, чути от така загрижени - уж за обществото а, всъщност, за Далаверата - мои съграждани. Евалла им за "принципността" на такива. :oops:
Блудният син

Мнениеот Lupus » 17.09.2014 10:07

Блудният син написа:
Lupus написа:Това е абсолютно вярно, но пропускаш един основен факт - структурата на обществото. И отново трябва да се върнем на прословутата крива за нормалното разпределение на Гаус.

Иначе казано, дай - в името на стабилността - да го оставим да си гние? Дай да не говорим за "гении" но, явява се една необяздена още идея и човекът, който я изказва, става "мръсотията", "Сульо-Пульо" и т.н. А, че това е именно предприемчивост, способна да възстанови равновесието и стабилността в обществото /да не се бърка с политическото status quo, вечно ненакрало се/, не се брои. "Политическа инженерия" и "медицински експеримент" бяха възможно най-леките квалификации, чути от така загрижени - уж за обществото а, всъщност, за Далаверата - мои съграждани. Евалла им за "принципността" на такива. :oops:

Не виждам никаква връзка на поста ти с написаното от мен. То не касае теб, нито твоите идеи, които не коментирам. Написаното е релевантно само с поста на agro.
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот Блудният син » 17.09.2014 10:32

Нещата са навързани, ако не забелязваш. agro коментира в поредица от мисли и споделяния, която именно спорната ми личност възбуди това-първо.
Второ, ми убягна смисъла на подчертаното:
Lupus написа:...

Общество от прасета се нарича стадо. На стадото, каквото и да му кажеш, изгрухтява - де в хор, де не особено - и си продължава по свински, с крака в копанката. Стадото може и да мрънка но, и на кланица отива, като го наритат. Та, кое е лошото? Предприемчивите на върха, или? Уж искал в общество, ала нищо против, то да е стадо ... което и той да дои, стриже и коли.
...Само дето забравят подобни загрижени, че и те са частица от това "общество", на стабилността на което така държат.
Странна логика, странни амбиции.
Блудният син

Мнениеот nadzor » 17.09.2014 11:06

Несторов, стига си набутвал тъпата идея, тя е неприложима. В конституцията не се предвижда отзоваване на депутат с подписка. Прочети първо конституцията, избирателния кодекс, закона за политическите партии и ред други закони, които уреждат общественото устройство в РБ. Твоята декларация е един нищо незначещ празен лист, чудя се защо не ти я подписват, за да се отървават от теб. Може би защото е обидно и унизително да се подписва такава безсмислица.
Ако чак толкова искаш да си обществено активен, по-добре инициирай подписка за промяна на конституцията с цел включване в %"прекратяване на пълномощията на избран народен представител" да се добави "чрез отзоваване с подписка от избиратели от неговия изБирателен район".
И стига си се правил на неразбрания месия, герой, борец за справедливост или знам ли още на какъв се правиш.
nadzor

Мнениеот Lupus » 17.09.2014 11:42

Блудният син написа:.....

Поста не е адресиран към теб, трябва ли да ти го кажа по-грубо за да разбереш?
Аз нямам в случая никакви амбиции, а логиката няма как да разбереш поради подчертано асоциалния ти начин на мислене. При това е и над интелектуалното ти ниво!
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот Блудният син » 17.09.2014 11:45

nadzor написа:Несторов, стига си набутвал тъпата идея, тя е неприложима. В конституцията не се предвижда отзоваване на депутат с подписка. Прочети първо конституцията, избирателния кодекс, закона за политическите партии и ред други закони, които уреждат общественото устройство в РБ. Твоята декларация е един нищо незначещ празен лист, чудя се защо не ти я подписват, за да се отървават от теб. Може би защото е обидно и унизително да се подписва такава безсмислица.
Ако чак толкова искаш да си обществено активен, по-добре инициирай подписка за промяна на конституцията с цел включване в %"прекратяване на пълномощията на избран народен представител" да се добави "чрез отзоваване с подписка от избиратели от неговия изБирателен район".
И стига си се правил на неразбрания месия, герой, борец за справедливост или знам ли още на какъв се правиш.

1.Приложима е. И точно заради това и медиите ни изолират, и юнаци като вас мрънкат с/у нея:
Защото ... приложението и НЕ ЗАВИСИ от тях. Защото, гражданинът, като види, за какво отиват един бюлюк кандидати, лесно си дава сметка, дали стават или не стават и може - забележи, отново, и при днешното законодателство - да ги отсвири и да не гласува за тях. Аз съм се разбрал със себе си и съм в съвършен мир по този въпрос: За предатели, бушони, шушумиги, крадци НЕ ГЛАСУВАМ. Та, кое, казваш, било "неприложимо"?
2.Подписки за промяна в конституцията е рано да се инициират. Ние си искаме, едни други - с явни и скрити зависимости, с нечисти намерения и /забележи!/ имунитет, решават. Не съм идиот. И по десетките обезсмислени протести няма да ме видиш, защото ценя и своето и времето на близките си, както си давам сметка, че неправилни хора правилни решения вземат и провеждат само...като грешка /в своята програма/ и бързо се усещат как да ги опорочат.
3.Къде видя "месии"? Приписваш ми свои заблуждения. "Месиите" уж сами "спасяват", правят чудеса...е, или "строят магистрали". Иде реч гражданите да си вземат и приложат малкото контрол, който им е оставен, над техния собствен глас, и да гласуват с мисъл и отговорност. Тук моя милост няма отношение освен като медиатор, да разяснява. А "борците за справедливост", заблудени души, ходят и трошат ФЕЦ-овете на "лошите богаташи", щото май контролират само една сопа. Дори себе си не контролират, че и акълец толкова им е останал от мозъчни перални, дето ги въртят по цял ден по телевизии, интернет, радио и др. "медии". Аз разбирам, че с това те /блейчиците/ няма да оправят своя живот но, натъжават разни тарикати, налели пари в издънена каца с надежда да смучат още, с помощта на държава, която вече е доказала, че и за тях не милее.
Такива работи, "надзоре". Не те знам какво надзираваш, ама също си жертва на това, което крепиш.
Продължавай, щом вярваш, че така трябва. Само не мрънкай после, че си бил прецакан: Пожелал си го, преглъщай.
Блудният син

Мнениеот Блудният син » 17.09.2014 11:47

Lupus написа:
Блудният син написа:.....

Поста не е адресиран към теб, трябва ли да ти го кажа по-грубо за да разбереш?
Аз нямам в случая никакви амбиции, а логиката няма как да разбереш поради подчертано асоциалния ти начин на мислене. При това е и над интелектуалното ти ниво!

Наясно съм с целия ти интелект, споко. Моят пост, обаче, беше адресиран именно към теб. И твоята грубост не ме засяга. Вилней си на воля.

P.S.
Ако темата не би била интересна, не бихте се така активно изявявали. Разбира се, че инжекциите болят.
Блудният син

ПредишнаСледваща

Назад към Свободни теми и дискусии