Избор на име за проекта!

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот taipan » 31.01.2008 11:25

:!: то мъжки без собствен бизнес да си въртел трудно се привиква с ортаклък(дори и акции)На тиа времена дето се пракнаха разни мушмороци (има и жените също). 8) Та когато си дребен единственият правелен според мен начин да уживееш на пазара и да печелиш е АД-то.Говоря дребен от финансова гледна точка,щото и да си вразкар без необходимите стотинки си оставаш един наемник(вклучая себе си) :!: 8)
taipan

Мнениеот lz1kka » 31.01.2008 14:17

alex1001111 написа:Икономика се прави с икономии не с харчове! Единия ще дава акции заради един домейн. Другия ще взима bg домейн(вероятно най-скъпата област), третия ще регистрира АД... Обяснете ми най първо кой аджеба кой е? С какво сте се занимавали, че почва да ме съмнява да сте въртели собствен бизнес? И как ще ме убедите при тези внезапни пориви, че ще имате грижата на добър стопанин. За Матеев имам представа що за човек е. Интересни са ми останалите. Можете да ме приемете като един от хилядите инвеститори с дребни суми и неудобни въпроси. Предлагам да прочетете закона за АД и АДСИЦ.

Ами ще ти обесня... Един пост над твоя споменах точно това, че няма нужда да се плащат излишни разходи за домейн, който вече е регистриран освен ако цената не е близка до тази на нерегистриран! Наистина няма смисъл да се хвърлят да речем 500 лева за това, че някой се сетил преди нас за името. А що се отнася до регистрацията на АД за която говориш мисля, че никъде не сме споменавали такова нещо. В момента се обсъжда все още правната форма на дружеството. Единствено предложих да ЗАПАЗЯ а не РЕГИСТРИРАМ "Солар" АД на собствени начала с пари изкарани от моя джоб доброволно и то само ако името е свободно.

Да разбирам ли, че искаш от нас да отворим нова тема в която всеки от нас да се представи?
Когато силата на любовта победи любовта към силата тогава светът ще познае мира!
lz1kka

Мнениеот alex1001111 » 31.01.2008 14:40

Мисля че е добре да се представите. Поне двигателите на това начинание. Също набележете план за това до коя дата какво се очаква да има направено. За кое нещо колко време се отделя за умуване. Колко за гласуване, и кога ще има обявен резултат. За пример име, място и юридическа форма и т.н.
alex1001111

Мнениеот Mateev » 31.01.2008 20:35

Трябва да знаете, че още преди няколко месеца ние поискахме да регистрираме домейна solar.bg. От Цифрови системи обаче ни отказаха с мотива, че фирмата ни не се казва така. Но ако направим фирма, която да се казва само "Солар", тогава ще ни дадат домейна. Ние не се двоумихме много и веднага регистрирахме фирмата "Солар" ООД с капитал 5000 лева. Представихме документите на Цифрови Системи, но въпреки всичко не ни дадоха домейна. Изглежда се пази за наши хора. Домейна все още не е даден на никого. Само е резервиран. Но ако случайно Цифрови системи го дадат на някого, който няма фирма със същото име или който има входящ номер на молбата след нашия - тогава познайте какъв скандал ще предизвикаме.

Засега битката не е загубена. И има някаква вероятност да се преборим и да вземем домейна. И ако успеем - спокойно можем да предоставим фирмата, заедно с домейна, за започване на това наше начинание. Само трябва да я преобразуваме от ООД в АД.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Lambov » 01.02.2008 00:39

Mateev написа:Трябва да знаете, че още преди няколко месеца ние поискахме да регистрираме домейна solar.bg. От Цифрови системи обаче ни отказаха с мотива, че фирмата ни не се казва така. Но ако направим фирма, която да се казва само "Солар", тогава ще ни дадат домейна. Ние не се двоумихме много и веднага регистрирахме фирмата "Солар" ООД с капитал 5000 лева. Представихме документите на Цифрови Системи, но въпреки всичко не ни дадоха домейна. Изглежда се пази за наши хора. Домейна все още не е даден на никого. Само е резервиран. Но ако случайно Цифрови системи го дадат на някого, който няма фирма със същото име или който има входящ номер на молбата след нашия - тогава познайте какъв скандал ще предизвикаме.

Засега битката не е загубена. И има някаква вероятност да се преборим и да вземем домейна. И ако успеем - спокойно можем да предоставим фирмата, заедно с домейна, за започване на това наше начинание. Само трябва да я преобразуваме от ООД в АД.

Това е чудесно, а може и да се разговаря с този, който е резервирал домейна.
Lambov

Мнениеот Lambov » 01.02.2008 00:48

alex1001111 написа:Мисля че е добре да се представите. Поне двигателите на това начинание. Също набележете план за това до коя дата какво се очаква да има направено. За кое нещо колко време се отделя за умуване. Колко за гласуване, и кога ще има обявен резултат. За пример име, място и юридическа форма и т.н.

А Вие не сте ли от двигателите?
Ако не сте, оставете адрес, и когато сме готови с проекта, ще Ви поканим на презентацията, където ще отговорим точни и конкретно на инвеститорските Ви въпроси.
Все пак Ви препоръчвам да включите двигателите.
Lambov

Мнениеот Vandal » 20.02.2008 00:25

Solar Balkan (Bulgarian) Invest - SBI

Solar Balkan (Bulgarian) Systems - SBS

Balkan (Bulgarian) Solar Systems - BSS

Association of Bulgarian Solar Invest - ABSI

Association of Bulgarian Solar Systems - ABSS
Аватар
Vandal

Мнениеот alex1001111 » 29.02.2008 11:02

Solar Technology Systems - STS
Solar City - SC