Бродейки в гората и сблъсвайки се с арогантно поведение на ЕРП-тата, породено от монополното им положение, стигам до кривата пътечка и гледам една голяяяяма дупка в закона за ВЕИ-та и биогоривата.
Според неговия чл.14 ал.4. "В условията за присъединяване преносното и разпределителното предприятия са длъжни да посочат минимална схема на присъединяване, като предвидят присъединяването да се извърши към най-близката съществуваща точка от преносната или разпределителната мрежа..."
Викаш баба Меца като арбитражна инстанция в гората и тя казва "Имаш право, подай жалба и ще ги осъдим. Трябва да те присъединят в най-близката съществуваща точка на мрежата, а не на 15 км"
Кумчо Вълчо Адвокат и той така - "Нямат шанс да не се съобразят. Ще ги съдим!"
Слончо ЕОНчо, обаче вика, "Съди ме, ако имаш време за губене! Ще ме осъдиш и ще ти обещая да си разширя капацитета, за да ти приема нищожното проектче, ама друг път"
Та имам един въпрос към животинките недни в гората " Може ли някой да каже, какво казва законът на гората? Как да се тълкува това друг път? Месец ли, два ли, година ли , две ли....?
Може ли някоя менеподобна гадинка да ми каже, има ли установен срок и наказание за неспазването му, в който ЕРП-то да си разшири капацитета на мрежата, при липса на такъв, за да поеме всички своеволни нищожества на клончето си?