Анатоли, критиката е чудесна, само че в случая не е на място и моето чувство за справедливост крещи.
Загледах се по-внимателно в писанията на Ясен и установих, че владее доста добре правописа, дори на моменти ме изненада с няколко попадения. Убедена съм, че поне 95% от форума не ги владее. Ето за какво става въпрос:
yasen написа:Много, много, много благодаря
, г-н Матеев
! За изчерпателния отговор.
/Правилно е описано обръщението и емоцията./Относно въпроса, какво завършвам.
Новото име на специалността е "Електротехника", старото е "Електрически машини и апарати".
Основи на електротехниката не сме учили

, Ел измервания сме учили, но само на теория. За цялото си обучение съм виждал измервателни уреди само 4 пъти
, и то при сваляне на характеристики на ел.двигатели.
/Това е един от малкото случаи, при които преди първо "и" се поставя запетая./ За съжаление образователната ни систма е такава ( теоритично насочена изцяло ). Затова
, колкото и да се срамувам
, трябва да призная
, че имам нужда от доста обяснения и практика.
/Това изречение е просто прекрасно, в последните години трудно може да се види някой да слага запетаи, при това правилно!/Затова, моля да изтърпите въпросите ми, и да ми кажете ако греша някъде.
Благодаря!
В целия пост има не повече от 5 грешки, но нито една от тях не е фатална, затова пък има чудесни попадения, които искрено ме зарадваха. Момчето владее свързването на прости изречения в сложно, пълен и кратък член, двойни съгласни, не използва диалектни думи и т.н.
Анатоли, да извадя ли някой Ваш пост и да му набравим разбор заедно? Или пост на който и да е друг от форума, за да видим дали пише по-грамотно от Ясен?
Критиката е само градивна, както казахте.