от nikisy » 23.09.2012 17:56
То да правиш соларни паркове - не е кой-знае каква философия, до колкото смарт системи съм реализирал и то доста големи - пращам ти малко екрани да ти стане ясно с какво се занимавам. Системата в авариен режим остава да работи с един генератор за собствени нужди и да подава топла вода към Бургас, като след възстановяването на мрежата синхронизира и влиза в паралел. Разликата е там че тя винаги синхронизира с мрежата и позволява износ.
Тук идеята е да се регулират много бързо инверторите - като ограничение на генерацията, когато има свръхпроизводство от слънце. И в основно потреблението в рамките на деня е 50-60% от времето консумация на 100% от мрежата а през останалото време намаляне на консумациата от системата за сметка на производството от соларния парк. Електрогенератор знам как да регулирам, а по отношение на слънчев панел просто не съм чувал за устройство - мисля че не е срамно да се пита, нали за това са Форумите?
В конкретния случай в нашата фабрика работното време е от 8 до 17 часа с 1 час обедна почивка.
Нощен товар 10квата от осветление, компютри, сървър, отопление на пазача.
Сутрешен товар 6-17 часа - 2 чилъра по 30 квата - отопление и климатизация на помещения - включват и изключват при достигане на заданието в различните помещения;
Работен товар - 6-22 часа лазерно рязане 30квата - двусменен режим на работа - силно променлива мощност в режим на рязане и режим на движение.
Цех метални изделия - 30квата - заварочни агрегати, абкант, гилотина, компресор - силно променлива мощност.
Покривно пространство - 1500м кв. Възможност за монтаж на соларни панели - около 100киловата, които да включим директно.
Какво правим като излязат в обедна почивка и имаме максимално производство. Условието на ЕВН е че ще разрешат включването ако им представим устройство което да гарантира забраната на износ на електроенергия. Това си е UPS - който обаче за 100квата е безбожно скъп а и не ни е необходим.
- Прикачени файлове
-
Визуализации.rar
- Skada w Toplofikacia Burgas
- (3.33 MiB) 687 пъти
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!