от Mateev » 03.10.2012 13:53
Аз лично не смятам да подписвам никакви анекси, които смятам за противозаконни. Най-малкото мога да приложа тактиката на бавене и мотане. Ще чакам по 30 и повече дена между всяко едно тяхно писмо и после с "уважение" ще им отговоря, че едикоя си точка от допълнителното споразумение не ме устройва и ще предложа нов текст. Ако случайно ми звъннат по телефона с молба да побързам, "учтиво" ще им кажа, че ще спазя законния срок, и да не ме безпокоят повече по телефона, защото в договора с тях пише, че официалния начин за кореспонденция е с официални писма, официални подписани с оригинален подпис от висшия им шеф. И след това официално ще си кореспондираме следващите няколко години. Междувременно по стария договор те трябва да ми заплащат цялата продадена електроенергия и това с таксите за достъп не е свързано с този договор.
Взаимоотношенията с договора за достъп и договора за пренос са с една фирма, а изкупуването на енергия - с друга. Не ме интересува тези две фирми какви взаимоотношения имат, но ако се опитат да ме изнудват съвместно, ще подам молба в КЗК за картелно споразумение между единия и другия ЧЕЗ или единия и другия ЕВН и т.н.
Има си хиляда законови вратички, които техните юристи са пропуснали да затворят. Сега е момента да започнем да ги използваме. Например един мой клиент е открил пропуски в юридическото оформление на официалното писмо на едно от ЕРП-тата и официално му е отговорил, че това писмо няма никаква правна сила. И така е спечелил 1 месец отлагане.
Моята препоръка:
Търсете кал под ноктите на ЕРП-тата. Въртете им всякакви номера, бавете се, пазарете се за клаузите на допълнителното споразумение, като добавяте ваши текстове, неизгодни за тях и т.н и т.н. Поднасяйте им изненадки по една на месец и го повтаряйте това 1000 пъти. Както е рекъл народа - с техните камъни по тяхната глава.
Ние нямаме зор да подписваме допълнително споразумение с една фирма (тази с изкупуването), заради изнудванията на друга фирма (тази с достъпа и преноса). Всеки опит едната тяхна фирма да се позовава на проблеми с другата МОМЕНТАЛНО ГО ОТНАСЯЙТЕ В КЗК с мотиви за КАРТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ.
Сигурно има и 1000 други метода за противодействие. Размърдайте си главите и давайте предложения.
В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ОБАЧЕ НЕ ПОДПИСВАЙТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ, ЗАЩОТО ТАКА САМИ СИ СЛАГАТЕ ПРИМКАТА НА ВРАТА !!!
Mateev