НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО !!!

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот Invincible » 16.07.2010 08:00

Моето предложение за организация на срещата остава с променена дата - 24.07 (събота). В случай, че Day Energy има нещо предвид за конферентна зала, оставам инициативата в неговите ръце. Междувременно аз също ще се огледам за подходящо място за срещата. Това само в случай, че има съгласие с мнозинство, срещата да се проведе в Пловдив.

Напълно подкрепям Miro, че трябва да отидем подготвени.

Относно дилемата между БФА или нова организация - смятам, че следва да се обсъди на живо, лично аз не се чувствам достатъчно компетентен да отстоявам един от двата варианта.
Invincible

Мнениеот pmihailova » 16.07.2010 10:06

Invincible написа:Явно среща трудно ще се организира, всяко чудо за 3 дни. Предлагам чрез форума да подготвим документ с препоръки относно новия закон за ВЕИ. Ако някой може да сложи драфта тук, ще е още по-лесно. След като е готов единствения вариант е да се разпространи чрез БФА, след тяхно одобрение, защото е несериозно автора да са група физически лица или група ООД-та.

Съгласна съм!!!
pmihailova

Мнениеот DanielDimov » 16.07.2010 12:14

аз до 24-ти ще подготвя моето лично (а ако и останалите са съгласни с него - то може да стане общо) становище по Енергийната Стратегия и по Плана за действие за ВЕИ
DanielDimov

Мнениеот ferdy » 16.07.2010 20:47

Това е сериозна приказка вече. Да обобщим. Кой още се включва активно на този момент?

До момента виждам Марков, Миро, Петьо Стоев, Даниел Димов, Данчо, Вандал, аз.

Дей енерджи се включва само логистично или и с акъл по текстовете?
Джио ако има сили да се включи, Инвизибъл и Михайлова да не бягат по тъча. :lol:

Други?
ferdy

Мнениеот Вальо Генов » 16.07.2010 23:12

Ами, не знам дали това ще помогне, но понеже имам и филологическо образование, при готов текст мога да го редактирам стилистично, пунктуационно, граматически и т.н.
<b><i>Започни бизнес или разшири настоящия си</i> - http://lr.cityplaza.eu</b>
Аватар
Вальо Генов

RBG

Мнениеот Day Energy » 17.07.2010 13:23

моята позиция съм я конкретизирал към Миро, както споделям и готовност да привлека нужното съгласие и интеграция в БФА (в случай че успеем да се обединим около този подход)...

участие наред с това - логистично, административно и каквото е нужно!

Daniel Nikolov
RB Group
Day Energy

Мнениеот Vandal » 18.07.2010 21:18

За 24ти в Пловдив и аз съм съгласен.
До тогава нека всички си припомним тази тема:
http://solar.sts.bg/forum/viewtopic.php?t=119
Аватар
Vandal

Мнениеот Tokio » 19.07.2010 19:14

Аз също ще дойда, ако срещата е до края на този месец. Пловдив ми се струва достатъчно централно място, но и във Видин да е срещата - пак ще присъствам.
Tokio

СРЕЩАТА

Мнениеот solar2 » 19.07.2010 20:18

Четейки темата се замислих сериозно, как ЛЕВСКИ е успял да организира ,подготви и сплоти цял народ, ходейки пеш из страната, криейки се постоянно, без да си послужи поне с един мобилен телефон, интернет, скайп, гуугъл, форум, телевизия, не е имал секретарка, факс, е-майл, сайт, дори и стационарен телефон.
Той не е имал за цел да извлече полза за себе си- имал е идеали, в които е вярвал!!!
В нас е трудно да ги открием, дори дълбоко в себе си.
Всеки е готов да усигури собствените си старини първо, преди да помисли за народа.

Смятам, че всички би трябвало да се замислим върху това!!!
Сега сме по-зле и от тогава, ако тогава се е намерил един предател, какво да кажем за настоящето ни ..............
Тогава хората са търсели свобода(икономическа, физическа) от поробители, сега ние я искаме от хора ,за които самите ние сме гласували.

Както прочетох има около 2000 регистрирани потребители в форума, от тях активните, тези които искат, и правят нещо са точно 1 %. Останалите 1980 потребители , в това число и аз самият ,освен да черпим информация от форума не бихме направили нищо повече-ФАКТ.
Аз съм оптимист, но трябва да се помисли за хилядите , с какво можем да помогнем ние , това е движещата сила, а единият процент е за да я направлява.
Затова и Ботев е стигнал до там, защото е нямал подкрепа на масата, останало е само иху ,аху!

Аз например, какво бих могъл да направя за общата клауза:за такса не съм мислил,не съм инвеститор нито на 1МВ, нито на 5МВ- за сега съм мечтател; но бих могъл да отида на мирен протест, гладна стачка ,или да се включа в блокирането на главна пътна артерия, за да има наистина положителна реакция от страна на съответните инстанции.
Не казвам че това ще доведе до положителен резултат 100%, но измислете на тази среща с какво биха могли да помогнат хилядите, и след като помогнат да знаят наистина защо са помогнали, и да усетят свободата в собствената си държава!

Само да не стане като деветдесет и някоя година, когато стотици хиляди недоволни излязоха за да възкачат правителство, което по-късно беше 10 пъти по-критикувано от предишното!
solar2

Мнениеот YordanIvanov » 19.07.2010 21:11

Относно простестите бих искал да вметна нещо МНОГО ВАЖНО.
Както всички знаете в България няма средна класа.Движещата сила на всяка една страна е именно средната класа, но това е друга тема на разговор.99% от фотоволтаичните централи се строят от хора, които са над средната класа.Сега ще кажете, че субсидиите са за по-бедните хора.Да ама не, кой беден ще искара 50к за земя + проектиране + + + +, ще чака 2 години да го одобрят, ще вземе кредит 500к лева ,срещу обезпечение ще даде личното си имущество, което трябва да е поне на стойност 650к лева, която пък от своя страна банките занижават много, на което всички ни е ясно какво значи(май стана бая дълго а? :lol: :lol:)-имуществото да ви е от рода на 750к, 800к лева. Прогнозата ми може да е до голяма степен в крайност, но аз така съм научен да смятам.Блаженни са вярващите, че ще получат кредит без обезпечение.Пожелавам го на всички, ама аз не вярвам.Та къде ми беше мисълта....катко каза колега по-горе за да положиш усилия да направиш нещо, трябва да имаш интерес от това.Както разбрахме по-горе интерес имат само богатите хора и фирмите изпълнители.А сега ми кажете кой милионер ще се опъне да стачкува на улицата?Аз лично не познавам такъв.Факт е че незаинтересованите хора няма да си мръднат пръста, та те дори няма да разберат, че инвестициите от чужденците ще им излезнат през носа на самите тях.Те не мислят дали утре имат да ядат, вие говорите за 25 години.
До какъв извод стигаме накратко: ЛОБИТА, да, става дума за лобитата на въпросните богати хора.Те действат по друг начин, не като нашия:Асоциация, искания и т.н. и т.н.За жалост техните интереси са в разрез с нашите, което е много голям проблем, защото сме "ЧИСТО САМИЧКИ".Е, аз предлагам да не се отказваме, но само исках да вметна малко яснота относно стачките, затварянето на главни пътни артерии и гладните стачки :)
Малко се поовлякох :), ще се събираме ли идния уикенд за да знаем всички как да си плануваме нещата?
YordanIvanov

Meeting - 23/24 July

Мнениеот Day Energy » 19.07.2010 22:45

Добър вечер на всички,

имаме два прозореца - в петък 23.07 от 15h до 19h и на 24.07 от 09h до 13h.

Моето лично мнение е да се координира среща за петък, не само поради причина че в събота става пореден weekend без семейството.

Запазил сам конферентаната зала в СП в Пловдив и за двете дати, в случай че мнозинството е за 24.07, ще се опитам да се вместя.

Регистрацията е на името на Renew Bulgaria Group.
Брой участници - 50

Поздрави
Daniel Николов
Day Energy

Мнениеот Vandal » 19.07.2010 23:00

Чудя се защо автора на темата не взима отношение по въпроса!
Данчо, прав си майна, аз затова минах на водка. :D
Аватар
Vandal

...

Мнениеот Gio » 19.07.2010 23:08

...то и в моя живот ще дойде този преломен момент - фен съм на :
http://www.youtube.com/watch?v=XnXbKRFcFm8
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот Miro » 19.07.2010 23:32

Подкрепям Day Energy за петък... и на мен ми се насъбраха уикенди без семейството, а и добре е работата да се върши през работно време....В България имаме навика на работа да говорим за маса, а на масата - за работа...

Въпросът е, че още нямаме нищо разписано. Аз ще се постарая за утре вечер да постна някакъв драфт тука, но нека ако някой все пак е писал - да подаде сламка. Разбирам, че всички сме много заети, но без да сме отделили по 2-3 часа пред компа да си структурираме мислите - какво ще свършим и след 10 срещи? Само добри пожелания.... пожеланията и оплюването ги можем, работа, работа трябва да свършим... иначе и 100 асоциациаци да учредим, ефектът ще е нулев...
Miro

Мнениеот Vandal » 19.07.2010 23:56

Day Energy
Дай някакъв точен час за петък и да почваме записване.
Gio, това е за теб: :D
http://dox.bg/files/dw?a=2daa10bcf7
Ама да слушаш и звука.
Последна промяна Vandal на 20.07.2010 10:19, променена общо 1 път
Аватар
Vandal

ПредишнаСледваща

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ