100 % Кредитиране за ВЕИ

Възможности за финансиране на проекти за Енергийна Ефективност и изграждане на нови Възобновяеми Енергийни Източници. Кредити, грантове, субсидии, данъчни облекчения.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот Вальо Генов » 06.02.2009 12:28

Не... Имах предвид дали американците имат някакви условия.
Аватар
Вальо Генов

Мнениеот g_shutov » 06.02.2009 16:29

Vandal написа:В мерките никъде не е писано, че трябва задължително да теглиш кредит от банка.
От къде се финансира проекта, не е тяхна работа.
Те те подпомагат с 70% и това е.
Така че не виждам какъв е проблема да се кандидатства по мярка 312.
Представи си че имаш 300 000^ собствени пари.
Инвестираш във ФЕЦ и кандидатсваш за субсидия.
И какво, ще ти кажат че не си теглил кредит, и няма да ти ги дадът ли!

Да реално е така ! Моята цел е да уговоря абсолютно всичко до последният детайл с моите фондове и заедно с познатите ми в министерство на земеделието. Крайната ми идея е да отпускам кредити за ВЕИ с минимално обезпечение и много добър лихвен процент, да уговоря на 100% финансирането по мерките на МЗ ,за да може всеки един кредитоискател да може да се възползва от тях и съответно да се подсигуря ,че отпуснатите пари ще се върнат ест. :) и да видя какво мога да свърша относно европейските субсидии до 20% върху тези програми. Просто нещата в момента са във финална фаза и искам да съм подготвен по всяка една процедура към масовото строителство на ВЕИ (надявам се) и да превърнем нашата родна страна в пример за ЕКО общество в ЕС. Проблеми и пречки винаги ще има - но както гласи третият принцип на механиката Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. И вместо да се мъчим да спасим АЕЦ козлодуй и да построим АЕЦ Белене по-добре "Acrius appetimus nova, quam iam perta tenemus." - По-упорито се стремим към новото, отколкото да пазим вече придобитото. Според мен АЕЦ Белене е безмислен - а по добре тези милиарди, който ще се налеят за него да бъде изградена голяма централа от ВЕИ - слънчева, вятърна или водна, но там просто са намесени други интереси.
Вода, въздух, земя и слънце - ето това ме храни :)
g_shutov

Мнениеот dani_d » 06.02.2009 17:51

Здравейте,
не е много по темата, но все пак да попитам, кредитирате ли и ВЕЦ, все пак там доходността е много по-голяма? Ако да, какви са условията и колко процента от инвестицията кредитирате?
Предварително благодаря за отговорът!
dani_d

Мнениеот donpesho » 06.02.2009 18:16

До колкото разбирам , субсидията е 70 % по 312 , вие осигорявате останалите 30% , и естественно си получавате лихва върху тях от порядъка на 10 % , така ли е или греша?
Аватар
donpesho

Re: Американски фондови пари

Мнениеот g_shutov » 06.02.2009 20:09

Искам само хора, който имат конкретни мнения и собствени дори идейни проекти, да пишат и отговарят по тази тема. Кредити ще има и само за сериозни хора с реални идеи и проекти. НЕ МЕ ВЪЛНУВАТ ХОРА КОИТО ИСКАТ ДА ЗАБОГАТЕЯТ ЗА ЕДНА НОЩ ИЛИ ДА СИ ПОЛУЧАТ КРЕДИТА И ДА ИЗБЯГАТ, ВСЯКАКВИ ПОДОБНИ СХЕМИ НЕ СТАВАТ. А относно въпроса за това дали ние ти даваме 30% , ти си взимаш останалите от субсидията мисля че има достатъчно изписано в целия форум за това какво ти трябва да кандидатсваш по субсидията. И че МЗ не ти дава 70% ей така ами иска да направиш нещо и после да ти ги даде (евентуално) аз просто искам да съдействам допълнително по проекти който са по тази линия и да спра подкупчетата които ще ви искат някакви чиновници за да кажат че ще получите субсидията. Всички знаем че живеем в порочна държава, но ние сами сме си виновни за това понеже ние сме си избрали тези управници и ние им плащаме заплатата. Просто нещото което най-много ме учудва в чертите на всеки българин е способността му да търпи абсолютно всичко и да си мълчи. НО Тази тема не е политическа и не ми се обсъжда политика тук. Преценил съм кой хора да взема под внимание и кой хора с конкретни идей и проекти са осъществими и с тях реално ще работим. Поздрави и успехи при търсенето на далавери - (отнася се за тези които търсят такива).
g_shutov

100% финансиране

Мнениеот dimitarjazz » 09.02.2009 19:56

Здравейте!От доста време чета форума на СТС,но чак сега реших да се включа.Стана ми интересно преложението на г-н Шутов и в тази връзка искам да драсна някой ред...От година насам се занимавам с покупка на терени в общ.Главиница,обл.Силистра подходящи за изграждане на фотоволтаични ел.централи по 312 мярка на ПРСР.Към момента имам 9 проекта снабдени с доста документи.В това число за 7 от тях предварителни договори за присъединяване с Е-ОН Варна,а за другите два,на които сменях предназначението на земята имам становища.Чакам след като се наумуват в Е-ОН да си получа предварителните договори и за тези два проекта...уж след 1март...Идеята ми първоначално беше сам да си изграждам ел.централите,но пуста финансова криза и мен не ме подмина,така че ако някой се интересува от тези проекти мога да ги предложа.Естествено аз се ангажирам за снабдяването с останалите документи до разрешение за строеж.Позадрави на всички,Димитър Димитров 0887607784
dimitarjazz

Мнениеот Joker » 13.02.2009 01:20

Вече цяла седмица с нетърпение очаквам някаква блага вест от g_shutov. Моля g_shutov да остави телефон или адрес на седалището, където може да се срешнем и научим нещо повече за неговата оферта. Повярвайте ми, банковото кредитиране е невъзможно за момента. Лихви от 12-15% и 150% обезпечение (само терени със сгради с акт 16) са убийствени.
Joker

Мнениеот g_shutov » 14.02.2009 05:45

Пускам Нова тема по въпроса !!!!
g_shutov

Предишна

Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ