Здравейте,
От няколко дена чета форума тука и искам да поздравя г-н Матеев за инициативата и безупречната подръжка на този сайт и форум. Та да минем на въпроса. Притежавам 7дка промишлен парцел в промишлената територия на гр. Царево с изградени няколко постройки, като статута на парцела е урбанизирана територия с трайно предназначение: за друг вид производствен и складов обект. Имам прекаран промишлен ток 15мВ и вода, а трафопоста, който обслужва района е на около 150м от парцела. Парцела няма сенчест район (има гледка към морето, което е на 3км от него и е с лек южен наклон). Парцела влиза в територията на общините по мярка 312, което живо ме заинтересува да направя проучване за изграждане на фотоволтаична електроцентрала. До колкото разбрах от форума засега стъпките са ми да направя ПУП за електроцентрала и сменя трайното предназначение, да извадя виза и строително (това не е проблем в този район). Първоначалните въпроси, които ме интересуват са:
Мога ли на този етап да пусна проучване към ЕВН?
И към г-н Матеев, каква е цената на първоначалният одит и след това за проектирането.
Като инвестиция, засега съм се насочил към най-рентабилната за мярка 312 - около 300,000евро, като има вариант и за 3х300,000евро (или до колкото изчислих 3 централи по около 70кWp).
П.П.
Днес разбрах, на 60м от парцела минава далекопровод 20kV.