Започване на Фотоелектрична централа

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Започване на Фотоелектрична централа

Мнениеот marko86 » 09.09.2012 14:02

Здравайте съвссем нов съм във форумът и се извинявам, ако ще наговоря много глупости, но съм нов и не съм изчел доста от темите. Като цяло се интересувам от фотоелектрични системи от около 2 години, но досега все не се решавах да направя собствена. Сега имам намерение да построя малка централа (30 Kwp). Но гледам сега в темите, че договорите са прекратени до 2016. Та, мисълта ми е има ли смисъл сега да започвам с построяването й, или да изчакам неопределен времеви интервал за да видя какво следва. Забравих да спомена, че централата ще е със собствени средства. Също исках да ви питам относно какви сертификати са нужни на самата централа или няма такива изисквания, тъй като смятам да поръчам китайско оборудване. Благодаря предварително и се извинявам ако нещо съм написал некоректно.
marko86

Re: Започване на Фотоелектрична централа

Мнениеот ferdy » 16.09.2012 14:46

Всичко е писано в темите вече, започнете с разрешителните и ще се учите в движение.
ferdy

Мнениеот Bobby » 20.09.2012 14:10

Too late ...
Bobby

Мнениеот Pyramid » 08.04.2013 15:54

-Късно е, бате, /казват/ и ти да се набутваш. И за тук си закъснял, нишата на прецаканите - мнозина изгоряха, СЛЕД като им давах добра насока, ама нейсе, не съм виновен аз за техните беди, имали пари-закопали ги - та, и тази ниша се напълни. Виж, ако желаеш да се запознаеш с нещо, наистина перспективно, може да ми се обадиш на лични. Името /т.е., прякорът ми за тук, дето сам си го избрах/ е страховито но, определено, съм свестен и може да ти подскажа това-онова. Народът тук е почтен и доброжелателен, обаче, вече започва да се изнервя та...защо не погледнеш и нещо по-свежо, преди изобщо /АКО/ си решил да се охакваш?
Не се нахвърляйте в/у ми с ножове и вилици.
Проявете въображение, вземете и сол.
P.S.
И най-сладката мушмула е била зверски тръпчива преди това.
Pyramid

Мнениеот Vandal » 08.04.2013 23:40

Умолявам те да ни освободиш от присъствието ти във форума.
Аватар
Vandal

Мнениеот Pyramid » 08.04.2013 23:55

Българската граматика изисква употреба на възвратно местоимение в случая.
Това-първо.
И, второ, най-боли, когато очевадно "опонентът" е прав. Използвам кавички, защото НЕ сме си опонирали, на практика. Някои предпочитат да си скрият главата в пясъка и да чакат бедата да отмине, вместо да направят нужното.
Обаче, ПРОБЛЕМ:
Животът се движи от фактите.

- Приятно самосъжаление ! :wink:
P.S.
Pyramid

Мнениеот Pyramid » 18.04.2013 17:00

Vandal , братле, не се засягай. Нищо лично. Досега съм с добри впечатления от теб. Ала когато опитвам да освестя някого, личният елемент не може да ме напусне: Та, нали преди време, сам така щях да се охакам, и да не мога да си стъпя на краката, поне 20 години. Бог беше милостив, г-н Матеев навреме и честно ми сложи стопа, така оцелях. Затова, моля те, не се обиждай, ако отклоня някой нов потенциален пострадал от своите несвоевременни мераци. Чуждата беда не ме радва, и не ми компенсира личните загуби. Ще могат да ги компенсират /частично/ левчетата по сметка, когато започнат да текат. Бъди щедър към другите, ако ще, паралелно, ти самият и да не правиш милиони на мига. Ако си помагаме по пътя нагоре, ще има повече и по-сладко за всички.
Мир и любов.

P.S.
Ако имаш съмнения в моята почтеност, има следствие, прокуратура и т.н. Дал съм и потвърждавам съгласието си админът да сподели данните ми с тях - сигнализирай и толкова.
P.S.
Pyramid

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ