Договор за изкупуване

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот Слънчо » 23.02.2011 15:35

Колеги, някой има ли възможност да пусне един примерен договор за изкупуване на енергията от ФВ централа? Без значение от кое ЕРП или НЕК. Ще ми направи голяма услуга. :sunny:
Слънчо

Мнениеот S_box » 02.03.2011 00:48

Каква стойност имат предварителните договори? По скоро въпросът ми е можели в окончателния да се направят съществени промени от предварителния или по скоро се придържат към него? Най-съществената промяна разбира се е да не ти откажат присъединияване. Или пък да поискат трафо, а преди това не са го предписали.
S_box

Мнениеот Mateev » 02.03.2011 11:30

В моята практика съм имал случаи, когато в окончателните договори коренно са се променяли условията за присъединяване (дори се е налагало препроектиране на присъединяването). Не хранете илюзии, че договора ви защитава с нещо. Вие сте сключили договор с МОНОПОЛ, който може безнаказано да прави каквото си поиска. Дори и да направи нещо незаконно срещу вас, после в съдебното дело ще включи силен екип от юристи и дори и да го спечелите това дело, то ще е след не по-малко от 10 години. А дотогава всичките ви проекти ще бъдат блокирани.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Слънчо » 24.03.2011 13:34

Няма ли колеги, които да ми услужат с един примерен договор за изкупуване? Добре би било да е от ЕОН, но може и НЕК или друг оператор...
:scratch:
Слънчо

Предишна

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ