Към господин Матеев

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот Pyramid » 01.04.2008 20:25

Ако позволите,
Не знам, дали ще издържат /отблизко ми изглеждат доста крехки/, но, издържат ли, а стъпиш под наклон върху тях, си се изльоскал долу под стрехата като момченце. Лъскави са, абс. "Джам прайш, 'гледалу...."
Не се нахвърляйте в/у ми с ножове и вилици.
Проявете въображение, вземете и сол.
P.S.
И най-сладката мушмула е била зверски тръпчива преди това.
Pyramid

Мнениеот Mateev » 02.04.2008 15:30

На нито един модел модули не е разрешено да се стъпва върху тях. Модулите може и да издържат 100 килограма на квадратен метър, но тази тежест трябва да е разпределена равномерно по цялата площ (както става със снега и с вятъра). Ако вие стъпите с крак върху модул, то това означава, че концентрирате същата тежест, но на много по-малка площ. Затова не се учудвайте, ако модула се счупи.

Разрешено е да се ходи по конструкции с модули както на земята, така и по покривите, но това се прави по друг начин. Първо трябва да сте обути с гуменки или маратонки. Второ - трябва да стъпвате само по рамките на модулите и то само в областта на прикрепващите скоби, защото със сигурност под скобите има носещ алуминиев профил. И трето - не забравяйте да се вържете с колан или въже към най-високия (последния от долу нагоре) носещ профил. И ако се подхлъзнете и се наложи въжето да ви задържи, пльоскате се по корем и разпервате ръце и крака. Само така има шанс модулите да издържат теглото ви.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот vaklin » 02.04.2008 22:37

Благодаря Ви!
Както винаги - ТОЧЕН и ИЗЧЕРПАТЕЛЕН. :)
vaklin

Предишна

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали