agro написа:Че цената на тока е в съотношение 1:1,15 в полза на разните такси пренос, зелена, кафява и т.н. енергии се вижда от всяка фактура. В днешния "Капитал" има следния анализ: от 2008 г насам признатите разходи на ЕРП-тата ДКЕВР ги е намалил с 4 % и повече, а е увеличил тези на НЕК с 20 % и тези на ЕСО с 24 % - е,питам се, как така митингите са срещу ЕРП, а не срещу държавните НЕК и ЕСО, които в по-голяма степен допринасят за увеличението на сметките?
petyostoev написа:С две думи,не са достатъчни доходите на хората да си обслужват задълженията,независимо че тока е най евтин в България.
А цената му бавно но сигурно върви нагоре в цял свят.Неминуемо ще се вдига и тука.И тогава????
Markov написа:petyostoev написа:С две думи,не са достатъчни доходите на хората да си обслужват задълженията,независимо че тока е най евтин в България.
А цената му бавно но сигурно върви нагоре в цял свят.Неминуемо ще се вдига и тука.И тогава????
Да . Така е. Но какво става в нашата държава. Протести- добре. Но имам чувството че се стреля с халосни патрони и то в грешната посока.
А може би всичко се движи според режисурата
Markov написа:.
От 2006г до сега крайната цена на дневната електроенергия се е увеличавала средно с 1 стотинка на kWh и от 14.5 ст сега е 21.5ст с ДДС
Абсолютно няма значение какви разбивки се правят на отделните компоненти.
Няма драстично увеличаване на цената. Има само драстично увеличаване на отчетените kWh за последния отчетен период.
Не е ли така?
lz1wvm написа:Няма драстично увеличение на цената на тока и на преноса.Но колко от преноса са отивали за нашето НЕК-че,и колко за чуждото ЕРП.И защо нашето НЕК-че е заборчляло,а чуждите ЕРП-та са добре.....еми щото хората си правят сметката,а държавата не я прави.Защото работи с чужди пари(на народа).
lz1wvm написа:Малко не съм съгласен.Щото когато продаваха ЕРП,БТК,НХК и други големи предприятия не питаха мен и теб,не правиха референдум.За мен по-точното определение е (недалновидни) политици,лъжещи народа си,сега вече ги виждаме тези грешки,но вече е късно.И най-грубата грешка,мисля че беше ликвидацията на ТКЗС,която също е политическа.
Дори и преди социализма,основната икономика е било именно земеделието.Но както и да е,въпроса е за Белене...Тръгнахме от Белене и стигнахме до ТКЗС-тата
Назад към Свободни теми и дискусии
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта