Нова Американска разработка на модули с КПД 23.5%

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Re: Нова Американска разработка на модули с КПД 23.5%

Мнениеот mia11 » 23.02.2012 13:09

А по темата за забогатяването, която развиваш, навремето може и да съм имала такива мераци, но от едно известно време насам желанието ми е само за сигурност не за богатство. В този смисъл, в банките не виждам голяма сигурност вече, така че искам да ме навиеш за сигурно инвестиране а не за бърза печалба.
mia11

Мнениеот Mateev » 23.02.2012 13:53

Ами и аз разсъждавам по подобен начин. Писна ми цял живот да работя в непрекъснат стрес. Време е да се помисли за нещо по-спокойно и по-сигурно, което да носи лесни, предвидими и сигурни доходи. Нещо като пенсия, а и за в бъдеще като наследство да оставя не пари, които лесно се харчат, а сигурен ежемесечен доход на моите деца.

Инвестицията в слънчева централа е точно това нещо, което най-пълно отговаря на всички изисквания. Тя осигурява:
1. Регулярен и напълно предвидим доход
2. Дохода е гарантиран от държавата (доколкото може да се вярва на нея. Все пак е по-добре от липсата на гаранции за другите бизнеси.)
3. По време на криза дохода остава същия
4. Продукцията (електроенергията) винаги ще се търси и ще има пазар, дори и след 20-годишния срок
5. Цената на продукцията (електроенергията) непрекъснато ще нараства в бъдещето
6. Добре проектирана и направена централа има време на живот над 50 години - тоест освен за пенсия доходи ще има и за наследниците
7. Разходите за поддръжка са нищожни.
8. Централата работи напълно автоматизирано и няма нужда от назначаване на персонал. А когато няма персонал - няма и нерви с него.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот alabala963 » 23.02.2012 14:00

... а и едно друго хубаво нещо на ФЕЦ е, че банките приемат с радост като залог централата и регулярните приходи от нея.
"Помни, че си смъртен и имайки ограничено време за живот, си достигнал, благодарение на размишленията за природата,
до безкрайността и вечността и си видял "това, което е, което ще бъде и което е било".
Аватар
alabala963

Мнениеот mia11 » 23.02.2012 14:23

О, здрасти и на тебе алабала, как е при тебе, задвижват ли се работите?
mia11

Мнениеот sunny_boy » 23.02.2012 15:15

Ако ми позволите и аз ще каже нещо, не толкова хубаво, може би като баланс, за да не си помислят всички, че ВЕИ бизнеса е мноо лесен и приятен. Банките приемат не само централа и регулярните и приходи, но приемат и апартаменти като обезпечение. Лошото в случая е, че искат апартаментите първо и тогава централата, а последната и разходите по изграждането и, сконтират с повече от 50%. Другото не толкова хубаво нещо, на което ще се натъкне един ВЕИ инвеститор е начина на заплащане на вече произведената ел. енергия. Тъкмо си си завършил централата, считай инвестирал всичките си пари и идва момента след като си теглил кредит да си заплатиш и първата месечна вноска по него и се оказва, че централата ти няма да ти дава пари, поне 3-4 месеца. Това е заради начина на изплащане на ел. енергията, а на банката изобщо не и пука за това. Много важна подробност, която трябва да се отиграе умело, за да не влизаш в просрочие още първите месеци, не дай си боже пък кредита да стане предсрочно изискуем, тогава белята е голяма. Ако тази наредба продължи да съществува всеки инвеститор ще се сблъска с негативното и въздействие (да се надяваме с промените на ЗИД на закона за ВЕИ между първо и второ четене да се неутрализира действието и) и дано да успее да го преодолее. Иначе след като поработи 5-6 месеца и продуквото кредитира ЕРП-тата или НЕК се предполага, че ВЕИ инвеститора няма да среща кои знае какви проблеми, или поне да се надяваме.
sunny_boy

Мнениеот andrea » 23.02.2012 17:12

При мен забавянето от новия начин на плащане е 10 дни.
andrea

Мнениеот BORDERCOP » 23.02.2012 17:23

Привет на всички в този прекрасен форум.От скоро посещавам форума,запален съм много по фотоволтаичните централи.Много отдавна съм убеден ,че приключението да инвестираш в централа е много добро,особено ако имаш кеш.На фона на тази инфлация,криза и какво ли още не не мога да се сетя за по добар бизнес за хората с малки възможности.Поздрави.
BORDERCOP

Предишна

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали