от solar2 » 19.07.2010 20:18
Четейки темата се замислих сериозно, как ЛЕВСКИ е успял да организира ,подготви и сплоти цял народ, ходейки пеш из страната, криейки се постоянно, без да си послужи поне с един мобилен телефон, интернет, скайп, гуугъл, форум, телевизия, не е имал секретарка, факс, е-майл, сайт, дори и стационарен телефон.
Той не е имал за цел да извлече полза за себе си- имал е идеали, в които е вярвал!!!
В нас е трудно да ги открием, дори дълбоко в себе си.
Всеки е готов да усигури собствените си старини първо, преди да помисли за народа.
Смятам, че всички би трябвало да се замислим върху това!!!
Сега сме по-зле и от тогава, ако тогава се е намерил един предател, какво да кажем за настоящето ни ..............
Тогава хората са търсели свобода(икономическа, физическа) от поробители, сега ние я искаме от хора ,за които самите ние сме гласували.
Както прочетох има около 2000 регистрирани потребители в форума, от тях активните, тези които искат, и правят нещо са точно 1 %. Останалите 1980 потребители , в това число и аз самият ,освен да черпим информация от форума не бихме направили нищо повече-ФАКТ.
Аз съм оптимист, но трябва да се помисли за хилядите , с какво можем да помогнем ние , това е движещата сила, а единият процент е за да я направлява.
Затова и Ботев е стигнал до там, защото е нямал подкрепа на масата, останало е само иху ,аху!
Аз например, какво бих могъл да направя за общата клауза:за такса не съм мислил,не съм инвеститор нито на 1МВ, нито на 5МВ- за сега съм мечтател; но бих могъл да отида на мирен протест, гладна стачка ,или да се включа в блокирането на главна пътна артерия, за да има наистина положителна реакция от страна на съответните инстанции.
Не казвам че това ще доведе до положителен резултат 100%, но измислете на тази среща с какво биха могли да помогнат хилядите, и след като помогнат да знаят наистина защо са помогнали, и да усетят свободата в собствената си държава!
Само да не стане като деветдесет и някоя година, когато стотици хиляди недоволни излязоха за да възкачат правителство, което по-късно беше 10 пъти по-критикувано от предишното!