НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО !!!

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот dival » 07.07.2010 21:00

Всичко което е написано в темата трябва да е облечено юридически , ако ще се прави нова асоциация
Трябва да има финансиране , цитираните 100 лева ще са доникъде от 20-30 ентусиаста
Подкрепям всичко което казвате , но трябва да се деиства бързо -събиране още тази седмица !
Не е лошо да си подсигурим и малко политическо лоби ( знам че всички ще са против) но явно такъв е по бързия начин
dival

Мнениеот YordanIvanov » 11.07.2010 21:30

Накратко от мен свършената работа.Опитах се накратко и съвсем неофициално да подам информацията от тази тема и няколко други на партия, която подкрепя управлението и в същото време не рядко е опозиция.Направих го и на местно ниво това подбуди небивал интерес.Имформацията е изпратена в София и от там е имало забележителен интерес.Петък осъществиха връзка с мен с молба да подам в официален вид "нашите" искания, позицияи и виждания.Не мисля, че аз съм човека компетентен и достатъчно кадърен да направи нещата в правилния вид и затова се обръщам към Вас.
Поздрави
YordanIvanov

Мнениеот Vandal » 12.07.2010 10:16

Браво Данчо.
Аз лично съм готов на една работна среща в Габрово, да изготвим едно изявление или както там решим.
Само Росимир да каже дата и час.
Предлагам Габрово, защото все пак е в центъра на България.
Аватар
Vandal

Мнениеот Invincible » 12.07.2010 11:01

Здравейте колеги,

Не съм от често пишещите във форума, но го следя редовно. Както повечето от вас също съм на мнение, че освен да дискутираме активно тук, по-важното е да действаме. Обстоятелствата налагат да се организираме бързо, така че предлагам срещата да се състои в най-кратки срокове. Съгласен съм с варианта Габрово, нека г-н Матеев да предложи дата и час.

Данчо, браво за инициативността майна!
Invincible

Мнениеот pmihailova » 12.07.2010 12:19

pmihailova

Мнениеот Day Energy » 12.07.2010 13:18

@Миро - как се развиват "вътрешните" сондажи. Възможно ли е в скоро време да се обединим около една посока и взаимодействие?

DN
Day Energy

Мнениеот petyostoev » 12.07.2010 13:21

Браво Данчо,аз съм "за" за срещата.
petyostoev

Мнениеот Tokio » 12.07.2010 21:17

petyostoev написа:Браво Данчо,аз съм "за" за срещата.

Аз също съм "ЗА" една такава среща, но апелирам да бъде възможно най-скоро. Ако не този уикенд (17-18 ), нека да е другия (24-25). Ако имаме човек от Габрово, нека вземе организацията в свои ръце.
Tokio

...

Мнениеот Gio » 12.07.2010 22:35

...не обичам да започвам изречения с "аз" - искам да попитам някой от вас беше ли на последнта среща във Варна? Ако е така, бих искал да ви помоля да ми кажете за връзката между двете срещи - нека се срещнем в Габрово...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот petyostoev » 13.07.2010 09:31

На срещата във Варна се роди идеята за нова масова Асоциация.Но бяхме много малко хора.Ако се направи по масова среща,примерно във Габрово,може да се вземе решение дали е по добре да се прави нова или повече хора да влезнат в съществуващата БФА.И по важното според мен е да се направи професианално документа с който да дадем препоръките си за новия закон за ВЕИ.
Данчо вече е предизвикал сериозен интерес.
petyostoev

...

Мнениеот Gio » 13.07.2010 10:14

Данчо е сериозен човек - знае как се действа и е поел по правилния път. Вече се обсъди въпроса с членство в БФА, както и причините, поради които техните действия не съвпадат с това, което се цели от нас...
Аватар
Gio

Re: ...

Мнениеот Day Energy » 13.07.2010 11:14

Gio написа: Вече се обсъди въпроса с членство в БФА, както и причините, поради които техните действия не съвпадат с това, което се цели от нас...

Gio здравей, кога се е обсъдил този въпрос? Доколкото аз съм свидетел на дискусията и от двете страни, нищо кoнструктивнo, целенасочено не се е обсъждало.

Срещи би трябвало да се състоят там, където е стратегически правилно.

Доколко "Габрово" трябва да е локацията на 1ва среща, е по-скоро формалност.

DN
Day Energy

Мнениеот Invincible » 13.07.2010 11:16

За съжаление не присъствах на срещата във Варна. Не съм наясно и какво се е обсъждало на нея. Има ли постъпки за създаване на нова масова асоциация? Какви са основните цели?
Invincible

Re: ...

Мнениеот Gio » 13.07.2010 11:45

Day Energy написа:
Gio написа: Вече се обсъди въпроса с членство в БФА, както и причините, поради които техните действия не съвпадат с това, което се цели от нас...

Gio здравей, кога се е обсъдил този въпрос? Доколкото аз съм свидетел на дискусията и от двете страни, нищо кoнструктивнo, целенасочено не се е обсъждало. Срещи би трябвало да се състоят там, където е стратегически правилно.
Доколко "Габрово" трябва да е локацията на 1ва среща, е по-скоро формалност.
DN

Vandal написа:Да не говорим и за десетките хиляди работни места, осигуровки, здравни вноски. И всички те ще си харчат парите в България.
Следователно ще се вливат обратно в българската икономика.
Това отдавна се знаеше че ще стане, но всички ние сме си виновни.
И знаете ли защо, защото сме мишоци. Пишем си по форума и това е.
Не че съм против БФА но какво направи тя за малкия бизнес!
Чувам че там членуват точно такива с мегаватови проекти които се продават на западни компании.
Пак казвам: не умаловъжавам работата на БФА.
Назрява времето за още една асоциация която да подкрепя само малкия бизнес и която да се противопостави на мегаватоманията.
Данчо ме подсеща и за още нещо.
Във форума има 2000 регистрирани потребителя. Нека всеки който чете форума но не пише, поне да разпространява тази тема където и да е.
Аз вече написах коментари в дневник.бг с препратка към темата.
Ще продължа да разпространявам темата където и да е.
Така и Гугъла ще я индексира на по-предна позиция.

Нямам претенции към мястото за среща...
Аватар
Gio

Мнениеот Markov » 13.07.2010 12:37

И аз нямам претенции за града на срещата. Само че този път не трябва да е в ресторант, а в подходяща конферентна зала, според броя на участниците. Трябва един съфорумник от даден град да се заеме с организацията. Този път трябва да се води и протокол, а и дай боже да се състои учредяване на нова организация защитаваща интересите на малките фирми и която естествено се противопоставя на мегаватоманията, както казва Миро. Надявам се на срещата да присъства и политика от партията или коалицията за която говори Йордан.
Петьо, няма как да се влеем и ние в БФА, защото интересите на големите и малките са противоположни.
Нека всеки, желаещ да участва в инициативен комитет, който да организира срещата, да заяви своята готовност. Всеки който е готов да участва с идеи, работно и свободно време и известни средства.

Аз, съм готов.
Аватар
Markov

ПредишнаСледваща

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ