Моля за съвет

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Моля за съвет

Мнениеот helios » 17.12.2010 13:41

Здравей те още през март 2010 г. съм подал искане в е он за окончателен договор до ден днешен не са ми представили такъв а само писмо че чакат сагласуване от НЕК някой има ли подобен проблем и има ли механизъм да ги накарам да ми дадът окончателен договор.
helios

Мнениеот Mateev » 18.12.2010 09:51

В момента НЕК прави официален бойкот, като задържа неограничено време почти всички запитвания от ЕРП-тата. Минават много малка част - предполагам тези, които са си платили на когото трябва колкото трябва.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот valantains1 » 19.12.2010 00:01

Здравейте колеги отдавна следя форума и за съжаление и ние стигнахме до кривата круша (разбирай НЕК).При нас нещата са по оптимистични в смисъл чакаме вече 3 месеца за предварителен договор.Е аз поне не стоях със скръстини ръце до сега макар че нищо не сме постигнали до сега.Зтова ви давам няколко номера за званене в НЕК не знам може и да ги имате но поне до сега не съм ги видял във фрума.И така отделът които ни трябва е ОТДЕЛ ПРЕНОС.Първата стъпка която ние направихме е че се свързахме с г-н Масурев с него може да се консултирате дали ви е пристигнало изскането и дали тои го е разгледал.Той е първото стъпало и от там отива за още подписи разбира се на високите етажи в НЕК.С него може да се чуете като поискате връзка от оператора не НЕК т.029263636.Тка тои ни посъветва да се чуем с г-н Иванов шеф на отдел пренос.След едномесечни опити не се свързахме с него просто го няма или знам ли неговия тел е 029263497.Извинявам се чух се два пъти с този господин но така и не получих никаква информация нямал време да провери докаде сме стигнали.И така ме насочиха към неговата секретарка г-жа Вучкова тел 029263385 тя трябвало да знае ама не тои г-н Иванов ги подписвал пак тя нищо не знае (НЕ РАЗБРАХ ЗАЩО МУ Е СЕКРЕТАРКА КАТО НИЩО НЕ ЗНАЕ).И така следващата ни стъпка беше жалба до НЕК пак нищо минаха вече 20 дни.Преди седмица писахме и на ДКЕВР замислям се дали да не пишим вече и на омбудсмана.Така че колеги пишете и жалби и званете на тел иначе никой няма да ни забележи.Ако и вие имате някакви тел даваите и ние да ги тормозим пак може и нещо да постигнем.Поздрави
valantains1

Мнениеот Tokio » 20.12.2010 03:17

valantains1 написа:...Преди седмица писахме и на ДКЕВР замислям се дали да не пишим вече и на омбудсмана...

Колега, ти явно не живееш в България, или не си в час с институциите... На когото и да се жалваш, няма да получиш никакъв отговор. Пробвай, ако не вярваш.
Tokio

Мнениеот energy11 » 20.12.2010 11:16

Tokio написа:
valantains1 написа:...Преди седмица писахме и на ДКЕВР замислям се дали да не пишим вече и на омбудсмана...

Колега, ти явно не живееш в България, или не си в час с институциите... На когото и да се жалваш, няма да получиш никакъв отговор. Пробвай, ако не вярваш.

А какво предлагаш тогава Tokio? Смятам, че оттам трябва да почнем да се борим всички. Когато бях за известно време в чужбина хората непрекъснато се оплакваха до най-различни фирми и институции за най-малките неща. На мен ми беше смешно и си мислех "тия ако дойдат в БГ няма да имат време да правят друго освен да се оплакват от катастрофата в нашата страна, а няма и кой да ги чуе...". Сега разбирам, че не съм бил прав и това, което правят хората там ние тепърва трябва да го изграждаме... Все отнякъде трябва да започнем да се поотпушване малко...
energy11

Мнениеот Слънчо » 20.12.2010 12:14

Явно сте пропуснали темата за "НЕК". Не четете постулатите на Levis и много бързо парвите грешни заключения (като г-н Матеев по-горе), което ви кара да се отказвате лесно и се самоквалифицирате като работещи по Постулат No: 2 на Levis.
Ако вървите по не леката пътека на Постулат No: 1, ще разберете доста повече неща от кухнята.
Бойкот няма, но както Първанов се изказа публично, до края на юни е много малък шанса някой да получи ОК. Нищо лично към ничий проект.
Просто процесоални събития, които рано или късно трябваше да се случат, но понеже така и не се организира средния и малък бизнес да стане сила , която да бъде чута (както е в една западно-европейска държава, да речем), керванът си върви и силните решават кога тези реформи да се случат. А те планират с поне 5-6 години напред и то с точност до 1 месец.
Многое важно! :lol:
PS: А сега се чудим що си лаем по форума, като бездомни кучета по преминаваща кола и гледаме подир нея.
Слънчо

Мнениеот Mateev » 20.12.2010 13:45

Ако не се съпротивляваме и не си търсим правата, значи сме едно голямо стадо овце, в което всяка една овца кротко си пасе трвичка и чака кога ще и дойде нейния ред да я заколят.

Който не се чувства овца, ще се бори, дори и клаузата да изглежда предварително загубена. А когато много хора едновременно започнат да се борят, тогава те стават реална сила, способна да направи промени. А ако всички започнат едновременно да се борят, тогава стават революции.
Аватар
Mateev
Site Admin

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ