Търся за закупуване готов проект около 4 МW

Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти за ВЕИ.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот dival » 28.04.2010 16:41

чакам предложения от купувачи ...
има ли сериозни купувачи в БГ ?????
dival

Мнениеот EOS Technologies » 28.04.2010 18:37

На, хайде де, къде са?... :)

Преди да се сърди някой - пиша съвсем общо и нямам в предвид отварящия темата по-горе.

Според мое величие купувачи от БГ няма и да има.

Вижте колко е себестойността на тази папка, дето я предлагате със всичките му истории, земи, такси и прочие - от А до Я.

Извадете това число от обявената от вас цена и си отговорете на въпроса, дали ще намерите Българин, които да ви даде 40 български годишни работни заплати за вашето постижение!

Тук повечето от предлагащите бъркат СТОЙНОСТ и ЦЕНА на едно изделие или услуга.

Ако ми трябва готов проект, ще назнача 1 или 2 души да ми движат нещата за по 500лв. на месец, другите неща ще си ги платя на външните консултанти и готово.

Сложете един марж върху себестойността на проекта, който ви осигурява 2-3 или петторна работна заплата и ще си намерите клиент.

Цените биха били приемливи и щеше да има сделки, ако на мен като инвеститор би ми било по-скъпо със собствен персонал да си набавя това, което вие ми предлагате - или пък ако нямам никакво време и цената ми е все едно.

Хора, търсещи работа, един куп, време също.
EOS Technologies

Мнениеот dival » 28.04.2010 19:28

затова по-горе казах че чакам оферти
защото ако има наистина сериозни - те ходят на терен -ако не им харесва ок , ако им харесва - връщат цена ...всичко останало е приказки
В една сделка има две страни които трябва да постигнат баланс цена-стока и качество разбира се
Не собственниците продават скъпо , скъпо е заради всички спекуланти и посредници
специално аз мога да отида на вариант изграждане или някакво съвместно участие защото си знам терена ...но това е единичен случаи
имам чувството , че не трябва да пиша "продавам" а " подарявам"
и наистина мога да подаря срещу участие в построеното ..пак ли няма инвеститори ?
съвсем скоро когато забранят категории от 1ва до 4 та , и когато започнат да пращат и половин мегават на ОВОС тогава много хора ще мислят по друг начин
успех
dival

Мнениеот hridaq » 28.04.2010 20:35

Дивал, тук всички които пишат в форума развиват или посредничат при продажба на проекти. Ти беше написал по глупав начин че търсиш директен купувач. Тук ще си го търсиш още 10години. По този начин обиди всички качествени посредници във форума.
hridaq

Мнениеот dival » 28.04.2010 21:22

не знам дали съм обидил обидил някокого , ако е така се извинявам
търсих директен купувач , защото поне 10 пъти се свързваха с мен хора които мислят че продават на някоя баба нивата или панелна гарсониера
ако наистина има качественни посредници , както твърдиш
нямам нищо против ...но наистина да се върши работа , а не да се разтягат локуми
финансовите параметри - при лична среща ...нали може така ?
dival

......

Мнениеот ivo1009 » 29.04.2010 00:20

Г-н Матеев, чудесно FX определение за пазара за ФЕЦ !
ivo1009

.....

Мнениеот ivo1009 » 29.04.2010 00:22

Добре че няма "къси" на ФЕЦ, че наистина ще стане страшно!
Ще се молим да има SEC да забрани "късите"!
ivo1009

....

Мнениеот Drag » 29.04.2010 15:04

Български купувачи има... Ние сме едни от тях...Но както се досещате, ще пазаруваме като ни се опавят проблемите с първият ни проект от 50 мегавата - ВЕЦ. Обичаме природозащитниците и българските чиновници :( , но не ми се коментира...Иначе за цената на мегават - с радост бихме купили 100 мегавата на 80 000 евро, с строително разрешение :D Не искам да защитавам собствениците, но едно е да събереш 20 дка, друго е да събереш 2000-3000 дка. и след това вече смятайте разходите.. Нас цената не ни интересува толкова, защото всеки знае че в момента цените на оборудването са много ниски....А да не коментирам колко струва изграждането на една фабрика за модули с капацитет 2 мегавата месечно, в момента... Направо централата ти излиза без пари....
Drag

Мнениеот hridaq » 29.04.2010 15:16

Ако не е тайна, кои сте вие? :D
hridaq

Re: ....

Мнениеот Слънчо » 29.04.2010 15:35

Drag написа:... едно е да събереш 20 дка, друго е да събереш 2000-3000 дка. и след това вече смятайте разходите.. Нас цената не ни интересува толкова....А да не коментирам колко струва изграждането на една фабрика за модули с капацитет 2 мегавата месечно, в момента... Направо централата ти излиза без пари....

Колеги, някой има ли номера на kdd_electro? Притеснявам се за момчето! От тази наши приказки може да му стане нещо на човека. За някой друг мегават се стряска, а с тези цифри, направо ме е страх за него. Нека се свържем с бърза помощ, че да го вземат човечеца...
Слънчо

Мнениеот KD Solar » 29.04.2010 15:48

Вие не сте хора - " слушам и не вярвам на очите си". Взерхте ме на подбив. Имаше една реклама за кредитна карта: нови обувки - 20Е, блуза на любимия отбор - 30Е, Една фабрика за панели - 50Е (цените са паднали)
Сутринта смятах един тракер от 50kWp излезе 20t. - 200Е http://www.af.net/242-1-SunCarrier.html (ако е реклама- Матеев да го изтрие)

А живота е хубав.....

Днес ставам на 30г.

Според една приказка - на 20 млад и хубав, на 30 - умен :oops: , на 40 (като съм си изплатил кредита за 5МWp) - Богат :lol: Наздраве
Аватар
KD Solar

Мнениеот ferdy » 30.04.2010 23:53

Честит рожден ден, наборе, да си жив и здрав! Пожелавам ти на 40 да си изплатил 5-те мегавата и да започваш още 5. :lol:

ПП. Като стигнеш до там, дай да ти напишем бизнес-плана, че и ние сме се заканили до 40 да нямаме достойна конкуренция. :lol:
ferdy

Re: ....

Мнениеот Day Energy » 01.05.2010 02:50

Drag написа:Нас цената не ни интересува толкова, защото всеки знае че в момента цените на оборудването са много ниски....А да не коментирам колко струва изграждането на една фабрика за модули с капацитет 2 мегавата месечно, в момента... Направо централата ти излиза без пари....

да коментирам ли, да не коментирам ли, нека в едно изречение -

дано вие да сте този за пред вестниците, а не с финансовата и разчетната отговорност, че иначе и от 50 МВ няма да потече скоро!

DN
Day Energy

Мнениеот Mateev » 02.05.2010 01:11

За такива големи централи (десетки мегавати) НЕК задължава инвеститорите да направят когенерация с газови турбини и с тях да осигурят развномерно отдаване на енергия през целия ден, независимо от това дали има облаци или не. От гледна точка на енергийната система добре, но от гледна точка на инвеститора - нещата с бизнесплана и със срока за изплащане се влошават доста.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Drag » 02.05.2010 13:03

Mateev написа:За такива големи централи (десетки мегавати) НЕК задължава инвеститорите да направят когенерация с газови турбини и с тях да осигурят развномерно отдаване на енергия през целия ден, независимо от това дали има облаци или не. От гледна точка на енергийната система добре, но от гледна точка на инвеститора - нещата с бизнесплана и със срока за изплащане се влошават доста.

По принцип е така, но тук е България...Само да спомена че ко-генерацията се изплаща два пъти по-бързо от инвестицията в соларен парк, но както казва един колега, представител на фирма инсталирала над 3000 мегавата по света: "България е на друга планета"...Между другото ние бяхме решили и все още не сме се отказали да направим ко-генерация с следните партньори: http://www.airlightenergy.com, но надали ще е тук, както и следващия проект също няма да е в България.. Познайте защо...
Drag

ПредишнаСледваща

Назад към Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти