10% данък върху лихвите по депозитите на ФЛ

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

10% данък върху лихвите по депозитите на ФЛ

Мнениеот retro » 10.10.2012 17:05

Е това ако се случи - може и да предизвика образуването, създаването на тълпа, която да изрази народното недоволство и да помете властимащите...
След като заяви, че "такава идея не е обсъждана и не е на дневен ред", правителството го предложи като част от преходните разпоредби на закона за ДДС

http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... _shte_ima/
"Където глупостта е образец, там разумът е безумие"
retro

Re: 10% данък върху лихвите по депозитите на ФЛ

Мнениеот TT » 10.10.2012 19:11

retro написа:Е това ако се случи - може и да предизвика образуването, създаването на тълпа, която да изрази народното недоволство и да помете властимащите...
След като заяви, че "такава идея не е обсъждана и не е на дневен ред", правителството го предложи като част от преходните разпоредби на закона за ДДС

http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... _shte_ima/

ами да, тълпата трае трае но вече няма накъде, болшинсвото хора в момента се хранят с маргарин и хляб (но не го признават от срам)
то друго не остана в Българската територия.
Едно правителство което се държи като Търговско дружество.
Така че ФИРМАТА трябва да се сменя, но не с друга, а с нова конституция и всички правила да се напишат наново и да отговарят на новите предизвикателства.
TT

Мнениеот Lupus » 10.10.2012 19:46

TT написа:.....
Така че ФИРМАТА трябва да се сменя, но не с друга, а с нова конституция и всички правила да се напишат наново и да отговарят на новите предизвикателства.

Ей браво! Станахме вече двама в този форум, които споделят мнението, че тази държава трябва да се рестартира, защото е тотално зациклила. :cheers:
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот Mateev » 16.10.2012 07:23

Аз също съм за рестартиране на държавата, но преди това трябва да я почистим от всички вируси и други зловредни софтуери.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот mia11 » 16.10.2012 16:05

А преди рестартиране на всякакви институции и държава, най-напред всички ние поединично трябва да рестартираме собствения си чип, защото да искаме от другите това, което сами не сме в състояние да дадем е равносилно на меко казано голямо лицемерие!
mia11

Мнениеот Mateev » 17.10.2012 01:28

Данъците, които съм дал на тази държава, са 7-цифрено число. За благодарност съм получил само бели коси и разбити нерви. При това положение нямам никакви угризения на съвестта и ако наистина под ръката си имах копче за рестартиране, щях да го натисна.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот backo » 17.10.2012 09:04

Това не може да създаде такава тълпа. 80% от файловете в бъгавата машинка нямат депозити и прилична част от тях се кефят на тази ....
backo

Мнениеот mia11 » 17.10.2012 12:11

Матеев, сигурно си много читав човек, но както всички знаем покрай сухото гори и суровото. А относно държавата и държавниците- ние ги правим такива каквито са, докато има корумпиращи, винаги ще има корумпирани. Не зная каква трябва да е мотивацията на някой и с цената на всичко да иска и драпа да се добере до някаква цел, като по пътя си към същата цел мачка другите, мачка и собственото си достойнство.
По- точно мотивацията ми е ясна, въпроса беше съвсем риторичен, и тя е голяма алчност.
Респект!
mia11

Мнениеот BLOT » 17.10.2012 14:19

Безумията в политическия и икономическия живот в България са безспирни. Някой се събужда сутрин с идея и до обед вече е приета. Моите плащания към бюджета не са с размерите на г-н Матеев, но чинно си внасям по 20-25 хиляди лева годишно на хазната. Никога не съм забавил плащане и при ревизии и проверки съм ОК. Предстои ми възстановяване на ДДС за КОЛОСАЛНАТА сума от 9400лв и вече един месец ме направиха да си говоря сам. Изкараха ме най- големия престъпник. Няма да стане само с рестартиране. Нужна е подмяна на целия хардуер. Единствената ИМ цел е хората да бъдат зависими. Независимият индивид има свое мнение, а не следва тълпата. Той МИСЛИ, а ТЯХ най- много ги е страх от мислещи хора. Свободният човек, който с много труд, усилия, рискове, лишения е постигнал нещо, знае, че е негово, развива го, милее за него, защото знае, че един ден децата и внуците му ще продължат да берат плодовете на трудностите и несгодите, през които е преминал. ТЕ точно това искат да унищожат. ТЕ не запиват само при мисълта, че някой може да се подаде над кота 0 и да не зависи на 100% от решението на СД за уж 2,3 или 5 % намаление на мизерията. Немислещият човек е лесен за манипулация (някои може би си спомнят какво се говореше навремето за маргарина). Затова той е беден и душевно. За него е по- хубаво да чуе, че Калоянчев (с цялото ми уважение към него, просто ми хрумна името му) е пребивал майка си (колкото и невярно да е и те го знаят), отколкото да чуе, че съседът му е успял да постигне нещо, пък било и с парите си и за лична сметка да ремонтира 50м улицата, на която живее, за което да получи акт. Сори за спама, ама нали споделяме.
Сполай ви!
BLOT

Мнениеот DanielDimov » 18.10.2012 13:49

Не видях до момента никъде един много съществен довод "против" въпросния данък - лихвата по депозитите не е изцяло "печалба". Тя е частично печалба и частично компенсация на инфлацията която неминуемо стопява всеки един актив който ние притежаваме. Хората си дават парите в банка за да неутрализират до колкото е възможно ефекта на естествените инфлационни процеси. Хората които имат депозити нямат чувството че "печелят" - печелят тези които постигат възвръщаемост над инфлацията. Ако възвращаемостта ти е под инфлацията - това си е "загуба".

Във връзка с всичко това може да се счита за приемлив и до някъде логичен един данък върху разликата м-у лихвите и инфлацията. Примерно ако за годината инфлацията е 4%, а лихвата по депозитите ти е средно 6% - да трябва да платиш данък 10% от разликата (2%) или ако имаш 10 000 лв - ще платиш 20 лв данък. Вече се досещате че държавните разходи по контролирането и събирането на такъв един данък ще надхвърлят приходите от него, което и ще го обезсмисли.
DanielDimov

Мнениеот petyostoev » 18.10.2012 14:51

Като ще се облагат приходите от лихви от депозити,нека и лихвите по кредитите да се признават за разход.Както е при фирмите.
И април месец си подаваш декларация и ако си надвнесъл данък ти се възстановява.
petyostoev

Мнениеот donpesho » 18.10.2012 21:03

petyostoev написа:Като ще се облагат приходите от лихви от депозити,нека и лихвите по кредитите да се признават за разход.Както е при фирмите.
И април месец си подаваш декларация и ако си надвнесъл данък ти се възстановява.

Точно така е в другите европеиски държави,но нашите управляващи прилагат само това което им изнася.
Аватар
donpesho

Мнениеот venkap » 22.10.2012 00:03

petyostoev написа:Като ще се облагат приходите от лихви от депозити,нека и лихвите по кредитите да се признават за разход.Както е при фирмите.

Чета мненията и се обърках. 46 237 259 000 стоят и чакат да се обложат с данък и всички смятате, че е нередно. Дори предлагате да се приспадат лихвите по кредитите и ако си надвнесъл да се възстановяват. Дори данъчни декларации да попълваме. А какво ще кажете да декларираме сметките си и всичко да си дойде на мястото?
venkap

Назад към Свободни теми и дискусии