Условия за присъединяване на малки PV централи

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот lz1wvm » 23.03.2009 12:21

Въпрос с повишена трудност: как се мери импеданса на мрежата?

И аз това попитах колегата ping

Дава ли по отделно R,L и C като стойности при меренето.Какво е включването на уреда-двуточково или триточково.
lz1wvm

Мнениеот petyostoev » 23.03.2009 17:01

Ами кой да ви предложа-собственика на сайта-Матеев.
petyostoev

Мнениеот Поли » 25.03.2009 14:04

petyostoev написа:Ами кой да ви предложа-собственика на сайта-Матеев.

Да, ще се радвам, ако мога да ползвам неговите услуги. Но незнам как може да стане това в тази странна форма на общуване! :)
Поли

Мнениеот lz1wvm » 25.03.2009 18:35

Поли трябва ти нотариален акт и скица на местото.След това отиваш в КЕЦ Поморие и там ще ти дадат формуляр за искането за проучване.
lz1wvm

Мнениеот Поли » 25.03.2009 18:42

lz1wvm написа:Поли трябва ти нотариален акт и скица на местото.След това отиваш в КЕЦ Поморие и там ще ти дадат формуляр за искането за проучване.

Да, днес точно това направих. И нещата са доста по-прости отколкото се представят тук.
:)
Поли

Мнениеот Miro » 25.03.2009 18:46

Не вярвай на всичко... нито на това, дето е написано тук, нито на това, което ти казват от КЕЦ-а. Мен от КЕЦА ме бяха пратили в началото за зелен хайвер...
Miro

Мнениеот Mateev » 25.03.2009 22:38

Когато след един месец ти върнат отговор, че трябва да предоставиш допълнителна информация съгласно член еди кой си от НАРЕДБА 6, тогава пак се похвали с простите неща.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Поли » 26.03.2009 00:30

Mateev написа:Когато след един месец ти върнат отговор, че трябва да предоставиш допълнителна информация съгласно член еди кой си от НАРЕДБА 6, тогава пак се похвали с простите неща.

да, става въпрос за техническата информация по чл.76 от Наредба 6/ 09.06.2004 г.
Вие подчертавате факта, че не съм компетентна. И е точно така. Сигурно затова съм тук. Но от компетентен човек като вас, очаквах друго отношение :?
Поли

Мнениеот Miro » 26.03.2009 00:54

Поли, не се обиждай. Тука се опитваме да те предпазим от подводните камъни. Идеята е да си подготвена и да знаеш стъпките, по които трябва да се мине, за да нямаш проблеми на по-късен етап.
Miro

Мнениеот lz1wvm » 26.03.2009 00:58

Поли мисля че в друга тема беше задала същия въпрос.След като са приели искането за проучване-трябва да ти отговорят след месец с тяхното становище.Както казват колегите сигурно ще има подводни камъни.Но това ще стане ясно след отговора на ЕВН.
Поздрави
lz1wvm

Мнениеот ferdy » 26.03.2009 01:06

Поли, приемете факта, че господин Матеев е врял и кипял в материята и просто иска да Ви обърне внимание, че не е толкова просто понякога. Това е за Ваше добро, просто да не подценявате процедурата. И все пак този форум е особено полезен, точно за непросветени.
ferdy

Мнениеот Поли » 26.03.2009 01:27

lz1wvm написа:Поли мисля че в друга тема беше задала същия въпрос.След като са приели искането за проучване-трябва да ти отговорят след месец с тяхното становище.Както казват колегите сигурно ще има подводни камъни.Но това ще стане ясно след отговора на ЕВН.
Поздрави

не, в друга тема не съм задавала същия въпрос. В никакъв случай не подценявам процедурата. И затова и не съм подала искането за проучване. Опитвам се да го окомплектовам и да бъде пълно, с всичките приложения.
Поли

Мнениеот lz1wvm » 26.03.2009 01:40

Поли :?:
Изчетох доста в този форум и разбирайки , че тук има доста компетентни хора, реших и аз да се регистрирам.
Ще се радвам ако ми отговорите на въпроса:
Имам парцел, на когото съм променила статута от земеделска земя,
на който е определен начин на трайно ползване: "за курортно-рекреационен обект". Изготвен е ПУП с градоустройсвени показатели.
(имала съм други идеи за строителство)
Та въпросът ми е: мога ли да използвам този парцел с настоящия му статут построяване на фотоволтаична централа или ще трябва да правя някои промени?
Благодаря предварително!
lz1wvm

Мнениеот Поли » 26.03.2009 02:13

lz1wvm написа:Поли :?:
Изчетох доста в този форум и разбирайки , че тук има доста компетентни хора, реших и аз да се регистрирам.
Ще се радвам ако ми отговорите на въпроса:
Имам парцел, на когото съм променила статута от земеделска земя,
на който е определен начин на трайно ползване: "за курортно-рекреационен обект". Изготвен е ПУП с градоустройсвени показатели.
(имала съм други идеи за строителство)
Та въпросът ми е: мога ли да използвам този парцел с настоящия му статут построяване на фотоволтаична централа или ще трябва да правя някои промени?
Благодаря предварително!

:) Да, това беше съвсем друг въпрос. А сега въпроса не е същия, а е за приложенията към искането за проучване. И отговорите научих като отидох в EVN. Заради спецификата на информацията, която трябва да се приложи, ще се забавя един ден с подаването.
Поли

Мнениеот Mateev » 26.03.2009 11:09

Поли, не се сърди.
Ако трябва да напиша всичко, с което някога съм се сблъсквал с един или друг клиент, трябва да изпиша 500 листа. Но както разбираш нямам време за това. Затова отговорите ми във форума понякога са много лаконични. От време на време се освобождавам и с подробности описвам някой аспект. Разгледай архивите на форума, и ще се убедиш.

Има и още нещо. Основното предназначение на форума е да даде на потенциланите клиенти достатъчно информация, за да вземат правилно инвестиционно решение. След това обаче е редно те да си потърсят соларна фирма и да се оставят в нейните ръце. Вие сте точно на такъв етап. Все пак нека не забравяме, че соларните фирми си вадят хляба с това. И ако искате аз да ви напътствам безплатно през целия процес през страниците на форума - няма как да стане. Просто нямам достатъчно време за това.

При това положение за вас има два варианта:
1. Сключвате договор със соларна фирма и тя започва да се грижи за вас и за вашата процедура
2. Опитвате се всичко да направите сама и за всичко питате на форума. И ако се намери някой да ви отговори, добре. Ако не - ами нямате основание да се сърдите. Всеки си има работа и отговаря на форума само когато му остане време. Същото важи и за мене. Ще ви отговарям когато мога и както мога, но вие не се сърдете за забавянията или за лаконичността.
Аватар
Mateev
Site Admin

ПредишнаСледваща

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ