Съдействам за финансиране на проекти над 3М долара!

Възможности за финансиране на проекти за Енергийна Ефективност и изграждане на нови Възобновяеми Енергийни Източници. Кредити, грантове, субсидии, данъчни облекчения.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот Mateev » 08.03.2011 20:59

Прати ми информацията на mateev@sts.bg и аз ще я кача.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Cuprum » 09.03.2011 22:22

http://www.exim.gov/pubs_center/flyers/ ... 2010ac.pdf

Както виждате, Ексим банк на САЩ има такъв специален продукт за финансиране на фотоволтаични проекти, естествено панелите трябва да са американско производство.
Тъй като приходите на един проект в България ще са в лева, а изплащането на кредита в щатски долари, важен момент би бил хеджирането.
Cuprum

Мнениеот retro » 09.03.2011 23:35

"Цялата истина" за Ex-im bank USA може да разберете, ако посетите Седмият конгрес и изложба за eнергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници, които ще се проведат в периода 13-15 април в ИЕЦ, София.

източник: viaexpo

http://www.solarnews.bg/bg/finansirane- ... k-otblizo/
retro

Мнениеот investi » 10.03.2011 01:26

retro написа:"Цялата истина" за Ex-im bank USA може да разберете, ако посетите Седмият конгрес и изложба за eнергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници, които ще се проведат в периода 13-15 април в ИЕЦ, София.

източник: viaexpo

http://www.solarnews.bg/bg/finansirane- ... k-otblizo/

"
Давам ви идея - от 2005 г. сме финансирали стоки на стойност повече от 500 милиона долара за Централна и Източна Европа, вариращи от минни, транспортни, селскостопански и инфраструктурни продукти."

:D :D :D Този китаец говори глупости. Наши партньори са кредитирани в Гърция и Сърбия за 120М. , само една фирма. Не е важно какво предлага която и да е банка, най-важно е кой ти представя проекта, от това зависи финансирането.
investi

Мнениеот retro » 10.03.2011 01:43

Щеше да пращаш нещо не Матеев.

investi написа:Има някакъв проблем, не мога да ги прикача. Съжелявам.
"
Прикрепеният файл/Изображението не трябва да е повече от 800 пиксела широко и 1600 пиксела високо "

Ти този проблем като не можеш да решиш - как се наемаш да решаваш проблемите на инвеститорите в тоя форум?

А относно горния ти проблем - явно се опитваш да качиш някоя снимка. Ама е доста голяма - редактирай я с някой графичен редактор, т.е. намали и размерите - то си пише - да не са повече от 800 пиксела широко и 1600 пиксела високо ......

А за китайчето - не го обиждай след като не го познаваш, не е коректно: http://www2.viaexpo.com/images/stories/ ... kim_cv.pdf
retro

Мнениеот investi » 10.03.2011 12:38

Не го обиждам, казвам каквото зная. Ексим банк са залихвили много повече от 500М.
investi

re

Мнениеот iliae » 16.03.2011 21:07

Извинете за късното включване.

Искам да се разгранича от investi. Нямаме нищо общо с тях. Файла който качих е достъпен в интернет. По специално на сайта на американското посолство. С качването целях да споделя допълнителна информация, която намерих. Според нас от консултанти по този въпрос няма нужда, достатъчно е всеки инвеститор или проджект мениджър да се свърже с въпросната банка, чрез американското посолство и да преговаря самостоятелно. Ако от там го пренасочат към някого, то този някого ще бъде официално назован.

Поздрави,
iliae
iliae

Мнениеот investi » 18.03.2011 01:41

Илия, първо не съм консултант.
Второ, заключи сделка с тази банка, и тогава ще те поздравя че не си ползвал работен контакт.
investi

Мнениеот energy11 » 18.03.2011 10:36

investi, прекалено много се засягаш за човек, който прави всичко на добра воля...

investi написа:Колеги, аз не искам и никога няма да искам комисионна или каквито и да е пари от собственик на проект. Имам достатъчно средства да живея добър живот. На който съм помогнал, може да ми се отблагодари с каквато сума пожелае! Не искам да се обвързвам емоционално и физически да си губя времето в срещи и разговори с никого. Който го интересува моята чисто човешка услуга, да ми изпрати имейла си, за да му изпратя формата за кандидатстване! Ако банката одобри попълнената форма, и реши да продължи напред с инвеститора, моята услуга приключва с изпращането на информация за фондовете за кофинансирането. Инвеститора си комуникира с банката, фонда и мен не ме интересува дали са се разбрали или не. Не нося отговорност за никого. Само ще кажа че много проекти се реализират във България, с помощта на Ексим. За г-н Матеев, може да си проучите проекта и без да е ваш и после да си го закупите при одобрение.

Независимо дали искаш да помогнеш на някого от форума само срещу потупване по рамото или срещу някоя комисионничка трябваше да напишеш хубава оферта, както казаха колегите в началото на темата. Хубавите обяви /предложения, оферти/ във форума не са много и затова темите се размиват с въпроси и коментари в последствие.
energy11

Предишна

Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ