Продавам терен

Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти за ВЕИ.

Модератори: Mateev, Admin

...

Мнениеот Gio » 22.11.2008 18:00

...точно така е - нормалните компании изискват 30% авансово заплащне, осигуряват превоз и качествен пакетаж /особено важна част/. Тук прочетох някъде за 100% пред-заплащане и ми стана едно..."китайско" на душата...
Аватар
Gio

Мнениеот Mateev » 22.11.2008 18:55

Соларният бизнес не е "нормален". При него търсенето надвишава предлагането (вече 6-та година) и това води след себе си до тези парадокси със 100%-ните предплащания.
Аватар
Mateev
Site Admin

...

Мнениеот Gio » 22.11.2008 22:00

...мисля за търсенето и предлагането - все ми се е искало да променя начина на предлагане. Не става въпрос за конвенционалните средства - реклама чрез медии. "Прегърнал" съм идеята за изграждане на всеобща база данни от инсталациите ни - ветрови, соларни и все що е ВЕИ. Говорих с партньори от Европа - желаят дори безплатни елементи от системата да ми предоставят - споменаха, че съм на прав път с разсъжденията си...
Аватар
Gio

Мнениеот petyostoev » 22.11.2008 23:13

Това с базата данни е много добра идея.Но може да се вкючи също така и проектите по които се работи и в каква фаза на изграждане или на проектиране са.
petyostoev

Мнениеот EOS Technologies » 22.11.2008 23:52

Питам се, какво ще стане с "резервациите" Ви след като не успеете да вземете първите три месеца на годината количествата на склад, които сте уговорили? (Ако нямате поръчки от клиенти да речем...)
.....
Последна промяна EOS Technologies на 23.11.2008 00:32, променена общо 1 път
EOS Technologies

...

Мнениеот Gio » 23.11.2008 00:02

...разбира се, EOS T. - гаранции се дават - предоставя се информация. Все пак градим сериозен бизнес, а не сериозни намерения...
Аватар
Gio

Мнениеот Mateev » 23.11.2008 03:09

Ние също се опитваме да разчупим това с предплащането и после едномесечното чакане. И сме го решили по най-простия начин - поддържаме складови наличности. Вярно - за скромните няколкостотин хиляди лева, но все е нещо. Поне за малки централи винаги можем да откликнем с модули и инвертори на склад. Имаме и позиционери, профили, крепежни елементи, куплунзи, кабели, системи за мониторинг и контрол и една камара други дреболии. За най-големите мераклии можем да организираме започване на монтаж до 24 часа след заявката.
Аватар
Mateev
Site Admin

...

Мнениеот Gio » 23.11.2008 09:22

...нека не пропускаме факта, че клиента /в по-голямата част/ е с култура и право на избор - складирането на определени количества елементи е много добро средство за реакция на пазара, но при мен идват хора с определени изисквания към продуктите /в частност и изпълнението/ и затова реакцията ми към всяко едно от изискванията им съм свел до 9 дни... Разбира се, с компании с традиции...
Аватар
Gio

Мнениеот mackata » 23.11.2008 11:25

Всичко е въпрос на стиковане.
Не може да си поръчваш модули ако нямаш разрешение за строеж.
Закона на 5 П
Аватар
mackata

Re: ...

Мнениеот Mateev » 23.11.2008 11:51

Gio написа:...нека не пропускаме факта, че клиента /в по-голямата част/ е с култура и право на избор - складирането на определени количества елементи е много добро средство за реакция на пазара, но при мен идват хора с определени изисквания към продуктите /в частност и изпълнението/ и затова реакцията ми към всяко едно от изискванията им съм свел до 9 дни... Разбира се, с компании с традиции...

9 дни означава, че не са в твоя склад, а някъде в склад в Европа. Това всеки го може. Въпроса е клиента да си даде парите и веднага да си получи стоката. Именно това е добро обслужване и ние се опитваме да го постигнем. Но всичко това е възможно само когато модулите са на склад (при нас или в Европа). Но когато изчезнат, никой не може да ти помогне. Ние също бяхме идеалисти миналата година, преди да започнем реалните доставки. :lol: И на нас също ни обещаваха кратки срокове на доставка. :lol: И когато през февруари направихме реални заявки, ни обляха със студен душ, обявявайки ни срок на доставка от порядъка на 14-16 седмици. А имай в предвид, че работим с поне 30 доставчика. Така че не се хвали, преди поне веднъж да направиш реални доставки през летни месеци. :lol: При това не говорим за 10 или 20 модула, а за един или два тира. Да не говорим за още по-големи количества. :lol:

В момента модули има и всеки може да си ги достави бързо. А аз даже ги имам на склад от няколко вида. :lol: Но ще видим каква песен ще запеем всички през втората половина на февруари. :lol:
Аватар
Mateev
Site Admin

...

Мнениеот Gio » 23.11.2008 12:03

...да, съгласен съм да се чуем през втората половина на Февруари... А това с идеализма няма нищо общо с действията ми, но Вие не бихте могли да знаете това... Не вземам думите Ви лично - предполагам говорите как стоят нещата принципно... А има и "частни" случаи...
Аватар
Gio

Мнениеот Mateev » 23.11.2008 12:49

Разсъжденията са много прости:

Живеем в пазарна икономика в условията на конкуренция. Щом един пазарен субект може да направи нещо, значи може да го направи и друг. Ако някой може да доставя бързо, значи може да го доставя и друг. Ако някой може да държи на склад, значи може да го държи и друг. Ако някой може да излезе с евтина цена, значи може да излезе и друг. И т.н и т.н. Следователно нито едно условие само по себе си не е достатъчно да доведе до конкурентно преимущество. При това положение за да може една соларна фирма в България да изпъкне на фона на останалите е необходимо не да търси преимущество в един или друг аспект (това е невъзможно), а да предприеме мерки и действия за качествено обслужване на клиентите и комплексност и пълнота на предлаганите услуги. Самия факт с хвалене само в един единствен аспект означава, че дадената фирма е зле в останалите аспекти.

Друг е въпроса, че в ценностната система на различните клиенти надделяват различни аспекти. Един търси само цена, друг - бърз срок на доставка, трети - надеждност на системата като цяло и дълъг живот. Има и още много аспекти и едновременното постигане на всички тях е невъзможно (не може например мерцедеса да е най-евтината кола). Следователно в бъдеще ще има най-различни компилации от централи и във всяка една от тях ще е наблегнато на един или друг аспект (ниска цена, дълъг живот, здравина срещу природни условия и т.н.). И всяка една компилация ще си има своите почитатели и своите клиенти.

Във връзка с това искам да кажа, че СТС Солар набляга изключително много на качеството и на високата надеждност и дългото време на живот на нашите централи. Но това противоречи с изискването за минимална цена. Иначе знаем как се правят бързи и евтини централи. :lol: И ако някой е голям мераклия, можем да му предложим такива. Но предварително ще го информираме за компромисите, които той трябва да приеме.
Аватар
Mateev
Site Admin

...

Мнениеот Gio » 23.11.2008 13:23

...точно казано - към това се стремя, въпреки, че не мога да се хваля с опита Ви в този бранш. Съвсем наскоро имах клиент, който търсеше бърз вариант - наложи се да го информирам, както казвате, за негативите при такова начинание... Но това е неговото желание, а той си има право да желае. С целият екип сме на едно мнение за работата с клиенти и то се покрива на 100% с казаното от Вас... Ще се върви напред - друг път няма...
Аватар
Gio

Мнениеот dido 2 » 26.01.2009 21:59

Отстъпвам право на строеж за централи по мерки 311-312 (75кВ).
ПУП-За фотоволтаична инсталация . Предварителни договори. 41гр57мин40N ;23град49мин16Е ;височина 1450м . Южен склон без засенчвания.
Цена :15 000EUR без ДДС
0888010718 -Йорданов
dido 2

Мнениеот windp » 25.02.2009 13:17

prodavam 2 parcela po 1,4 dekara v regulaciq edin do drug,s odobren pup,stanovi6te ot evn,odit .namirat se v ob6tina nova zagora,za fotovoltaici po mqrka 312
windp

ПредишнаСледваща

Назад към Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти