Лошата новина - ДФЗ започна да отказва проекти !!!

Възможности за финансиране на проекти за Енергийна Ефективност и изграждане на нови Възобновяеми Енергийни Източници. Кредити, грантове, субсидии, данъчни облекчения.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот ferdy » 02.09.2010 23:20

Ще попитам по-ясно: По мярка 312 има отговори, че проектът е одобрен, но няма да се изплати субсидията, защото няма пари, така ли?
ferdy

Мнениеот joro76 » 02.09.2010 23:22

petyostoev написа:ferdi,моите уважения.
Доколкото ми е известно всеки одобрен проект след изпълнението му се субсидира с пари от бюджета на РБ и след проверка от ЕС тогава се изплаща от бюджета на ЕС.
И понеже бюджета е изтънял доста напоследък,но защо ли????????????
Кой е виновен,бизнеса ли,климата ли или световната финансова и кономическа криза?
Всеки може да се досети, че е по добре да се отрежат повечето проекти поради всеизмислени причини и да не се товари бюджета и по това перо.
А пък, че няма да се усвоят еврофондовете и няма да се създаде някакъв поминък в селските райони,кой го е грижа?
Бюджета е по важен.
Ако бъркам, моля да ме поправите.
Петьо за сажаление приятел не бъркаш точно това се оказва на практика вече това се изяснява Івече взех да си мисля че проектите продължават с цел събиране на пари нещо като безплатната преригистрация на фирма която накрая излиза 150 лв :lol:
joro76

Мнениеот joro76 » 02.09.2010 23:28

ferdy написа:Ще попитам по-ясно: По мярка 312 има отговори, че проектът е одобрен, но няма да се изплати субсидията, защото няма пари, така ли?
точно така колега за сьжаление е така и то от различни хора и то не само за фотоволтаици а за всичко по 312
joro76

Мнениеот YordanIvanov » 03.09.2010 09:20

Колега :) :) :) благодаря Ви за доверието, че не сте се усъмнили в мен :)
YordanIvanov

Мнениеот Vandal » 03.09.2010 11:03

Данчо, твоят проект до колкото знам е с различна документация.
Погледни тия юнаци колко съвпадения имат. Как да не се усъмни човек.
Аватар
Vandal

Мнениеот ferdy » 03.09.2010 11:48

Жорка, дай малко повече информация по темата, това е нещо, което с което не съм запозната.
ferdy

Мнениеот ivanvarna » 03.09.2010 17:13

Тава отговарят от фонда когато се направи официално запитване към днешна дата:
В отговор на ваше запитване относно заявление за подпомагане на xxxxxxxx ООД с УРН: 447xxx по мярка 312"Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия", Ви информираме, че проекта е изпратен в ЦУ на ДФЗ ще бъде направен ранкинг и ще бъде класиран спрямо броя на точките, които е получил, за разглеждане при процедура на ограничен бюджет.

Тези от фонда незнаят ли че ние селяните ползваме думата Класиране а не ранкинг, а и какви точки е набрал самия проект си остава пълна тайна.
ivanvarna

Мнениеот sunny_boy » 03.09.2010 18:22

ivanvarna написа:Тава отговарят от фонда когато се направи официално запитване към днешна дата:
В отговор на ваше запитване относно заявление за подпомагане на xxxxxxxx ООД с УРН: 447xxx по мярка 312"Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия", Ви информираме, че проекта е изпратен в ЦУ на ДФЗ ще бъде направен ранкинг и ще бъде класиран спрямо броя на точките, които е получил, за разглеждане при процедура на ограничен бюджет.

Тези от фонда незнаят ли че ние селяните ползваме думата Класиране а не ранкинг, а и какви точки е набрал самия проект си остава пълна тайна.

Този отговор е абсолютно неадекватен. При положение, че вече има проекти с отказано финансиране, не би трябвало да се говори за ограничен бюджет, тъй като отказа за финансиране и неплащане води до увеличение на разполагаемия бюджет. В личен разговор директор на ОРА ми каза, че пари има и ще се плаща по проекти за ФЕЦ. Предполагам, че той малко или много е наясно. Иначе аз не виждам никаква логика в това да се увеличава размера на субсидията от 70% на 80% и веднага след това да се говори за ограничения.
sunny_boy

Мнениеот ivanvarna » 03.09.2010 18:34

sunny_boy написа:
ivanvarna написа:Тава отговарят от фонда когато се направи официално запитване към днешна дата:

Този отговор е абсолютно неадекватен. При положение, че вече има проекти с отказано финансиране, не би трябвало да се говори за ограничен бюджет, тъй като отказа за финансиране и неплащане води до увеличение на разполагаемия бюджет. В личен разговор директор на ОРА ми каза, че пари има и ще се плаща по проекти за ФЕЦ. Предполагам, че той малко или много е наясно. Иначе аз не виждам никаква логика в това да се увеличава размера на субсидията от 70% на 80% и веднага след това да се говори за ограничения.

Браточка коментара ти е уместен но това е официален отговор от запитване до ДФЗ тях не ги е еня дали са увеличили на 80% субсидията или не просто ги е еня от коя ясла ще зобят и съответно там ще се набират необходимите точки за класация.
ivanvarna

Мнениеот joro76 » 03.09.2010 19:37

ferdy написа:Жорка, дай малко повече информация по темата, това е нещо, което с което не съм запозната.
Ферди какво да ти кажа с хора като мене с големи желания за различни неща по 312 се срещнах и споделиха с мене това което споделих и аз със вас с 2 думи проекта не се отхвърля просто няма пари това е
joro76

Мнениеот joro76 » 03.09.2010 19:44

sunny_boy написа:

Колега и на мене не ми се иска да е така и аз като вас катеря бюрокрацията и се надявам всичко да е както се говори и да вървят нещата напред І а за другото ще ти отговоря от практиката наслушал съм се че това или онова ще се промени и че има много пари за даване България да живне и накрая нищо не знам може би колегите подали проектите от по рано незнам аз некои обаче да е получил от проект за нещо над 40000лв пари
joro76

Мнениеот ferdy » 03.09.2010 20:55

Жорка, приятел, стига сте слушали тия глупости, ами вземете си правете кадърно проектите и да видим дали няма да се намерят пари.

ivanvarna, това е стандартен отговор, нищо плашещо няма в него, бюджетът си е ограничен и винаги е бил ограничен. Ако не се сещате, ограничен означава, че не е безкраен. И след като още в началото си направиха труда да правят точкова система, все някъде и някога трябва и да я използват.
ferdy

Мнениеот Lupus » 03.09.2010 21:26

ferdy написа:Жорка, приятел, стига сте слушали тия глупости, ами вземете си правете кадърно проектите и да видим дали няма да се намерят пари.
.......

Защо ли започва да ми се струва, че се преиграва с понятието "Кадърно направен проект"? Интересно ми е има ли консултантска фирма, занимаваща се с писане на проекти да вярва до толкова в това, че един "Кадърно направен проект" ще мине пред комисията, че да подпише запис на заповед, ако това не се случи да върне взетите за проекта пари?
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот ferdy » 03.09.2010 21:43

Ние ако не вярвахме в това, да сме закрили фирмата отдавна.
ferdy

Мнениеот Lupus » 03.09.2010 21:53

ferdy написа:Ние ако не вярвахме в това, да сме закрили фирмата отдавна.

Ами тя цялата религия се крепи на това, че има лековерни. За това попитах за гаранциите, а по-сериозна гаранция от запис на заповед няма. Така че въпроса си остава.
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

ПредишнаСледваща

Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ