Ще купувам готова централа

Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти за ВЕИ.

Модератори: Mateev, Admin

Ще купувам готова централа

Мнениеот fe2_vanio » 24.12.2011 20:53

Здравейте.Предстои ми да закупя готова, работеща централа.С адвоката искаме да проверим всичко по документите и мислим да изискваме:договор за изкупуване с ЕРП-то, акт 16 от РДНСК, нотариалните актове за земята(да проверим дали са на фирмата) и какви други документи бихте ме посъветрали да изисквам?Искам да проверя абсолютно всичко, че съм се напарил от измами :shock:
Благодаря ви предварително и весели празници!
fe2_vanio

Мнениеот YordanIvanov » 25.12.2011 00:32

Не знам какъв ти е адвоката щом питаш във форума какви документи да изискаш, но това за което аз се сещам е:
- Договор за изкупуване;
- Акт 16;
- Документи за собственост;
- Електропроизводство до момента;
- Актуално състояние от търговския регистър на ТД, чиито дялове ще изкупуваш;
- Удостоверение, че ТД не е в производство по несъстоятелност, издадено от Окръжния съд по седалище на ТД
- Удостоверение по чл. 87 от ДОПК, от което да е видно, че ТД няма публични задължения;
- Удостоверение по чл. 87 от ДОПК, от което да е видно, че физическото лице, едноличен собственик на капитала /ЕСК/ няма публични задължения;
- Удостоверение за липса на заведени изпълнителни дела срещу ТД, издадено от СИС към Районен съд по седалище на ТД;
- Удостоверение от Централния кредитен регистър - БНБ, от което да е видно, че ТД няма кредитни задължения към банки и финансовите институции;
- Удостоверение от Централния кредитен регистър - БНБ, от което да е видно, че ЕСК на ТД няма кредитни задължения към банки и финансовите институции;
- Удостоверение от централния регистър на длъжниците към Камарата на частните съдебни изпълнители за липса на изпълнителни дела срещу ТД;
- Удостоверение от централния регистър на длъжниците към Камарата на частните съдебни изпълнители за липса на изпълнителни дела срещу ЕСК;
- ГФО (счетоводен баланс, отчет за приходите и разходите, отчет за паричните потоци, отчет за собствения капитал, ако има, както и други документи с оглед Закона за счетоводството), актуални към датата на представянето им.
- Копия от трудови договори с работниците / служители, назначени в ТД; ведомостите, от които е видно, че са изплатени трудовите им възнаграждения; документи, удостоверяващи внесените осигуровки;
- Копия от всякакви други договори на компанията с други фирми;
- Декларация от едноличния собственик на капитала и от управителя на ТД (в случай, че са различни лица), че ТД няма скрити задължения (такива, които не са отразени в счетоводните документи) и в случай, че има такива, то лицата декларатори, се задължават да отговарят солидарно с ТД;
- Декларация за неудовлетворени кредитори;
- Решение на ЕСК, от което е видно, че е съгласен с продажбата на дяловете на дружеството;

Съжалявам ако не се сещам за нещо...
YordanIvanov

Мнениеот fe2_vanio » 25.12.2011 10:33

Честито Рождество!Леле те мн малко документи били :D Питам във форума, защото все пак си е специфична материя.Благодаря ти много мисля, че е достатъчно това.Весели празници!
fe2_vanio

Назад към Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти