nadzor написа:Несторов, стига си набутвал тъпата идея, тя е неприложима. В конституцията не се предвижда отзоваване на депутат с подписка. Прочети първо конституцията, избирателния кодекс, закона за политическите партии и ред други закони, които уреждат общественото устройство в РБ. Твоята декларация е един нищо незначещ празен лист, чудя се защо не ти я подписват, за да се отървават от теб. Може би защото е обидно и унизително да се подписва такава безсмислица.
Ако чак толкова искаш да си обществено активен, по-добре инициирай подписка за промяна на конституцията с цел включване в %"прекратяване на пълномощията на избран народен представител" да се добави "чрез отзоваване с подписка от избиратели от неговия изБирателен район".
И стига си се правил на неразбрания месия, герой, борец за справедливост или знам ли още на какъв се правиш.
1.Приложима е. И точно заради това и медиите ни изолират, и юнаци като вас мрънкат с/у нея:
Защото ... приложението и НЕ ЗАВИСИ от тях. Защото, гражданинът, като види, за какво отиват един бюлюк кандидати, лесно си дава сметка, дали стават или не стават и може - забележи, отново, и при днешното законодателство - да ги отсвири и да не гласува за тях. Аз съм се разбрал със себе си и съм в съвършен мир по този въпрос: За предатели, бушони, шушумиги, крадци НЕ ГЛАСУВАМ. Та, кое, казваш, било "неприложимо"?
2.Подписки за промяна в конституцията е рано да се инициират. Ние си искаме, едни други - с явни и скрити зависимости, с нечисти намерения и /забележи!/ имунитет, решават. Не съм идиот. И по десетките обезсмислени протести няма да ме видиш, защото ценя и своето и времето на близките си, както си давам сметка, че неправилни хора правилни решения вземат и провеждат само...като грешка /в своята програма/ и бързо се усещат как да ги опорочат.
3.Къде видя "месии"? Приписваш ми свои заблуждения. "Месиите" уж сами "спасяват", правят чудеса...е, или "строят магистрали". Иде реч гражданите да си вземат и приложат малкото контрол, който им е оставен, над техния собствен глас, и да гласуват с мисъл и отговорност. Тук моя милост няма отношение освен като медиатор, да разяснява. А "борците за справедливост", заблудени души, ходят и трошат ФЕЦ-овете на "лошите богаташи", щото май контролират само една сопа. Дори себе си не контролират, че и акълец толкова им е останал от мозъчни перални, дето ги въртят по цял ден по телевизии, интернет, радио и др. "медии". Аз разбирам, че с това те /блейчиците/ няма да оправят своя живот но, натъжават разни тарикати, налели пари в издънена каца с надежда да смучат още, с помощта на държава, която вече е доказала, че и за тях не милее.
Такива работи, "надзоре". Не те знам какво надзираваш, ама също си жертва на това, което крепиш.
Продължавай, щом вярваш, че така трябва. Само не мрънкай после, че си бил прецакан: Пожелал си го, преглъщай.
Умният дава правилни отговори. Мъдрият задава правилните въпроси.