За Белене !

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: За Белене !

Мнениеот mladenovn » 21.02.2013 18:54

Вземат ли червените властта, ще построят Белене на наш гръб, а това вече ще е краят и няма да имаме друг избор, освен да напуснем тази държава. Затова не гласуваите за червените, не съм фен и на Бойко, но при БСП ще е катастрофа.
mladenovn

Мнениеот venkap » 21.02.2013 22:53

mladenovn написа:Вземат ли червените властта, ще построят Белене на наш гръб, а това вече ще е краят и няма да имаме друг избор, освен да напуснем тази държава. Затова не гласуваите за червените, не съм фен и на Бойко, но при БСП ще е катастрофа.

Според мен Белене вече не е нужен на БСП. Те и преди референдума знаеха, че проекта е трудно осъществим, да не кажа невъзможен. Цялата дандания им трябваше за да си осигурят алиби за беззаконията, които сътвориха докато бяха на влас. Сега вече имат направена пътека към Козлодуй, не без наша помощ. Новия вариант им дава почти толкова възможности да крадат, колкото и проекта Белене. Единствено съжалявам, че се хванах на въдицата. Трябва да призная, че им свалям шапка на уменията да манипулират и постигат желаното от тях.
venkap

Мнениеот Drag » 23.02.2013 15:37

Хах, абе хора, какво Белене ви гони, инвестицията щяла да се възвърне за 16 години!!!! Кой идиот ще инвестира в такъв проект, и то милиарди евро, самата мисъл за такава инвестиция е абсурдна и неграмотна...Ако проекта се изплащаше за максимум 4 години, инвеститорите щяха да се бият за него.. Отделно да не повдигам темата за директива 2020, при положение че направим жилищата си енергийно независими, какво ще ни пука от разни малоумни доставчици на енергия...Това което направи Рудолф Дизел с парните машини е на път да се случи с с атомните и всякакви централи, използващи остарели технологии. Отделно не ми е ясно как инвестиция от 10 милиарда ще се конкурира с евро фондовете за енергийна ефективност на стойност около 300 милиарда, нещо не излиза сметката въобще..А 2014 наближава :D
Drag

Мнениеот agro » 23.02.2013 23:39

Иди го обясни на гласувалите "За" по някакъв начин, че нещо не виждам такъв. Обясни им още, че няма как да се надяват да не си плащат регулярните сметки за тока, дори и да мислят, че са несправедливи, защото ако го направят, после просто ток няма да има. Тая цветомузика 2 ч има, 2 ч няма вече я живяхме. Защото сегашните протестиращи не се борят за няколко процента намаление, те искат да потребяват ток "на корем", да плащат по 30 лева на месец и да им се анулират последните сметки. Тълпата не разбира от логични доводи, не помни историята, тя вярва на лозунги, които галят ухото. И оратори ще се намерят! Обясни им, че няма разумен начин да национализират ЕРП-тата и ТЕЦ-овете. Аз съм направо потресен от глупостите, които чувам от политици и други нагаждачи. На обикновения човек му е простено да не знае за какво става дума, но на образования не е. И щом ще се повтаря историята от близкото ни минало, вече сериозно се чудя дали да не взема голям кредит и после да върна жълти стотинки, като ни натисне хиперинфлацията.
"На всеки сложен въпрос има прост и разбираем за всички грешен отговор"
agro

Мнениеот Markov » 26.02.2013 18:33

Съгласно закона, сега трябва народното събрание да се произнесе в тримесечен срок от провеждане на референдума. Да вземе решение за окончателно спиране на проекта или друго. Това трябва да стане до 27 април 2012. Ако тогава няма да има дейсртващо народно събрание означава, че сегашното НС трябва да направи това преди да се разпусне. Така е по закон. Ако не се направи това означава , че в България има беззаконие!
Изображение
Аватар
Markov

Мнениеот Markov » 27.02.2013 17:25

Тази тема май се изчерпа:
ГЕРБ и Синята коалиция спряха окончателно проекта "Белене"
http://www.mediapool.bg/%D0%B3%D0%B5%D1 ... 03415.html
Изображение
Аватар
Markov

Мнениеот petyostoev » 27.02.2013 20:32

"В залата присъстваха 154 народни представители."
Май това е обичайния кворум???
petyostoev

Мнениеот agro » 28.02.2013 23:08

Markov написа:Тази тема май се изчерпа:
ГЕРБ и Синята коалиция спряха окончателно проекта "Белене"

КГБ така лесно няма да се предаде, "очаквайте продължение".
"На всеки сложен въпрос има прост и разбираем за всички грешен отговор"
agro

Мнениеот petyostoev » 30.04.2013 22:06

"Истината за АЕЦ „Белене”"
http://ime.bg/bg/articles/istinata-za-aec-belene/
petyostoev

Мнениеот Markov » 02.05.2013 10:00

Ето един фундаментален анализ на енергийното бъдеще на България:
http://www.youtube.com/watch?v=QSE2grkfYOk
......Белене я няма вече. Затворихме я. Изпълнихме това, което искат Сините..........
......Забравете Белене.Свършихме я. Послушахме Костов и М. Димитров. Ликвидирахме я......
...... Слънцето ни струва над 700 лв........
Изобщо много неша са за цитиране. Най добре го чуйте и вижте,, защото освен Белене, широко се коментират и ВЕИ :)
Изображение
Аватар
Markov

Мнениеот Pyramid » 02.05.2013 12:57

Че той този красавЕц досега смени 1000 мнения не само по този, ами и по ред други въпроси - толкова е непоследователен, че не може да бъде сериозен критерий. Не и за мислещите и виждащите поне на косъм отвъд носа си.
Не се нахвърляйте в/у ми с ножове и вилици.
Проявете въображение, вземете и сол.
P.S.
И най-сладката мушмула е била зверски тръпчива преди това.
Pyramid

Мнениеот lz1wvm » 02.05.2013 18:45

Да,каза грее слънце,духа вятър....много хубаво.Но не каза за кои хора грее това слънце и за кого духа този вятър.Еми това беше негов ангажимент,за да го направи,и негова грешка че не го направи за малките производители.И почти всеки малък производител захванал се с това чудо(ВЕИ),трябваше да следва право,за да може да си пусне кирливата централа.Пак ми намирисва на корупция на високо ниво,а не на създаване на икономическа среда за малките хора.
Та толкова му са вижданията на човека....не знам кой друг е по далновиден.Казвате Иван Костов....еми може да се повтори,ама дали ще има файда незнам,както и няма кой да каже.
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот Mateev » 02.05.2013 19:02

Вземи единия и цапни другия, но все пак ще се наложи някого да изберем. И тъй като няма за кого да гласуваме, ще се наложи да избираме най-малкото зло. Та именно затова засега Костов ми е в полезрението. Просто няма кой друг. А и социологическите проучвания и разните анкети по различните форуми сочат за небивал интерес към ДСБ - явно и други хора разсъждават като мене. Засега продължавам да се озъртам, но погледа ми не вижда нищо друго, което да е поне малко от малко разумно .............
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот sunny_boy-2 » 02.05.2013 19:18

защо да не гласуваме професионално с бюлетина номер 26 -партия на зелените, защо трябва да даряваме гласа си на някой, който няма да направи нищо за веи сектора??? очевидно още не сме узрели политически, че да издигнем поне една кандидатура и да го вкараме в парламента. да не мислите че сме малко на брой, при един мажоритарен вот съвсем спокойно можем да имаме свой представител в парламента.
sunny_boy-2

Мнениеот Joro762 » 02.05.2013 19:30

Ние и сега имаме много представители да не ги изброявам ама като се суче от много цицки не е проблем едната да е леко пресъхнала но в нашия случай е жанра трагедия
Joro762

ПредишнаСледваща

Назад към Свободни теми и дискусии