Задължения на ЕРП-тата по присъединяването

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот ferdy » 26.01.2011 02:11

Ти пак ли знаеш повече от този, който собственоръчно е написал искането? Района на Ямбол си е района на Ямбол и точно това е искането на Токио. Отговарят му, че няма капацитет в района на Елхово. Сега разбра ли вече?

Токио недей да правиш нищо още една седмица, имам нещо предвид.
ferdy

Мнениеот retro » 26.01.2011 02:27

ferdy написа:Ти пак ли знаеш повече от този, който собственоръчно е написал искането?...

Ти пак ли се месиш в чужд диалог...

Да, пак знам, и преди знаех, сега знам даже повече и научавам повече...

А ти знаеш ли къде е упоменат препоръчителния срок на офертите? Ако не знаеш - лошо... Ако пък знаеш и не казваш - пак не е добре.
retro

Мнениеот ferdy » 26.01.2011 02:40

Форумен герой... Веднъж ти дадох възможност да се докажеш - скри се като мишок, сега пак ми подскачаш, паленце. Пак ли искаш да се изложиш?
ferdy

Мнениеот levis » 26.01.2011 02:56

YordanIvanov написа:Токио, само ще ти кажа, че при ЕВН(може би и при другите), колкото си "по-арогантен" е толкоз по-малка вероятността да минеш. Падарите слабо ги интересува каквото и да е било и когато някой ги изнерви режат на поразия. Познавам 95% от хората в този отдел на ЕВН и ти гарантирам 100%, че нещата стоят така, както аз ти казвам.
Успех!

Евала бе, Иванов!
Аз предлагам да се хванем за палците, че ако трябва и патките да им лапаме.

Tokio, аз по-скоро бих гръмнал двама-трима, от колкото и два лева да дам на някой от ЕРП-тата.

P.S.
Чудя се, до кога ще мислиме така пораженчески, до кога ще се крием в тревата, до кога ще им лижем задниците? ...До кога?
- Чудя се.
levis

Мнениеот YordanIvanov » 26.01.2011 09:30

А относно плащането - ще ти дам човек, ама ти сериозно ли мислиш, че като му платиш и той ще промени становището на ЕРД и ще ти каже "ОК, аре мой човек, няма проблеми, ша та включим"?!?!?!?

Мисля сериозно да! А ти?

Ретро, поведението ти е повече от отвратително. Ти трябва да разбереш няколко неща:
-Тук сме да си помагаме.
-В момента, в който си си направил регистрация тук, най-малкото, което си направил е, че си приел да уважаваш другите регистрирани.
-Държиш се повече от детински и никой не ти се радва и никой не ти обръща вниманието, което искаш.

Евала бе, Иванов!
Аз предлагам да се хванем за палците, че ако трябва и патките да им лапаме.

Отново остри реплики. Никой не ти е казал да им лапаш патките, но ти обеснявам, че не трябва да им се дървиш, защото като те урежат на предварителен договор или окончателен, сам ще се наложи да си лапаш патката.

Токио, виждам, че Ферди има нещо предвид. Не подценявам нейните възможности ни най-малко, но ако все пак имате някакъв проблем, знаеш ми телефона.

Поздрави
YordanIvanov

Мнениеот retro » 26.01.2011 11:07

YordanIvanov написа:
А относно плащането - ще ти дам човек, ама ти сериозно ли мислиш, че като му платиш и той ще промени становището на ЕРД и ще ти каже "ОК, аре мой човек, няма проблеми, ша та включим"?!?!?!?

Мисля сериозно да! А ти?

Ретро, поведението ти е повече от отвратително. Ти трябва да разбереш няколко неща:
-Тук сме да си помагаме.
-В момента, в който си си направил регистрация тук, най-малкото, което си направил е, че си приел да уважаваш другите регистрирани.
-Държиш се повече от детински и никой не ти се радва и никой не ти обръща вниманието, което искаш.

Иванов, не комуникирам с теб, не се намесвай.
Опитвам се да помагам с каквото мога и с колкото мога на хора, които питат и търсят информация.
И не съм дошъл във форума да ми се радвате и да ми обръщате вниманието, което искам. Ако ти си тук за да ти се радват и да ти обръщат внимание, съжалявам за теб.
Моето семейство, приятели, колеги и познати ми се радват и ми обръщат достатъчно внимание, за което съм им благодарен и признателен.
retro

Мнениеот energy11 » 26.01.2011 11:25

@Tokio:

Опитайте да пишете на ДКЕВР отново като ги настъпите по-здраво за нарушенията на ЕВН. Обикновено първото писмо до тях винаги паркира на глухия коловоз. Прилагам откъси от 2ро писмо до ДКЕВР, което е писано за подобен казус с ЕРП. След входирането на въпросното писмо изведнъж се размърдаха:

"...Досега обаче нямам никакви данни за движение по жалбата.

Не съм уведомяван от служители на ДКЕВР, отговорни за това. Съгл. чл. 26 от вътрешните правила на ДКЕВР за работа по жалби и искания за доброволно уреждане на спорове по закона за енергетиката срока за произнасяне по жалбата е 30 дневен, а при жалби с правна и фактическа сложност може да бъде удължаван с 10 дни.

От датата на подаване на моята жалба изтекоха повече от ХХ дни т.е. до сега срокът за отговор е удължен двойно.

Моля Ви за Вашата сериозна намеса за решаване на проблема като все пак определите някакъв срок и като потърсите отговорност от ...................., които считат, че законите и правилата ЗА ТЯХ НЕ ВАЖАТ!

Моля да потърсите служебна отговорност и от държавните служители на ДКЕВР, които също не спазват сроковете.

.... Нали не смятате уважаеми г-н Председател на ДКЕВР, че цяла вечност ще се занимавам с този въпрос?"

За работата на ДКЕВР се присетих за един виц, ще ме прощавате за отклонението, ще бъда кратък:

Един човек след войната загубил топките си. Ходи на интервю на работа, но след като му видят военната книжка винаги му отказват. И човека въпреки, че е сломен не се отказва да си търси работа. И изведнъж на една позиция се случва чудо - казват му - ще ви назначим. Човекът не вярва и пита:
- Вие видяхте за моя проблем, нали?
- Да, за нас това е без значение.
- Чудесно, кога мога да започна?
- Ами започвате работа в понеделник в 11.00ч.
- Ама... 11 не е ли късно за започване на работа?
- Ами ние по принцип започваме в 9.00, но до 11.00 се дърпаме по топките...
energy11

Мнениеот levis » 26.01.2011 14:48

YordanIvanov написа:Отново остри реплики...

Да Иванов, остри са, но не е нищо лично. Просто не ми допадат съветите които даваш. "не трябва да им се дървиш". Какво да правиме?
Да им направиме трафовете ли, да им ремонтираме и разшириме мрежата ли, или пък и някой лев да им дадем да си имат.
Не разбираш ли, че колкото повече си траем, толкова по лошо ще става и още повече ще ни правят на маймуни.

А относно "патките" все ми се струва, че е по-добре своите от колкото чуждите.

energy11 написа:Опитайте да пишете на ДКЕВР...

Относно жалбите (по мое впечатление), по-добре да се пишат до Министерството на енергетиката. От там ги препращат в ДКЕВР, но тогава им обръщат по сериозно Внимание.
levis

Мнениеот lz1wvm » 26.01.2011 19:51

Относно жалбите (по мое впечатление), по-добре да се пишат до Министерството на енергетиката. От там ги препращат в ДКЕВР, но тогава им обръщат по сериозно Внимание.

Би ли споделил защо е по добре да се жалваме на министерството,а не на ДКЕВР.
lz1wvm

...

Мнениеот Gio » 26.01.2011 21:36

...намесвам се не защото ми стана интересна позата със захват на палците и едновременно налапване, а защото имам практика с проблемен проект, за когото клиентът ми чака два месеца и двадесет дни за становище - регулация, 70 kWp, траф на един чл. разстояние и т.н. След поредица от разговори в КЕЦ-а, след препращания от телефон на телефон в централата на ЕРП-то, позвъних в ДКЕВР. Там също бях пренасочван от служител на служител, но в края на краищата ме изслуша един господин. Поискаха входящ номер и дата на входиране на документите. Това бе седем дни назад. Днес в 11.30 часа имаме становище... Просто споделям...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот alabala963 » 26.01.2011 21:44

Становището с положителен знак ли е или те пращат за присъединяване на майната си?
Аватар
alabala963

Мнениеот andrea » 26.01.2011 21:48

до колкото знам жалбите в ДКЕВР имат възпитателен характер и при E.On
andrea

...

Мнениеот Gio » 26.01.2011 21:48

...да, съжалявам за пропуска - EVN, положително становище с присъединяване на друг траф на 270 м. разстояние. По-добро решение, защото за да се "вържем" на близкия траф, трябва да преминем път от национална пътна инфраструктура :roll:
Аватар
Gio

Мнениеот zerotolerance » 26.01.2011 22:29

iso 9001 za vseki proizvoditel? :shock: :shock: :shock:
Charity begins at home
zerotolerance

...

Мнениеот Gio » 26.01.2011 23:54

zerotolerance написа:iso 9001 za vseki proizvoditel? :shock: :shock: :shock:

...и инсталатор :)
Аватар
Gio

ПредишнаСледваща

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ