Не съм много по тая част, но да си кажа мнението:
-". За целта в момента се налага учредяването на право на строеж за съответната инсталация на второ лице, от чието име да се сключи договор за присъединяване на обекта производител към електрическата мрежа"
Това според мен е излишно да го има.
-Според мен е МНОГО ВАЖНО да им се обясни на "онези" ОТ ФИНАНСОВАТА страна на въпроса защо трябва да има малки, а не големи централи.То е обенено с документа на Миро, но смятам, че трябва да стане в конкретни цифри.
-Говореше се да се пише нещо и за чуждестранните инвестиции.Според мен е налудничево да искаме по някакъв начин да се ограничат чуждестранните инвестиции, НО все пак вярвам, че е хубаво да вметнем малко информация и за това от ФИНАНСОВАТА част.Идват, строят с техни хора, тръгват си, 25г ние плащаме.
Миро, поздравления за труда!
п.п.Не искам да звучи банално и т.н. но няколко страници назад писах, относно доводите да се вземе едно политическо решение:Законосъобразно и целесъобразно.Нищо от което искаме не е законоНесъобразно.Остава да предложим неща, които са целесъобразни.Целесъобразността на взимането на едно политическо решение в 95% от случаите трябва да се изразява във финансовата изгода за народа и СРЕДНАТА КЛАСА!От тук ми идват и приказките по-горе за финансова обосновка на нещата.Просто точно и ясно, какво губим и печелим при 200 мегавата от големи централи, изградени от чужденци, изградени от Българи и т.н.Какво губим и печелим от 100 мегавата малки централи изградени от Българи и т.н.Надявам се да сте ме разбрали правилно.
Накратко: нека боравим с цифри