Дистанционно управление чрез SMA Sunny Webbox

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Re: Дистанционно управление чрез SMA Sunny Webbox

Мнениеот dancho » 25.03.2014 21:33

така е пазара е шарен има всичко за всички
dancho

Мнениеот Lupus » 25.03.2014 21:43

dancho написа:така е пазара е шарен има всичко за всички

Това предполага сътрудничество, а не конфронтация и опити за омаловажаване на постигнатото. Това пречи на всички.
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот dancho » 25.03.2014 22:24

Не омаловажаваме нищо поне аз не го правя
Имам решение за управление на 1или 20 парка едновременно
нещо което пести време
Както каза един колега обаче преди малко тук никой не иска да пести време а само да печели пари :)
dancho

Мнениеот Lupus » 25.03.2014 22:50

Е то времето е пари, ама да се проумее пак време трябва.
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот e_solar » 26.03.2014 18:06

Може ли да се влезе в sunny webbox-а през Sunny portal ако нямаш статично ip както е при gsm модемите на Глобул? Относно ограничаването на мощността с определени %-ти освен SMA power reducer box трябва ли в самите стрингови инвертори да има прикачен sma power control module, за да стане работата?
e_solar

Мнениеот Foton » 26.03.2014 20:30

e_solar написа:Може ли да се влезе в sunny webbox-а през Sunny portal ако нямаш статично ip както е при gsm модемите на Глобул? Относно ограничаването на мощността с определени %-ти освен SMA power reducer box трябва ли в самите стрингови инвертори да има прикачен sma power control module, за да стане работата?

Би трябвало ако имаш WebBox само чрез него да можеш да регулираш мощността на инверторите. Ако не ме лъже паметта за серията SMC е 27-ми параметър, но може и да бъркам.
Ноевият ковчег е създаден от любители, професионалистите са направили Титаник...
Foton

Мнениеот Foton » 26.03.2014 20:52

Lupus написа:@Foton,
Вие с колегата dancho много си приличате. Работите в някакви тайнствени фирми...... Не ти трябват монитори с дежурен пред тях или Интернет на обекта. Стига ти 3G покритие и смартфон.
PS За рекламата не се притеснявайте. Матеев разрешава реклама във форума, стига това което се рекламира да не е в пряка конкуренция с неговите неща.

Надявах се, че с dancho лесно ще схванете идеята на това което съм ви показал. Смисъла на тази система, която между впрочем работи от 2009 е да се минимизират разходите на самите обекти. Не си мисли, че непременно някой стои и я гледа нон стоп. Има и по-интелигентни начини да разбереш, че нещо някъде става. В случая системата е така направена, че ако желаеш ти се свързваш към нея и като се логнеш не виждаш всички обекти а само твоя или тия до които си допуснат.
И да Данчо, прав си! Повечето обекти са ВЕЦ. Е има и няколко ФтЕЦ и ВтЕЦ, но са малко. Иначе пълното заглавие на системата е "Система за мониторинг и управление", т.е. може ги и двете. Да ти кажа, че тия дни и ВЕЦ го отнесоха яко...
Присъединявам се към мнението на Данчо за дъмпинга и цените. Само ще отбележа, че при определена конфигурация на обектите разходите за свързване към нашата система като хардуер са 0лв.
Lupus, не знам какво разбираш под тайствени фирми без представяне в нета? Отдолу на картинката, в дясно има лого на фирма, има и google, но щом настояваш ще те улесня: esc-bg.com. Малко сме го позанемарили сайта ама и така ще схванеш за какво иде реч.И повярвай ми няколко собственика на централи под 100kW си позволяват да ползват тази система.
Ноевият ковчег е създаден от любители, професионалистите са направили Титаник...
Foton

Мнениеот Lupus » 26.03.2014 21:04

ОК Така вече друго.
@Foton,
Имам следния технически въпрос - системата Ви следи ли зададени от собственика параметри и при излизане на накой от тях извън границите да го известява по някакъв начин или влизането в нея става само по негова инициатива?
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот dancho » 27.03.2014 06:53

e_solar написа:Може ли да се влезе в sunny webbox-а през Sunny portal ако нямаш статично ip както е при gsm модемите на Глобул? Относно ограничаването на мощността с определени %-ти освен SMA power reducer box трябва ли в самите стрингови инвертори да има прикачен sma power control module, за да стане работата?

Използвай VPN сървар .
dancho

Мнениеот dancho » 29.03.2014 13:18

трябва да имаш rs485 към WEB Box който е свързан с редусер бокса .....
dancho

Предишна

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали