от Mateev » 06.07.2010 00:51
Проблема със всички асоциации, в това число и с БФА, не е в това колко са членовете и колко е годишната такса. Проблема е друг, а именно
кой ще върши мръсната работа !!!
Можете да си създадете 100 асоциации, но нищо няма да стане ако във всяка една от тях няма поне по 5 човека, които да са готови да жертват 50% от личното си време в БЕЗПЛАТНА служба на асоциацията.
БФА сигурно вече има 70-80 члена, но активистите сред тях се броят на пръстите на едната ръка. Всички останали (и аз в това число) са просто наблюдатели. В началото се втурках, но това ми отнемаше колосално време и бизнеса ми започна да страда. И в момента просто наблюдавам огромния поток от документация, предложения, срещи, организиране на групи по проблеми, предложения, решения и т.н. И се намесвам много рядко просто защото нямам повече време.
Така че ако ще правите нова асоцияция, първо си изяснете кой от вас ще е сърцето на тази асоциация. Кой от вас ще си изостави бизнеса и ще го затрие, а насреща няма да получи нищо. Дори обратното - ще се вкара в разходи на лични коли, бензин, офиси, ток и т.н. И това ще го плаща от джоба си.
Е ако има такъв мераклия, веднага ще му предложа да се тества. Нека да направи следното, и ако го направи, аз ще съм първия, който ще влезе и в тази асоциация и ще му давам по 500 лв. на година. Нека да напише следното:
1. Статия за вестниците на тема НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО ЗА 10 МИЛИАРДА
2. Статия във вестниците на тема 50 000 покрива
3. Аргументирано и законово обосновано възражение на всички глупости в Енергийната стратегия (но първо задълбочено трябва да се прочетат всичките 200 страници)
4. Аргументирано и законово обосновано възражение на всички глупости в новия Закон за ВЕИ
5. Аргументирано и законово обосновано възражение на всички глупости в новия Закон за земеделските земи
Това само за добър ден. Ако го напише - никой няма да му каже благодаря. Напротив - всички ще започнат да го критикуват за някоя дреболия в някое изречение. Ако не го напише - пак същото - всички ще започнат да го критикуват. Въпреки това отрицателно отношение този човек, това сърце на асоциацията трябва да продължи с любов да служи на неблагодарното стадо овце и да си губи времето, парите и личния бизнес, с ясното съзнание, че това ще доведе само до още повече критики.
Та търси се ИСУС !!!