ivanvarna написа:към EOS Technologies наемната цена е за годишен наем, а е и посочена квадратурата на покрива, нещо коментара Ви е неуместен или неправилно сте прочели първоначално обявеното предложение.
Не виждам постинг с име ivanvarna, в който да е посечена големината на площта в кв.м. Но, и да съм пропуснал нещо, наема от 3.000лв. годишно отговаря на една централа с мощност около 114кВп, построена на плосък покрив с площ от около 1.900кв.м. Тя ще дава около 53.000^/годишно. Умножено по 3% дава 1.600^ или 3.000лв. наем. Ако покрива е в грандиозно състояние, без необходимост за емонт през следващите 25 години, тогава може да се говори за 4 или 4,5% от стойността на ПРОДАДЕНАТА енергия.
Това са условията, които функционират. Неам на кв.м. или други условия не приема НИКОЙ горе-долу свястен инвеститор.
Или имате блока на БКП в кв. Чайка, номер 68, или някой друг до него. Или пък представата на наемодателите е както на повечето, дето нямат представа от "фотоволтаичните рендити".
Не ми се сърди, просто ти спестявам време с това ти начинание, което аз лично намирам за много достойно - понеже имам чувството, че не става въпрос за 2 дка покривна площ, а за доста повечко проценти от стойността на енергията. Това с блоковете не става във Варна, защото:
а) Миро написа защо
б) със 99% вероятност няма да намериш 30 собственика, които да се съгласят заедно за каквото и да било
Минали сме го този път - на края някой се развикаха, че парите им били малко....
Ако искаш да правим заедно нещо в тази насока, пиши ми ако обичаш по емейл.
Петър