Продаваме проект за фотоволтаична централа 5 МВ

Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти за ВЕИ.

Модератори: Mateev, Admin

Продаваме проект за фотоволтаична централа 5 МВ

Мнениеот Imoti Dnes » 24.04.2009 18:10

...
Последна промяна Imoti Dnes на 21.11.2009 23:16, променена общо 1 път
Imoti Dnes

Мнениеот varnasolar » 24.04.2009 20:24

От такива трансформирани продавачи на стари къщи на англо бабички и дядовци и търсещи бърза печалба, електроразпределителните дружества са затрупани и не могат да обработват реалните фирми искащи да направят нещо за себе си и обществото.
Аватар
varnasolar

Айде стига а?

Мнениеот патриот » 25.04.2009 23:34

Варна Солар, кое ти е реално...сайта.., адреса..., телефона...
За обществото...
Ако мислиш за обществото, направи соларната енергия 10пъти по-евтина! Но не ми говори че правиш нещо за обществото. Няма смисъл да завиждаш на предприемачите независимо, на какви баби продават ...може и лукчета да продават, ти си гледай в своята паница!
патриот

Мнениеот Mateev » 26.04.2009 09:13

Този постинг е в отговор на това, което написа Патриот, и което аз вече изтрих - директни обиди към Варна Солар във втората (вече изтрита) част от постинга на Патриот. Ето моя отговор:

Варна Солар е наш клиент и ВЕЧЕ Е ИНВЕСТИРАЛ в екологията. Заставам твърдо зад него и имам същата позиция. Заради разни печалбари като Имоти Днес се блокираха далекопроводите в България и в момента ЕРП-тата силно затрудняват или даже блокират процедурите на тези, които наистина искат да направят слънчева централа.

Според мене Imoti Dnes постъпва крайно некоректно. Първо с действията си е спомогнал за днешните проблеми по присъединяването. Второ - най-нагло използва чужда медия за безплатно публикуване на реклами. И ако питате мене - трябваше да му изтрия постинга и да му забраня акаунта. Но не го правя по една единствена причина - може пък неговата обява да е от полза за някой, който наистина ще направи централа.

Ако Imoti Dnes милееше за екологията, да беше участвувал по-активно в дискусиите на форума. Да беше написал някой друг постинг, с който да помогне на останалите с някакви знания - например как се сменя предназначението на земята. И чак тогава да публикува някаква информация за проекти, които предлага. При това положение можеше да се каже, че е дал нещо на този форум и има правото и да направи малко бизнес от същия форум.

В момента обаче в лицето на Imoti Dnes виждам едно нагло и нахално отношение, насочено само към печалбарство и използвачество на чужд труд - труда на хилядите посетители на форума, всеки от които е загубил една камара лично време, за да напише нещо полезно за останалите.

Основната идея на форума е безкористното предоставяне на информация за соларните технологии и за проблемите по узаконяването на една соларна централа. И както виждате има над 1000 човека, които наистина губят от личното си време, за да споделят знанията си. Има и над 10 000 човека, които всеки един месец посещават форума и четат натрупаната информация. И всички тези хора е нормално да се възмутят от някой, който още с първия си постинг започва с директната реклама. Един вид вие сте глупаци, а аз ще ви използвам. Не може така. Нека Imoti Dnes да седнат и да загубят десет или 100 часа, за да разкажат на останалите за това, в което са най-компетентни - комасирането на земя и смяна на предназначението. И след това спокойно и с чиста съвест да си публикуват рекламите. И самите те ще видят, че тогава ще получат от останалите не презрение, а топло отношение и приятелски чувства.

Същото важи и за всички останали, които публикуват обяви: ДАЙТЕ НЕЩО, ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ НЕЩО !!!
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Vandal » 26.04.2009 11:58

Това е цитат от тяхния сайт:
Село Стоилово се намира в планината Странджа и в границите на Природен парк "Странджа". То е типично странджанско село, разположено върху открояващо се било, оградено от реките Мечи дол (Аидере) от юг и изток и Велека от север. Разстоянието до общинския център Малко Търново е 9 км.Уникален климат в сачитание с гора от широколистни и иглолистни масиви.В непосредственна близост се намира голяма кариера за добиване на мрамор в сиво-розови разцветки.

Мнда.
С тази кариера в непосредствена близост, познай кой сериозен инвеститор ще зарибите.
Огромното количество прах от такива кариери са доста "благоприятни" за ФВ централа.
Знам че Imoti Dnes няма да да прочете нищо от това, но всеки да си прави сметката.
Аватар
Vandal

Защото сме социалисти!

Мнениеот патриот » 26.04.2009 14:06

Предлагам да пуснем предложение към висшия съвет на БСП, Петър Димитров, ДКВР с което да настояваме хората които нямат пари за собствени централи да се отсвирят, да им се забрани със закон да правят проекти за ФЕЦ, този бизнес да остане единствено за Станишката и останалите другари! Точна такова искане имаше едно недоразумение на природата от ЕОН, на ВЕИ конгреса преди месец! Нищо че това го няма никъде в Европа, ние нали сме иноватори, защото сме социалисти :lol:
Проблема не е в хората които правят проекти за централи, а това че палячовците от министерствата и ЕРПтата, не си вършат работата.
Вместо да се обединим в една асоциация, тук се твърди че аз който съм инвестирал 300 000евро, в един 15МВтов проект съм бил несериозен инвеститор... Като си изградя централата ще се окаже че аз съм много по сериозен инвеститор от много други...
патриот

Мнениеот Miro » 26.04.2009 19:03

Varnasolar е прав. Тези кухи проекти блокират реалните. Те са част от проблема, но се надявам в скоро време това да се реши. Не може една България с общо потребление от 5-6 гигавата да има заявени ВЕИ за присъединяване 11 гигавата... това освен нереално си е и доста нелепо.

Аз съм твърдо за идеята ЕРП-тата да събират гаранционна вноска при подписване на предварителния договор за централи над 100 kWp. Трябва по някакъв начин да се отсеят реалните от спекулативните проекти.

Но за спекулата не са виновни самите спекуланти, а бюрокрацията. Те просто са покълнали на благодатната почва, където събирането на съгласувки, становища, провеждането на експерни съвети и прочее плашат до смърт горкия инвеститор и той е склонен да даде мило и драго само и само някой друг да свърши работата. Така че за тези кухи проекти са виновни не толкова спекулантите, колкото тромавата и усложнена до безкрайност бюрокрация. Аз се обзалагам, че ако присъединяването се опрости и гарантира (както уж е по закон, ама на практика не е), то количеството заявени мощности ще спадне поне десетократно. Отделно, че екипите на ЕРП-тата, дето провеждат това т.нар. проучване ще се освободят от безсмисленото обикаляне по села и паланки за по 5-10 киловата, респективно ще се спестят разходи.... В 99% от случаите това становище може да се направи на база информацията в ЕРП-то... или може би те не знаят къде каква им е мрежата, та трябва лично да отидат и да видят? Въобще бюрокрацията - държавна, общинска и на ЕРП-тата е виновна за появата на спекулантите, от вкоито и те самите страдат. Ама нали целта е да се създава работа на бюрократа, а не на реалния производител, така че какво ли съм се разписал....

А! Само да вметна и нещо за Имоти Днес:
Никой няма да плати близо 7 евро на квадрат (каквато цена са предложили тези веселяци) за земя, при положение, че самата земя, барабар с вкарването в регулация струва не повече от 1,5. И дори 100 % печалба да сложиш ще излезе да речем 3....

Последно: Патриот = Imoti Dnes или сте различни субекти? Това само за информация...
Miro

Мнениеот патриот » 26.04.2009 22:17

:D Имоти днес, са агенция за недвижими имоти които рекламират проекта на свой клиент.
патриот

Мнениеот donpesho » 26.04.2009 23:58

Много е прав Патриот, трябва да се измисли схема да се спре спекулата ,защото се блокират мощности на електропроводи с проекти които едва ли ще бъдат реализирани някога
Аватар
donpesho

Мнениеот bul » 27.04.2009 15:06

Здравейте колеги,

Ние като вас също сме фирма за недвижими имоти.Пишем по темата защото с вашата оферта предизвикахте доста негативи.Първо искам да ви кажа, че не ви виним че публикувате тук ваша оферта не мисля че е правилно, но всеки сам си решава как да търси клиенти.Просто тази оферта е позната на доста хора в тоя бранш, както и на "инвеститори" и не знам дали е тук мястото.Още повече като пускате оферта добре е да бъде корекна към клиентите.Като описание и най вече цена  ! Няма нищо написано за самия проект в офертата само колко декара е и доста надутичката цена, а това къде се намира Стоилово всеки може да види в wikipedia.org като вас!
А останлите колеги който винят нас като посредници, комисионери, продавачи на стари къщи, нови апаратементи и т.н. е хубаво да се съсредоточат към техния си вид бизнес.Този форум все пак е създаден да си помагаме и да си указваме някаква помощ един на друг не да се обвиняваме или да злобеем.
bul

Мнениеот venkap » 27.04.2009 19:13

Неосъществим проект по простата причина, че консумацията на електроенергия за региона на Малко Търново в много редки случаи надхвърля 1.5 MWh и то през есенния и пролетния сезон и то във върховите часове. През летния сезон консумацията на енергия пада под 0.5 MWh през деня. Интересно е друго, дали офертата на Imoti Dnes е придружена с положително становище от EVN за присъединяване. Ако има такова, в което се съмнявам, то идеята на служителите на EVN e да блокират процеса по изграждане на ВЕИ, оправдавайки се с вече резервирана 5 MW мощност по този неосъществим проект.
venkap

Мнениеот EOS Technologies » 27.04.2009 21:01

Здравейте,

според мен, годността на положителните становища и други разрешителни от ЕРП трябва да бъдат временно ограничени. Ако до 6 месеца не се реализира проекта, всичко трябва да се анулира. Становището става невалидно. Така, ще си дойдем на мястото. Това блокиране на капацитети трябва да престане незабавно.

Прогнозата за общата мощност на произведените фотоволтаични модули на Световно ниво се смята за през 2009 от около 8 гигавата. Единадесет от тях ще се инсталират в България :-)
EOS Technologies

учудващи мнения

Мнениеот Bozidar » 28.04.2009 17:34

Колеги,

Купуваме проекти за слънчеви централи, с предварителен договор за присъединяване, по възможност над 1 мегават.

Иначе направо е за чудене повечето от това което е написано след обявата:
1. Че са печалбари - май социализма няма да ни напусне до гроб. Че ако тези които са на форума не работят за пари, ще се радвам да ми преведат печалбите на мен или поне на нужадещи се деца, старци и т.н.
2. Че не оставал капацитет - че ако минава една линиа от 20 кВ за кариерата, и единственият който иска да се закачи на нея е този който прави проекта. какав е проблема? Че няма да остане за друг в подстанцията? След толова коментари че там потребление няма и не знам си какви други мнения, направо да се чудиш на коя крива ракета космоса и пречи.
Bozidar
Bozidar

Re: учудващи мнения

Мнениеот venkap » 28.04.2009 21:11

Bozidar написа:Колеги,
..............
2. Че не оставал капацитет - че ако минава една линиа от 20 кВ за кариерата, и единственият който иска да се закачи на нея е този който прави проекта. какав е проблема?

Огромен е. Едно от условията за присъединяване на ВЕИ е да се консумира генерираната енергия от региона в който се произвежда. За да се изпълни това условие се прави валидиране на мрежата в случая СрН. Ако потреблението е по-ниско от генерираната енергия се получава излишък, който започва да се разпространява по мрежата, в конкретния случай за района на Малко Търново на големи разстояния между малки консуматори, което води до големи загуби за купувача на скъпата енергия. Това е бял кахър, защото при излишък, ако системата не се разпадне, огромно количество произведена енергия ще се трансформира от СрН в мрежата на ВН, а това е равнозначно да я подарят на НЕК. Не си заслужава да Ви отговарям за ракети, космос, социализъм и подобни, просто прочетете наново коментарите на колегите от форума, ако и тогава не разберете за какво става въпрос сте тежък случай.
venkap

Нужда от помощ

Мнениеот Bozidar » 29.04.2009 13:16

За да започна да се лекувам, не разбрах дали EVN ще купува енергията която тази централа ще произвежда? Не са ли длъжни по закон? Предполагам че това ще е проблем за тях, но дали ще е за собственика на централата? То и НЕК не иска да присъединява защото ВЕИ вкарват нестабилност в системата, но затова трябва да помислят как да решат проблема и да инвестират по необходимият за това начин. Поне така съм чул, може пак и наистина някъде да има ВЕИ присъединена към НЕК, чудеса на този свят стават (без да броим ВЕЦ и прокети до 10 мегавата).
Bozidar
Bozidar

Следваща

Назад към Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти