Петьо за сажаление приятел не бъркаш точно това се оказва на практика вече това се изяснява Івече взех да си мисля че проектите продължават с цел събиране на пари нещо като безплатната преригистрация на фирма която накрая излиза 150 лвpetyostoev написа:ferdi,моите уважения.
Доколкото ми е известно всеки одобрен проект след изпълнението му се субсидира с пари от бюджета на РБ и след проверка от ЕС тогава се изплаща от бюджета на ЕС.
И понеже бюджета е изтънял доста напоследък,но защо ли????????????
Кой е виновен,бизнеса ли,климата ли или световната финансова и кономическа криза?
Всеки може да се досети, че е по добре да се отрежат повечето проекти поради всеизмислени причини и да не се товари бюджета и по това перо.
А пък, че няма да се усвоят еврофондовете и няма да се създаде някакъв поминък в селските райони,кой го е грижа?
Бюджета е по важен.
Ако бъркам, моля да ме поправите.
точно така колега за сьжаление е така и то от различни хора и то не само за фотоволтаици а за всичко по 312ferdy написа:Ще попитам по-ясно: По мярка 312 има отговори, че проектът е одобрен, но няма да се изплати субсидията, защото няма пари, така ли?
ivanvarna написа:Тава отговарят от фонда когато се направи официално запитване към днешна дата:
В отговор на ваше запитване относно заявление за подпомагане на xxxxxxxx ООД с УРН: 447xxx по мярка 312"Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия", Ви информираме, че проекта е изпратен в ЦУ на ДФЗ ще бъде направен ранкинг и ще бъде класиран спрямо броя на точките, които е получил, за разглеждане при процедура на ограничен бюджет.
Тези от фонда незнаят ли че ние селяните ползваме думата Класиране а не ранкинг, а и какви точки е набрал самия проект си остава пълна тайна.
sunny_boy написа:ivanvarna написа:Тава отговарят от фонда когато се направи официално запитване към днешна дата:
В отговор на ваше запитване относно заявление за подпомагане на xxxxxxxx ООД с УРН: 447xxx по мярка 312"Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия", Ви информираме, че проекта е изпратен в ЦУ на ДФЗ ще бъде направен ранкинг и ще бъде класиран спрямо броя на точките, които е получил, за разглеждане при процедура на ограничен бюджет.
Тези от фонда незнаят ли че ние селяните ползваме думата Класиране а не ранкинг, а и какви точки е набрал самия проект си остава пълна тайна.
Този отговор е абсолютно неадекватен. При положение, че вече има проекти с отказано финансиране, не би трябвало да се говори за ограничен бюджет, тъй като отказа за финансиране и неплащане води до увеличение на разполагаемия бюджет. В личен разговор директор на ОРА ми каза, че пари има и ще се плаща по проекти за ФЕЦ. Предполагам, че той малко или много е наясно. Иначе аз не виждам никаква логика в това да се увеличава размера на субсидията от 70% на 80% и веднага след това да се говори за ограничения.
Ферди какво да ти кажа с хора като мене с големи желания за различни неща по 312 се срещнах и споделиха с мене това което споделих и аз със вас с 2 думи проекта не се отхвърля просто няма пари това еferdy написа:Жорка, дай малко повече информация по темата, това е нещо, което с което не съм запозната.
Колега и на мене не ми се иска да е така и аз като вас катеря бюрокрацията и се надявам всичко да е както се говори и да вървят нещата напред І а за другото ще ти отговоря от практиката наслушал съм се че това или онова ще се промени и че има много пари за даване България да живне и накрая нищо не знам може би колегите подали проектите от по рано незнам аз некои обаче да е получил от проект за нещо над 40000лв париsunny_boy написа:ivanvarna написа:Тава отговарят от фонда когато се направи официално запитване към днешна дата:
Този отговор е абсолютно неадекватен. При положение, че вече има проекти с отказано финансиране, не би трябвало да се говори за ограничен бюджет, тъй като отказа за финансиране и неплащане води до увеличение на разполагаемия бюджет. В личен разговор директор на ОРА ми каза, че пари има и ще се плаща по проекти за ФЕЦ. Предполагам, че той малко или много е наясно. Иначе аз не виждам никаква логика в това да се увеличава размера на субсидията от 70% на 80% и веднага след това да се говори за ограничения.
ferdy написа:Жорка, приятел, стига сте слушали тия глупости, ами вземете си правете кадърно проектите и да видим дали няма да се намерят пари.
.......
ferdy написа:Ние ако не вярвахме в това, да сме закрили фирмата отдавна.
Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта