Задължения на ЕРП-тата по присъединяването

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот retro » 27.01.2011 00:54

Gio написа:
zerotolerance написа:iso 9001 za vseki proizvoditel? :shock: :shock: :shock:

...и инсталатор :)

... и консултант :geek:
retro

Мнениеот levis » 27.01.2011 05:23

lz1wvm написа:Би ли споделил защо е по добре да се жалваме на министерството,а не на ДКЕВР.

Както казах това е мое впечатление, а също така е и съвет на човек от Комисията.
От ДКЕВР в общи линии се държат като адвокати на ЕРП-та (поне на ЧЕЗ със сигурност) и ако не си настоятелен нещата отиват в "трета глуха".
levis

...

Мнениеот Gio » 27.01.2011 09:54

retro написа:
Gio написа:

...retro, Вие консултант ли сте? Защото аз като инсталатор искам всеки инсталатор да премине процедурата по сертифициране...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Re: ...

Мнениеот KD Solar » 27.01.2011 09:58

Gio написа:Защото аз като инсталатор искам всеки инсталатор да премине процедурата по сертифициране...

Подкрепям те и добавям: И одитор. Тук възниква пак въпроса: Кой ще обучава и кой ще сертифицира?
http://solar.sts.bg/forum/viewtopic.php?t=1400
Аватар
KD Solar

...

Мнениеот Gio » 27.01.2011 14:31

...когато става въпрос за ISO 9001:2008 няма проблем - има си одитори, сертификационни организации и т.н.
Аватар
Gio

Мнениеот donpesho » 27.01.2011 15:02

Gio написа:...когато става въпрос за ISO 9001:2008 няма проблем - има си одитори, сертификационни организации и т.н.

Има вярно , а до колко са обучени и познават спецификата?
Аватар
donpesho

...

Мнениеот Gio » 27.01.2011 15:09

Германците отреагираха веднага - те имат обилна практика и познания...
Аватар
Gio

Мнениеот Miro » 27.01.2011 15:15

Gio написа:...retro, Вие консултант ли сте? Защото аз като инсталатор искам всеки инсталатор да премине процедурата по сертифициране...

Gio, нали се борим за екология? По ISO се пише толкова хартия, че отиде амазонската джунгла. Едно време в някакво обучение по качество лекторът сподели изказване на ...някой си от Боинг, че един самолет можел да литне едва когато документацията по построяването му надхвърли теглото му...
Miro

...

Мнениеот Gio » 27.01.2011 15:34

...използваме рециклирана хартия, която е с малко по-тъмен оттенък. Кофтито е, че цената и е еднаква с тази на конвенционалната. Оставено е на самият "юзър" да решава дали да бъде еко-съобразен... Колкото до намека, че всичко е само на хартия, бих искал да добавя, че в момента правим оценка на два съществуващи соларни парка. Оказват се пълно въплащение на неумението, на незнанието или просто на непукизма... Не знам... Съгласен съм, че колкото и сертификати да има, колкото и буквички, и съкращения, и абревиатури да са добавени пред едно име, няма ли го вътре, значи хич го няма...
Аватар
Gio

Мнениеот retro » 27.01.2011 19:59

Gio написа:
retro написа:
Gio написа:

...retro, Вие консултант ли сте? Защото аз като инсталатор искам всеки инсталатор да премине процедурата по сертифициране...

Gio, нали нямаш предвид това, че ако не съм консултант, не мога да изразя свободно мнението си (а то е, че е добре и консултантите да преминат процедурата по сертифициране)...? В противен случай питай KD Solar дали е одитор.
retro

Мнениеот Слънчо » 28.01.2011 14:55

levis написа:
YordanIvanov написа:Отново остри реплики...

Да Иванов, остри са, но не е нищо лично. Просто не ми допадат съветите които даваш. "не трябва да им се дървиш". Какво да правиме?
Да им направиме трафовете ли, да им ремонтираме и разшириме мрежата ли, или пък и някой лев да им дадем да си имат.
Не разбираш ли, че колкото повече си траем, толкова по лошо ще става и още повече ще ни правят на маймуни.

А относно "патките" все ми се струва, че е по-добре своите от колкото чуждите.

energy11 написа:Опитайте да пишете на ДКЕВР...

Относно жалбите (по мое впечатление), по-добре да се пишат до Министерството на енергетиката. От там ги препращат в ДКЕВР, но тогава им обръщат по сериозно Внимание.

Браво Levis!!!
Очевидно си човек с опит и позиция.
Докато първият ти постулат не стане правило, а вторият - изключение характерно за слабите, траещи душици, ще се водим нацията на траещите душици и очакващи някой да ги обладае. Пардон да им даде благо в ръцете, искам да кажа.
Все още се мъча да определя простичко, какво точно правим в този форум? Професионалисти и не до там професионалисти, мъчещи се да търсят всевъзможни пътечки да минат по блатната ни структура за да стигнат по единично до целта.
Няма ли кой, да обединява, бе хора, ами само се джавкаме един друг? Иначе всички си разказваме вица за българския казан в ада без падар и много му се радваме.
Колко време трябва да мине за да се насочим по фокусирано и организирано към големия проблем и търсим генерално решение, а също така и отговорност на тези които се бият в гърдите, че законосъздават. Само стигаме до давне на власт без да се търси отговорността. А това е разковничето на успешното управление. Кой може да каже от всички в този форум, че е допринесал реално за формирането на новия ВЕИ закон? Vandal, Miro, Ферди и още един двама подхванаха инициатива и се раздадоха, но от самото начало се видя, че е обречно дело поради пасивното и примиренческо поведение на масата от форума. Идеята да се предаде делото пак в ръцете на "големия брат" - точно на тези, които имат други интереси, надделя и резултата е логичен. В законът ще е това, което някой друг е решил какво да бъде.
Но нищо не може да се направи докато не се смени мисленето, а от разправиите е очевидно, че болшинството не се стреми да се цели в генералните проблеми, а в техники как да финтираме администрацията, че в дрибъла си да има как и съотборниците си да посрита.
Докато това е така, децата ни ще живеят далеч от родината и ще пишат на чужди езици.
И все пак надеждата умира последна...
Ето нещо трогващо, макар и извън специфичната тема за пустите ЕРП-та. Извинете отново за лиричното отстъпление.
http://www.nikolaysblog.com/
PS: Очаквам, че доста засегнати ще опонират. Но, нека...
Слънчо

Мнениеот finansista » 30.01.2011 11:05

Слънчо, подкрепям те. Българина си е индивидуалист, за това скоро България е възмжно да стане доста по-малка.
Ако бях инвеститор във ВЕИ, щях ги съдя до дупка.
finansista

Мнениеот zerotolerance » 30.01.2011 17:17

Finansista, какво направи, наспами форума изцяло?!? :shock:
По всички теми касаещи ВЕИ ли си толкова компетентен?
Charity begins at home
zerotolerance

Мнениеот Tokio » 30.01.2011 18:15

finansista написа:Слънчо, подкрепям те. Българина си е индивидуалист, за това скоро България е възмжно да стане доста по-малка.
Ако бях инвеститор във ВЕИ, щях ги съдя до дупка.

Човече, явно нямаш никакъв опит, а даваш съвети? Да не мислиш, че е толкова лесно не само да осъдиш, но дори и да заведеш дело срещу някое ЕРП? Никой не обръща внимание на жалбите, дори не си правят труда да отговорят с два реда. Имам вече две жалби до ДКЕВР, две до ДНСК и подадени документи за дело срещу ЕВН... познай какво се случи - НИЩО! Няколко месеца без отговор от ДКЕВР, както и вече три месеца няма образувано дело срещу ЕВН...
Щях да пропусна - имам и две сезирания на Омбудсмана - стария и новия... и пак НИЩО!
Tokio

Мнениеот Vandal » 30.01.2011 19:23

Ти щом чакаш от няколко месеца си добре.
Аз имам жалба до ДЕКВР от 2008 и познай дали са ми отговорили.
Търсил съм ги по телефона като ненормален и накрая някакъв тип ми
наговори такива смехории че ми идваше да го удуша.
На въпроса дали всичко това което ми каза ще го получа в писмен вид
служителя започна да мрънка и ме уверяваше че ще ми отговорят в най-скоро време.
Е аз още си чакам де.
Аватар
Vandal

ПредишнаСледваща

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ