Блудният син написа:Следвайки нормалната логика- може би. Историята е пълна с примери за извращения и гаранции, че този път това няма да се случи-никакви. Що нещо е ненужно усложнено и, поради това, в пъти по-ненадеждно от достижимия оптимум. Не бих заложил на такъв сценарий.
lz1wvm написа:Аз пък не съм съгласен,да ми менкат батериите.
Моята може да е три годишна,и да ми предлагат едногодишна,но от къде да знам,колко цикли са им направили.И колко реален капацитет има в нея.
Блудният син написа:lz1wvm написа:Аз пък не съм съгласен,да ми менкат батериите.
Моята може да е три годишна,и да ми предлагат едногодишна,но от къде да знам,колко цикли са им направили.И колко реален капацитет има в нея.
Колко му е да се вгради въпросният чипконтролер, инфото в който да се ъпгрейтва само на зарядна станция и да отчита реално заредената енергия и ред доп.параметри. Вярвам, също така, едва ли ще настоят да ти вземат батерията - просто, ще рекат, "Заповядайте, включете се, ще Ви заредим по дневната тарифа а, дотогава, посетете нашия бар/магазин/сладкарница и т.н.Възможно е да се предложат още ред услуги, които да те ... подтикнат да ползваш техните услуги по максимум. Хитрости търговски да искаш. В крайна сметка, ако батерията се води собственост на зарядната компания /или както там се нарече/ и не ти "сменят батериите", а купуваш едни kWh /и от "зарядката" се изваждат останалите, според контролера, в батерията, ето ти ново поле за бизнес. Добре и за крайни клиенти, и за поддръжка, за всички. Биха могли да се пуснат и "по-евтини" kWh, в по-стар хардуер /като цикли/, или "бонус-батерии", с гарантирано ниско вътр.съпротивление /според данните от зарядния компютър/, както и бърз сервиз /диагностика/ на автомобилите и т.н. Възможно е такова.
Успокоявахме тези, дето не искат да си дават батерията. сигурно, и аз не бих искал, ако бих я бил купил преди това. Ала ако е с тези вноски, както предложиха колегите преди мен и особено, ако бързаш, а доставчикът е реномиран, ще ти спестим време за дома, не да клечиш по зарядки.Какво значи според теб чипконтролер,и какво точно мери,и как го мери.![]()
Ако Плевнелиев реши да ми замени батерията с друга,какъв е проблема,пак да пия едно кафе,или да хапна мешана скара.![]()
И аз имам душичка....
Пък зависи от цената на дневна и нощна енергия за зареждане на автомобилите.Аз мога да хапна и след 22 часа.
Блудният син написа:Успокоявахме тези, дето не искат да си дават батерията. сигурно, и аз не бих искал, ако бих я бил купил преди това. Ала ако е с тези вноски, както предложиха колегите преди мен и особено, ако бързаш, а доставчикът е реномиран, ще ти спестим време за дома, не да клечиш по зарядки.Какво значи според теб чипконтролер,и какво точно мери,и как го мери.![]()
Ако Плевнелиев реши да ми замени батерията с друга,какъв е проблема,пак да пия едно кафе,или да хапна мешана скара.![]()
И аз имам душичка....
Пък зависи от цената на дневна и нощна енергия за зареждане на автомобилите.Аз мога да хапна и след 22 часа.
Mateev написа:Тази система с подмяната на батериите въобще не е жизнеспособна по една съвсем проста причина - това, че няма как да сравниш една стара и издъхнала батерия, с която колата ти едвам крета, с една чисто нова мощна батерия, с каквато си си купил колата. Кой ще се съгласи да заменя кон за кокошка?
Ха-ха - че то ако това стане, аз самият ще взема да издирвам стари батерии и ще ги купувам на безценица, а след това ще ходя да си ги подменям с нови, и след това ще ги продавам скъпо и прескъпо. Ха-ха ...... и ако не го направя аз, ще го направят стотици други.......
Просто идеята е неприложима в едно първобитно общество с много ниско ниво на съвест, каквото е нашето общество. А за да си издигнем нивото на съвестта до необходимата висота и да построим комунизма, сигурно ще ни трябват поне 1000 години.
Оферта за какво и на какви 50% си съгласен? Моля, уточни.lz1wvm написа:Дай оферта,аз съм навит на 50 процента.
Назад към Свободни теми и дискусии
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта