Вярвате ли в НЛО ?

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Вярвате ли в НЛО ?

Да, аз ги видях
4
25%
Да, вярвам, но не ги видях
7
44%
Може би да , може би не
3
19%
Аз няма да повярвам , че преди аз няма да ги е виждал
0
Няма гласували
Не, всички видеоклипове и снимки с НЛО е фалшив !
2
13%

Общо гласове : 16

Re: Вярвате ли в НЛО ?

Мнениеот saraneron » 30.11.2012 15:58

И това е върхът! http://www.youtube.com/watch?v=mcFpUHokhu4
    http://BestPC.BG - Компютри, Лаптопи, Таблети, Телевизори и компоненти
saraneron

Мнениеот saraneron » 01.12.2012 07:41

saraneron

Мнениеот venkap » 01.12.2012 12:40

Allohamus написа:Здравейте на всички!

Вярвате ли в НЛО ?
(В НЛО Искам да кажа извънземни)

Надявам се на сериозни отговори , то е необходимо за социален проект

Благодаря на всички.

Allohamus,
Трудно ще повярвам, че очакваш сериозни отговори на несериозно поставен въпрос. Какво правим с НПО - Неиндефициран Подводен (или Плаващ) Обект. За местните жители на Океания, архипелага Тонга, Нова Зеландия и Хавайските острови, корабите на капитан Джеймс Кук са били Неиндефицирани Плаващи Обекти. Това не им пречи, след като го индефицират на 14 февруари 1779 да го сготвят.
И защо отъждествяваш НЛО с извънземни? Всъщност произхода на всички нас не е ли извънземен? Откъде са електроните в нашите организми или елементите, от които е образувана планетата? Някой може ли да предложи технология за предвижване на материален обект обитаван от разумни същества, изминаващ разстоянието, което светлината изминава за една земна година във вакуум. Четири години и три месеца са необходими на светлината да достигне до Проксима Кентавър, най-близката до Слънцето звезда отдалечена само на 40 трилиона километра.
venkap

Мнениеот agro » 01.12.2012 21:12

Тук е моментът за два цитата от Carl Sagan на достъпен език:
"Двата междузвездни космически кораба Вояджър - най-бързите машини, изстрелвани някога от Земята, в момента се движат с една десетохилядна от скоростта на светлината. Ще им трябват 40 000 години, за да изминат разстоянието до най-близката звезда - Проксима от Центавър."
" Да предположим, че един такъв космически кораб ускорява с 1g и към средата на своето пътуване все повече се доближава до скоростта на светлината; след това той се обръща и намалява скоростта си с ускорение 1g, докато стигне до крайната си цел. През по-голямата част от пътешествието скоростта би била близка до светлинната и ходът на времето би се забавил неимоверно. Една възможна близка цел - слънце, около което е възможно да има планети - е звездата на Барнард, която е отдалечена на шест светлинни години от нас. Според часовниците на борда на кораба, тя може да бъде достигната за около осем години; центърът на Млечния път - за 21 години; галактиката Андромеда - за 28 години. Разбира се, за хората, които ще останат на Земята, нещата ще изглеждат другояче. Вместо 21 години до центъра на Галактиката, те биха отмерили изминаването на 30 000 години. Когато се завърнем..... По принцип едно такова пътешествие, което увеличава десетичните цифри и ги приближава до скоростта на светлината, би ни позволило дори да обиколим познатата вселена за някакви си 56 години корабно време. При това положение ще се завърнем десетки милиарди години напред в нашето бъдеще и ще открием Земята, превърната в пепел, а Слънцето - мъртво. Относителният космически полет ще направи вселената достъпна за напредналите цивилизации, но само за тези индивиди, които тръгнат на пътешествието. Изглежда, не съществува начин, по който информацията да пропътува обратния път до останалите на Земята със скорост, по-голяма от тази на светлината."
Ако това и теорията на относителността са верни, представете си какви извънземни авантюристи биха долетели до Земята. Разбира се, не е изключено след време специалната теория на относителността, представена от 25-годишния Айнщайн да изглежда остаряла и смешна както геоцентричната теория за слънчевата система, господствала хилядолетия. Засега обаче тя намира потвърждение във всеки експеримент, проведен с цел да я провери.
"На всеки сложен въпрос има прост и разбираем за всички грешен отговор"
agro

Мнениеот agro » 01.12.2012 21:48

saraneron написа:http://www.youtube.com/watch?v=vB-S2rw5tsQ&feature=related Не убеждавам никого ,виж това и си направи собствен коментар ,не говорим за религия а за история и това http://www.youtube.com/watch?v=l5bXzx39OZc http://www.youtube.com/watch?v=oXZF6rGu9g0

Не говорим за религия, обаче понятието извънземни не се вмества в постановките на никое масово вероизповедание, така че вярата в извънземните сама по себе си се превръща в своеобразна религия на част от атеистите, доколкото е подкрепена само от вяра. Не може да казваш, че си примерно християнин, мюсюлманин или евреин, а пък да вярваш в извънземни - каноните на съответната вяра не го позволяват.
agro

Мнениеот lz1wvm » 01.12.2012 21:52

Да предположим, че един такъв космически кораб ускорява с 1g

Няма как да ускорява.Ако се вземе за отправна и стационарна точка,изключването на двигателите на Вояджъра.Би следвало да се движи равномерно и праволинейно спрямо нея,ако се изключи гравитацията на обектите в слънчевата система.
Вояджъра,я работи още 5 години,я ще се издуха,и ще кажат че извънземни са го завладяли.Но дори и догодина да излезе извън пределите на слънчевата система,не виждам какво ново ще донесе,освен липсата на слънчевия вятър.
Последна промяна lz1wvm на 01.12.2012 22:20, променена общо 1 път
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот agro » 01.12.2012 22:17

lz1wvm написа:
Да предположим, че един такъв космически кораб ускорява с 1g

Няма как да ускорява.Ако се вземе за отправна и стационарна точка,изключването на двигателите на Вояджъра.Би следвало да се движи равномерно и праволинейно

Да, получи се двусмислица, втория цитат изобщо не се отнася до Вояджър, а до предполагаем кораб с непрекъснато включени двигатели, които го ускоряват, а после го забавят.
agro

Мнениеот saraneron » 02.12.2012 05:19

agro написа:
saraneron написа:http://www.youtube.com/watch?v=vB-S2rw5tsQ&feature=related Не убеждавам никого ,виж това и си направи собствен коментар ,не говорим за религия а за история и това http://www.youtube.com/watch?v=l5bXzx39OZc http://www.youtube.com/watch?v=oXZF6rGu9g0

Не говорим за религия, обаче понятието извънземни не се вмества в постановките на никое масово вероизповедание, така че вярата в извънземните сама по себе си се превръща в своеобразна религия на част от атеистите, доколкото е подкрепена само от вяра. Не може да казваш, че си примерно християнин, мюсюлманин или евреин, а пък да вярваш в извънземни - каноните на съответната вяра не го позволяват.

Аз не казвам нищо,ти се пънеш да слагаш на историята разни категории и разни ,,намествания ,,.Дал съм 6-7 линка да гледаш , да гледаш ,ама хубаво да гледаш ,дано си добре с руския ,ама има и на английски ,а може и само картинките да гледаш и да ми отговориш на въпроса, който съм задал,на колегата няколко поста по-нагоре !Забрави за НЛО това е частен случай и не означава само извънземни,може и да са си земни, кажи какво мислиш за тези мегалитни постройки ,кой и как ги е построил,и защо? С какви технологии, а после ще те питам тези строители с какво са се предвижвали от едно място на друго,сигурно с двуколки и платноходки от тръстика! На тези огромни и перфектно изградени каменни комплекси и пирамиди ли казваш , че са само подкрепени с вяра или на тяхната още неразгадана технология за обработка ? Да те чуя,като си голям разбирач и атеист,реалист ,материалист , и както там се определяш!
saraneron

Мнениеот venkap » 02.12.2012 10:05

saraneron, когато съм се завръщал към стар проект или техническо решение, често съм си задавал въпроса, как съм постигнал въпросните резултати с тогавашните знания и технически умения. Винаги съм се възхищавал на простотата на постигнатото решение, но винаги съм имал чувството, че е сътворено от някой друг. Когато навляза в подробностите, тогава разбирам колко труд и знания ми е коствало. Предполагам, така е и с други хора. Ако това важи за мен, но и за други хора да речем от форума, защо да не важи за цели групи от хора, народи и дори цивилизации.
venkap

Мнениеот saraneron » 02.12.2012 15:41

Въпросът е, като е възможно да е толкова просто решението ,защо никой неможе да го обясни и повтори, докато това, което е направено от съвременната цивилизащия подлежи на копи/пасте?В тези артефакт има и труда и познанията ,но от кого е труда, може да допуснем, че е на местните а знанията?
saraneron

Мнениеот venkap » 02.12.2012 18:43

saraneron написа:Въпросът е, като е възможно да е толкова просто решението ,защо никой неможе да го обясни и повтори, докато това, което е направено от съвременната цивилизащия подлежи на копи/пасте?В тези артефакт има и труда и познанията ,но от кого е труда, може да допуснем, че е на местните а знанията?

От всички велики строителни постижения в миналото, за мен, с най-голямо значение е Великата китайска стена. Задаваш ли си въпроса, защо никой не се съмнява, от кого, как и защо е построена. Отговора е много простичък. Защото има достатъчни писмени източници.
Да вземем пирамидите в Гиза. Строителството им започва преди 46 века. Артефактите показват защо са били построени. В това няма спор. За мен няма съмнение от кого са построени. Има сравнително малка информация как са построени. Относно последното отговора е сравнително лесен. Защото пирамидите представляват един некропол, където ще пребивава фараона в задгробния живот заедно с любимите му хора, животни и предмети от бита. За да се запази тайната, често са убивали и строителите запознати с тайните на обекта. Да не забравяме и това, че се е водила надпревара, обекта да е неповторим.
Не подценявай силата на религията. Достатъчно е да се вгледаш, какво става на юг от нас и то в съвременни дни.
venkap

Мнениеот saraneron » 02.12.2012 22:54

venkap написа:
saraneron написа:Въпросът е, като е възможно да е толкова просто решението ,защо никой неможе да го обясни и повтори, докато това, което е направено от съвременната цивилизащия подлежи на копи/пасте?В тези артефакт има и труда и познанията ,но от кого е труда, може да допуснем, че е на местните а знанията?

От всички велики строителни постижения в миналото, за мен, с най-голямо значение е Великата китайска стена. Задаваш ли си въпроса, защо никой не се съмнява, от кого, как и защо е построена. Отговора е много простичък. Защото има достатъчни писмени източници.
Да вземем пирамидите в Гиза. Строителството им започва преди 46 века. Артефактите показват защо са били построени. В това няма спор. За мен няма съмнение от кого са построени. Има сравнително малка информация как са построени. Относно последното отговора е сравнително лесен. Защото пирамидите представляват един некропол, където ще пребивава фараона в задгробния живот заедно с любимите му хора, животни и предмети от бита. За да се запази тайната, често са убивали и строителите запознати с тайните на обекта. Да не забравяме и това, че се е водила надпревара, обекта да е неповторим.
Не подценявай силата на религията. Достатъчно е да се вгледаш, какво става на юг от нас и то в съвременни дни.

Какво и е великото на Китайската стена... количественните измерения и до там.Никакви въпросителнии. Всичко било ясно за пирамидите ,напротив нищо не е ясно ,малко си чел и малко инфо имаш навярно от учебниците от 5 клас.
saraneron

Мнениеот saraneron » 02.12.2012 23:01

За религията не ми обяснявай ,кажи го на Б.Б.и западната демокрация ,а че в близлите 100г. ще ти нахлузят феса ,вярваш ли?И ,че на запад не ни броят за народ и държава,вярваш ли?И, че ще сме жертвеното агне на запада ,вярваш ли?А, че религията е 99% догма в това вярваш ли?И след като и ти се опитваш да ми кажеш че всичко било ясно ,нали разбираш че влизаш автоматично в отбора на догматиците,и няма сила, която да те извади от там,още по-малко аз!
saraneron

Мнениеот venkap » 02.12.2012 23:20

saraneron написа:...Всичко било ясно за пирамидите ,напротив нищо не е ясно ,малко си чел и малко инфо имаш навярно от учебниците от 5 клас.

Какво не ти е ясно за пирамидите? Попитай и ще се опитам да ти обясня на достъпен за теб език.
venkap

Мнениеот agro » 03.12.2012 23:00

Ние имаме само смътна представа как точно е протичал живота в едно робовладелско общество. Тогава, предполагам, ежедневния ритъм е бил по-бавен, по-скоро муден - придвижвали са се основно пеш, конете и колесниците са били привилегия само на властимащото малцинство. Ако днес поръчам да ми построят каменна ограда около двора и ми отговорят, че ще е готова след две години, направо ще се стресна. А за онези времена сигурно е било нормално. Представям си как един майстор каменоделец, притежаващ десетина роби, оформя и полира два/или пет, или десет/ гигантски камъка за някой огромен строеж и това е основното дело на живота му. Камъните се полират посредством други камъни и с майсторска ръка. Останалите камъни за градежа ги правят други 500 подобни каменоделци, а хилядите роби на някой строител ги премъкват бавно към строежа напр. по един седмично. Не случайно нищо друго освен обработен камък и малко метални дреболии не е останало от древните общества. Робите само ги хранят, а ако е топло - друго не е нужно. Трябва само съответното царство да си е надмогнало масрафа и да има достатъчно роби земеделци, които да произвеждат храна и за робите строители. Средновековните катедрали също са строени дълго време, някои от тях - столетия наред. Сега това ни се струва много дълго, но за времето си е било нормално. Това, разбира се, са само мои умозрителни построения, но ги давам само като прости примерни обяснения на неща, които на пръв поглед изглеждат непостижими. В науката отдавна се е наложил принципа, че най -простото обяснение на нещата обикновено е вярното - наречено е бръсначът на Окам.
agro

ПредишнаСледваща

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали