Tiko написа:Здравейте,
След повече от 4 месеца чакане дойде становище от ЕВН. За мое най-голямо разочарование ми казват че обекта може да се присъедини в подстанция, която на груби изчисления е на около 13 км. До парцела има 1 далекопровод, на 500 м. има съвсем друг далекопровод, а на 750 има и 3 далекопровод.
Въпросът ми е вие как бихте процедирали в такъв случай?
Това обаче е становище за изработване на ПУП, дали после може това присъединяване да стане по-близко в другия док. : Проучвания и условията и начина на присъединяване.
Имам и още един въпрос, как мога евентуално да разбера свободните мощности на 3те далекопровода...
Чакам вашите коментари.
Tiko, при нас имаме същия проблем. По груби изчисления, разстоянието е 12км. Предписанието е - килия в Подстанция. Просто, дълекопроводите с района на обекта са със запълнен капацитет. Имало две решения - изграждането на подстанция в района, което да бъде финансирано от инвеститорите, заявили изграждането на ФЕЦ или изграждане на кабелна линия от обекта до ПС.
Всички наши проучвания, показаха, че наистина дълекопроводите в района на нашия обект, не могат да поемат бъдещата мощност. Трябвало да се мисли преди да се предприемат каквито и да е било стъпки, за изграждането на ФЕЦ в такъв район.
Приеми, че и в становището за предварителния договор, ще ти бъде писано присъединяване в подстанция и ще съдържа подобен текст: