Вярвате ли в НЛО ?

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Вярвате ли в НЛО ?

Да, аз ги видях
4
25%
Да, вярвам, но не ги видях
7
44%
Може би да , може би не
3
19%
Аз няма да повярвам , че преди аз няма да ги е виждал
0
Няма гласували
Не, всички видеоклипове и снимки с НЛО е фалшив !
2
13%

Общо гласове : 16

Re: Вярвате ли в НЛО ?

Мнениеот Mateev » 04.12.2012 10:05

Дори и да приемем, че си прав в тази теория, пак някои неща не се връзват. Съгласен съм че е възможен паралелизъм - например 10 000 каменоделеца по 1 година дялкат и полират някакъв камък.

Какво обаче се случва по време на сглобките?

Например Хеопсовата пирамида с нейните 2 300 000 огромни каменни блока - за да се построи за 20-30 години е било необходимо на всеки 2-3 минути да се монтира по 1 камък. Паралелизъм не е бил възможен. Всеки камък се монтира плътно прилепнал до предишния и позицията му е трябвало да бъде прецизирана с точност 1 милиметър (за да не се изкриви пирамидата). Тука теорията за бавния строеж се пропуква. Според мене е обратното - счупвали са си краката да бързат, при това с някакви машини, много по-бързи и по-точни от съвременните.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Maste » 04.12.2012 18:12

До колкото си спомням от лекциите, които учих допреди 3години.Работата със строежите става с помощта на подемни съоражения подобни на нашите съвременни кранове, като в задната им част има противотежест равна на теглото каменния блок 2,5тона(доколкото си спомням).
Центъра на пирамидата първоначално се запълва с пясък(какъвто вид имат дюните).След това робите от кариерите около р.Нил ги докарват, като ги теглят върху мокри дървени трупи и ги изтеглят до "обекта".След това се повдигат от въпросните съоражения, които се застопоряват точно на средата върху пясъчната основа, която е натрупана.след завършването на строежа се изкарва пясъка и чакъла от съоражението и воала имаме си пирамида.
Древните египтяни са имали изключителни познания за движението по небето на различни звездни обекти и оставят специфични отвори в пирамидите, през които преминава светлината им на определени обекти основно звезди и се виждат през точно определено време от годината, съответните звездни обекти.
Във връзка с извънземните си спомням, доцент Здравкова да говореше за странно откритие в Древен Шумер и Акад(Месопотамия)
за археологически пласт, при който земната повърхност явно е горяла с много висока температура, защото е открита странна амалгама от разтопен метал, сажди.Буквално всичко се е изпарявало и може да се сравни с резултата от избухването на атомна бомба.Значи няма как древните да са имали техническите способности да създадат подобно нещо и вероятно нещо се е случило "отвън".
Да споделя ли нещо не знам, но в Италия се е случило скоро една странна случка:Цяла църква с хората намиращи се вътре е изчезнала в земята-това е истина помислих си, че е черна шега, на един мой приятел, който работи там, но наистина се е случило и то пред очите му и сега са доста изплашени, не знам защо по новините в България не са я давали.
Липсата на планиране е, като да намигваш в тъмното на красиво момиче.Ти го правиш, но няма кой да те види.
Maste

Мнениеот Lupus » 04.12.2012 20:00

@Maste,
Интересно защо не съм го виждал до сега това съоръжение възпроизведено и в действие? Да намести 5 камъка по 2.5т един върху друг, докарани от Нил върху мокри греди и да спре споровете?
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот agro » 04.12.2012 23:39

Заповедта на Фараона е - за 30 години да се построи огромна каменна пирамида с тегло около 6 млн. тона. Имам проста технология за това, ще трябва обаче много сложна организация, за да се вместя в срока. Наоколо има вода/Нил/, скали и пясък, разполагам с дървен материал, конопени въжета и торби, хора и храна за тях.
1. Добива на каменни блокове е известен вече от 1000 години, това може да се организира в кариерите.
2. Транспорт на камъните на далечно разстояние - само по вода ще е лесно, да се направят 60 баржи за 15 т товар всяка, които да могат да преплуват реката поне по веднъж дневно.
3. Транспорт на къси разстояния по суша. Трябва да измисля нещо,така че двама или трима души да теглят двутонните камъни достатъчно бързо. Гледах един експеримент, става с шейна по дървени релси, намазани с мазнина - двама души теглят тон и половина на бърз ход. Значи да се построи дървен релсов път и достатъчно шейни за него. Ще трябват поне 3000 шерпи и доста мазнина.
4. Издигане на тежки товари. Тука трябва да се мисли - за да се издига нещо, най-лесно става, ако друго нещо същевременно слиза и тегли първото нагоре. Значи второто нещо трябва лесно да може да бъде предварително издигнато горе. Имам само пясък в изобилие - ще използвам него, в торби по 30 кг. Значи всеки ден да се доставят торби на строежа, да заменям скъсаните. Да сметна колко носачи ще трябват - 6 000 000 000 кг : 30 кг = 200 000 000 товара : 25 години = 8 000 000 товара годишно : 365 дни = 22 000 товара на ден : 5 товара на човек на ден = 4400 носачи на торби с пясък. Ще трябва да направя релсовия път за шейните да се изкачва от едната страна на пирамидата, за да издига камъните и да продължава,спускайки се от другата страна, за да сваля пълните с торби пясък шейни. Ще вържа шейните като вагони една след друга и ще внимавам тези, които се спускат, да са достатъчно тежки, за да теглят влака. Трябва да качвам по 300 блока на ден, за да ми останат 5 години за непредвидени ситуации и планиране.
Единственото неизвестно нещо за мен засега е колко каменоделци в колко кариери ще ми трябват, за да добиват по 300 каменни блока дневно и да ги шлифоват с пясък. Ще трябва да се пообразовам в областта на каменоделството - една вече забравена специалност.
"На всеки сложен въпрос има прост и разбираем за всички грешен отговор"
agro

Мнениеот agro » 04.12.2012 23:45

Като се има предвид натрупания опит в строежа на пирамиди, абсолютно сигурно е, че техничарите на Фараона ще измислят поне пет пъти по-добро решение от това, което аз измислих на момента. Дано Фараона не ми отсече главата за глупостите, които съм измислил.
agro

Мнениеот saraneron » 05.12.2012 02:42

http://BestPC.BG - Компютри, Лаптопи, Таблети, Телевизори и компоненти
saraneron

Мнениеот Maste » 05.12.2012 10:02

Lupus
Още докато ходихме на лекции ни казаха да не се предоверяваме на Гугъл.Историята е изключително подвижна материя и постоянно се откриват нови неща.Основния материал в древността е било дървото, поради неговата по лесна обработка и качества, нали не очаквате да откриете следи от дървени съоражения на 5000години.Не сме сигурни защо не са били примерно някакъв вид метални.Тази цивилизация обхваща т.н каменно-медна епоха все пак, след това идва бронзовата и желязната епоха-това са периоди изучавани от археологията.Смятаме и предполагаме, че както днес в някои азиатски страни се използва бамбука за монтаж на строителни скелета, заради качествата и цената си, спрямо желязото, така и в миналото те са имали дървен материал с отлични качества(здравина и гъвкавост)
Основна грижа е фараона и неговото обезсмъртяване, чрез балсамацията му.Всъщност един един от най-сериозните проблеми за фараоните са кариесите им.Заради стриването с воденичните колелета на житото(в брашното) са навлизали много каменни остатъци и за 20-30години глеч-а по зъбите им е буквално изтриван.Наистина това е бил далеч по-голям проблем дори за живите богове(фараоните) не само за народа му от това да си построят вечен дом.
Навремето, преди 2000-2500г.пр.хр. поречието на Нил е имало приблизително 3 пъти повече плодородна почва.За Римската империя, източник на най-качественото жито.Коритото на реката по долен Нил е имало канали, с които се напояват тези обработваеми земи, а също и товаренето на житото за търговия.Това нещо го имаше по стари карти, които ги разглеждат и децата от 5-6 клас.Предполагаме, че тези са използвани за пренос на строителни материали и при пълноводие на Нил с търговския флот на египтяните са премествали тези каменни блокове.Можете да бъдете сигурни, че и двама човека и един дори може да отмести 2,5 тонен каменен блок, ако се търкаля върху дървени или метални тръби без да се презорите.(В къщи, аз сам си местя 4крилния гардероб, като тикна 4 тръбички под него, без да вадя стоката оттам :D).Влиянието на телевизията и тук се усеща, защо непременно робите трябва да превиват гръб, а не използват животинска сила например и голяма част от тях да не работят в мините при каменоделците, така бихме съкратили времето за строеж?

Признавам си, че го карам по спомени, но имаше една древна мисъл:
"Намерете ми достатъно дълъг прът и опора и аз ще повдигна земята"
Според мен, точно на такъв принцип са действали с повдигането на каменните блокове, като са премествали центъра на тежеста на пръта върху опората, дори могат да повдигат и по тежки неща стига да не се счупи лоста в случая.И сегашните и древните преди 3000години са със същия умствен капацитет.Древните гърци например са измислили цимента, китайците през 2век след христа барута(на основата на силитрата), а за прочития гръцки огън и до днес знаем малко.Познанието не било за народа, а за избраните(водачите-царе, фараони, древни учители), а живота им забулен в мистицизъм и табу-та.
Липсата на планиране е, като да намигваш в тъмното на красиво момиче.Ти го правиш, но няма кой да те види.
Maste

Мнениеот Емил » 05.12.2012 11:32

Всяка вечер в безоблачно небе, и на място далеч от светлините на града и други източници на светлина в звездното небе с невъоръжено око се наблюдават движещи се светещи точки, различни от светлините на самолети. Като дете имах възможност цяло лято да наблюдавам нощното небе на подходящо място, и да изброявам подобни обекти по десетина на вечер, движещи се в различни посоки. Родителите ми казваха, че това са спътници, но и до днес не вярвам на това обяснение. Пак повтарям - не са самолети, а не са и астероиди. Такива обекти си виждат и до днес в нощното небе, не знам дали някой от вас ги е виждал.

Друго нещо, което ме е озадачавало като малък е фактът, че периодът на въртене на Луната около оста е равен на периода на въртенето й около Земята, което й осигурява позицията да е винаги обърната с "лице" към Земята. Това ми даваше увереност, че Луната е изкуствен спътник на Земята. В последствие астрономи се опитаха да ме убедят, че всичко е наред по астрономическите закони, но все още не съм им повярвал напълно.

Винаги съм вярвал в НЛО, но не съм виждал. От друга страна се стремя да бъда обективен, и да отхвърлям фалшивите факти и снимки на НЛО.

Преди години във един младежки вестник разобличих чудака на име Кирил Якимов от село Ключ, който си позволяваше да прави разни макети, да ги снима, и да обявява, че е снимал НЛО.

Смятам, че НЛО не е задължително да са "извънземни", много възможно е да са чисто земни - проявления на силно развита цивилизация, която е земна, и съществува заедно с нашата, но няма много допирни точки с нас.
Аватар
Емил

Мнениеот saraneron » 05.12.2012 18:35

Правилно са ти казали за светещите точки,спътници са!За луната има хипотеза, че е изкуствен спътник от преди 50 години почти!Има и други версии които са доста интересни!
saraneron

Мнениеот saraneron » 05.12.2012 18:50

Още докато ходихме на лекции ни казаха да не се предоверяваме на Гугъл!...И защо, защото не се вписват нещата от лекциите с тези от гугъл? После започват неудобните въпроси! Хайде някой да обясни ,,пластелиновата ,, технология на каменната обработка и строж с каменни блокове 200-300 и повече тона и пренасянето им на огромни разстояния през пресечена местност от един планински връх на друг!Да обясни и следите от машинна обработка!Как е подравнено билото на цяла планина пригодена за писта? Задавахте ли подобни въпроси на лекциите и ми е интересно, ако да ,кави са били отговорите? http://www.fenomenibg.com/modules/news/ ... storyid=11
saraneron

Мнениеот lz1wvm » 05.12.2012 20:45

Хайде някой да обясни ,,пластелиновата ,, технология на каменната обработка и строж с каменни блокове 200-300 и повече тона и пренасянето им на огромни разстояния през пресечена местност от един планински връх на друг!

Ами хайде,вместо да даваш линкове като МЕН,да дадеш и ТИ едно смислено обяснение. :D :D :D
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот saraneron » 05.12.2012 21:42

Направено с непозната технология от друга цивилизация ,дали земна или извънземна няма значение ,може да е използвала местните жители като помощна работна сила и да ги е ръководила в дадени процеси ,не са били доминиращи като брой население но са имали технологиите инструментите и знанията! Пример: Отиваме на Марс и заварваме първобитно общинен строй 1 000 000 марсиянеца и ние 100 пришалеца с високотехнологично оборудване направено на земята, трактори ,комбайни, камиони, танкове , лазарни инструменти, атомни реяктори ,компютри, кранове ...,каквото се сетиш!Разлика в обществата ,САМО, 10 000 години .Живеем заедно окло 200-300 години и се връщаме на земята ,а те след още 2000-3000 се чудят как древните им предци марсиянци са направили пирамидите и какво е било това нещо с 6 колела и се движело само и имало много въжета/кабели/ и очи по него ама изчезнало преди 10 000 години пък то било,,Кюреосити,, ? Това е моето предположение!Какво ще кажеш?
Последна промяна saraneron на 05.12.2012 22:10, променена общо 4 пъти
saraneron

Мнениеот agro » 05.12.2012 21:57

Maste написа:Можете да бъдете сигурни, че и двама човека и един дори може да отмести 2,5 тонен каменен блок, ако се търкаля върху дървени или метални тръби без да се презорите.(В къщи, аз сам си местя 4крилния гардероб, като тикна 4 тръбички под него, без да вадя стоката оттам

Местил съм достатъчен брой тежки машини, вкарвал съм ги и съм ги изкарвал от помещения и съм се убедил в ограничеността на метода с "тръбичките". Върши работа при равна и твърда настилка и дори тогава е немного подходящ, ако трябва да стане бързо и надалече - напр 50 метра. Опитайте и ще се уверите. На неравна или мека настилка не бих си и помислил да го приложа - невъзможно е. А колкото до хипотезите за древноегипетските строежи - не бих се доверявал на феноменБГ, а на хората, изследващи от столетие и повече останките на древен Египет - египтолозите. Това са хората, които бих попитал за настоящото ниво на изследванията. Те са тези, които внимателно разкриват всяко камъче при разкопките, правят 3-измерни визуализации, радиовъглеродно датиране и какво ли не още, анализират резултатите, консултират се помежду си, критикуват се едни други и т.н. И никой от тези сериозни изследователи, финансирани щедро с държавни и частни пари, посветили живота си на научни изследвания в тази област, още не е доказал публично нещо по-различно от общоприетите схващания. Горе-долу по същия начин стоят въпросите напр. относно браун газ, палене на водата, вечни двигатели и тям подобни, за които се твърди, че изобретателите им са даже физически ликвидирани от "петролната мафия" - гугълът е пълен с такива . Теорията за световната конспирация идва на помощ на всички, на които доказателствата са им никакви и аха,аха да открият нещо, и ,видите ли, световната конспирация ги смачква, не им дава думата, опровергава ги с фалшиви твърдения и прочие.
agro

Мнениеот agro » 05.12.2012 22:08

saraneron написа:Направено с непозната технология от друга цивилизация ,дали земна или извънземна няма значение ,може да е използвала местните жители като помощна работна сила и да ги е ръководила в дадени процеси ,не са били доминиращи като брой население но са имали технологиите инструментите и знанията! Пример: Отиваме на Марс и заварваме първобитно общинен строй 1 000 000 марсиянеца и ние 100 пришалеца с високотехнологично оборудване направено на земята, трактори ,комбайни, камиони, танкове , лазарни инструменти, атомни реяктори ,компютри, кранове ...,каквото се сетиш!Разлика в обществата 10 000 години .Живеем заедно окло 200-300 години и се връщаме на земята ,а те след още 2000-3000 се чудят как древните им предци марсиянци са направили пирамидите и какво е това нещо с 6 колела и се движи само и има много въжета/кабели/ и очи по него пък то било,,Кюреосити,, ? Това е моето предположение!Какво ще кажеш?

Аз пък имам друго обяснение - още тогава архангел Михаил, изпратен от Господ Бог, слязъл на Земята и се опитал да обърне в правата вяра фараоновите неверници и им демонстрирал силата Божия. Най-накрая извел повярвалите към обетованата земя. Въпрос на гледна точка и на вяра, но в никакъв случай логично обяснение на нещата.
Последна промяна agro на 05.12.2012 22:18, променена общо 1 път
agro

ПредишнаСледваща

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали