Моята слънчева инсталация

Използуване на слънчевата енергия за отопление на вода за битови и промишлени цели. Слънчеви колектори, контролери и друго оборудване.

Модератори: Mateev, Admin

heiii

Мнениеот syrfistbg78 » 26.05.2009 17:25

Ники щети кажа само едно знам много добре за какво става вапрос можеби и по добре от теб.
1 Защо мие вазвратен клапан при наличието че панела е малко по ниско от бойлера
2 Системата е отворена невиждаш ли или толко разбираш и щом е отворена трябва да съм луд да дам пари за манометри и медни траби
3 системата ми излезе 600 лева !!!!!!!!!! а твойте сигорно излизат по 2000 лева нека хората сметнат сами кой кога ще си избие парите мой човек!
Ники направил сам десетина отоплителни инсталаций с камини и котли досега нямам оплаквания от никой ще следа сланчевата система това лято и при нередности ще пиша в форума но откакто сам го поставил несе е налагало да пускам нагревател водата понякога достига и 75 градуса вече!Незнам за лятото но за сега съм очарован от аматъорската си работа
syrfistbg78

Мнениеот solarism » 28.05.2009 22:34

Евала за самоделката! Грозно, но полезно. За пореден път се учудвам как толкова неграмотни хора се справят с подобни технически предизвикателства ... no offence!
Аватар
solarism

Мнениеот цените » 05.08.2009 21:07

А аз за пореден път се сблъсквам с това как по бг сайтовете на търговците в бранша няма цени ... да не се минат случайно...
цените

Мнениеот Lupus » 05.08.2009 21:41

цените написа:А аз за пореден път се сблъсквам с това как по бг сайтовете на търговците в бранша няма цени ... да не се минат случайно...

Ти само да ни дадеш това заключение ли се регистрира в този форум? :?:
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот Yassen Ivanov » 06.08.2009 00:21

solarism написа:Евала за самоделката! Грозно, но полезно. За пореден път се учудвам как толкова неграмотни хора се справят с подобни технически предизвикателства ... no offence!

Неграмотни ли е точната дума в този случай ? Сигурен съм ,че с 20-30 мин. работа могат да се изрежат всички неща, дето изглеждат грозно и да се облепят с нещо. И системата ще стане много по-красива и малко по-неефекривна. ... no offence! звучи добре, но ако аз взимам примерно 5лв/час и си работя по системата спестявайки 25лв/час това прави "професионалистите" излишни за мен. Имам предвид и последното изказване на човека в което личи, че не е чак толкова неграмотен. Аз не съм "ПРО" в тази област, но когато можеш да си направиш нещо над 3 пъти по-евтино отколкото да викнеш някой "ПРО" ми звучи странно. нали цялата идея в случая е професионалистите да спестяват време и пари ? Или аз бъркам нещо ? Както вече съм писал в този форум, има нещо сбъркано в цялата схема. Не може един "плочкаджия" да дойде и да ми лепи банята и да изкара 150-200лв надница, а аз да преинсталирам компютри примерно и да не мога за един ден да изкарам повече от 60-80лв ,ако го правя както си му е реда. Ако прилагам общоизвестните схеми мога и да му надхвърля надницата малко, но идва въпроса - защо съм си губил времето да уча 20 години , след като е можело да стана строител след трети клас ?
Yassen Ivanov

Мнениеот malchev » 06.08.2009 07:16

Плочкаджията взима за труд от 50-100% от цената на теракота/фаянса. Една ОС на М$ е към 100$ - ти защо взимаш само 20лв. ???

Въпросът е риторичен. Компютърджиите да не се засягат. За мен истината е, че в БГ за акъл пари не се дават. Така сме научени. Така учим и децата си. Затова и взимате по-малко пари от плочкаджията, защото не сте научен да цените знанията си. И вината не е изцяло ваша. Системата ни е позволила 20г. да учим без да знаем колко струва това. Висшето образование беше евтино и все още е. Едва ли има студент в БГ, който сам да се издържа.

Прощавайте за отклонението от темата.
Евала за системката. Щом си я харесвате - дерзайте.
malchev

Мнениеот filmatoplo » 06.08.2009 15:45

Не подценяйте хората, всеки учил физика навремето и четейки литература по въпроса сега, може да си направи слънчева инсталация в домашни условия с 1 панел.За това също спомага и свободната продажба на компоненти за изграждането-панели,бойлери и помпи най вече .
доверете ми се момчета
Аватар
filmatoplo

Re: Моята слънчева инсталация

Мнениеот bai_mile » 11.08.2010 13:43

syrfistbg78 написа:товае моята соларна инсталация.Пуснах е на 15.05.2009
Още на парвия ден бях очарован,на обят водата беше 65 градуса

Здрасти колега!
Поздравления за евтината слънчева инсталация, 600 лв наистина са нищо пари, бързо ще се избият :)
А да те питам, ориентацията на сл. колектор точно на юг ли е?
TRANS PENEM MIHI EST!
Аватар
bai_mile

Мнениеот tracy21 » 12.08.2010 11:44

Здравейте ,
Искам да представя на вашето внимание малко информация и полезни линкове засъздаване на собствен, независим начин на живот. По конкретно от сайта може да нучите повече за слънчевите батерии, слънчевите термоколектори, устройства за вятърна енергия , топлинни помпи и т.н. в това число инсталирането им употребата и ефектността им : http://cambg.org/energy/ Нядавям се че предоствената от мен информация ще ви бъде полезна.
tracy21

Мнениеот EPetkov » 26.11.2010 10:24

Тая инсталация може да я видите в Момин проход след Костенец. Човека се рекламира.
EPetkov

Предишна

Назад към Слънчеви колектори за топла вода