Продаваме проект за фотоволтаична централа 5 МВ

Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти за ВЕИ.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот venkap » 30.04.2009 16:51

Скъпи приятели от Imoti Dnes, дори и Игнатий (Игнаций) Лойола не би го написал по-добре от Вас, но както казва жена ми и за това се иска знание.
venkap

Мнениеот Bozidar » 30.04.2009 17:13

"ferdy"И в момента на един наш клиент не искат да му дадат договор за присъединяване, а предварителният ще изтече съвсем скоро.

Ferdy, от всички предварителни договори с ЕОН в нито един нямаме срок. Знам че тези договори се променят малко по-малко и сигурно някъде има и срок, но е един чудесен повод да ти кажат че ще те присъединят след 5 години, когато увеличат подстанцията или опънат нов кабел. Поради това с адвокати нищо не може да се направи - няма срок да те присъединят, все някога ще го направят :). Все едно в договор за продажба на проект да ти кажат колко ще ти платят, но да няма срок кога ще го направят....
Bozidar
Bozidar

Мнениеот Miro » 30.04.2009 17:53

Imoti Dnes написа:Уважаеми Господа,

безкрайно сме изненадани от постовете, последвали нашата публикация.
Ако наистина нашата тема е толкова провокативна, молим да бъде изтрита.
Толкова ли сме обезверени хората, че нападаме по този грозен начин всяко едно безкористно намерение - това е нашата работа.
Повярвайте ни, ако продавахме 10 тона домати, нямаше да публикуваме в този прекрасен сайт обява или мнение.

Не сме искали да сме нагли и нахални.

Счетохме, че е прекрасно място да оповестим този РЕАЛЕН проект и той да достигне до хората, които биха се поинтересували от него.

Извиняваме се, че сме създали дискомфорт на много от вас. До сега считахме, че интернет пространството е за това - човек да обменя информация, да се учи, да чете и да пресява полезното от непотребното.

Ще признаем, не сме писали до сега във форума, но това не означава, че не сме чели различни теми в него. Самите ние се занимаваме и с промяна предназначението на земеделски земи, хора от екипа ни се възползват от ПРСР(програмите за развитие на селските райони) и живо ни интересува всякаква информация.

Извиняваме се, че сме отнели от ценното ви време, прекланяме се пред хората, които са отделили време да публикуват интересни мнения и информация и искрено се надяваме ние, хората на тази земя да се научим да бъдем по-добри и безкористни.

Благодарим за вниманието.

П.с. оповестили сме всичко за селото, включително и това, че има голяма кариера за добиване на мрамор в сиво-розови разцветки НЕНАПРАЗНО. Никой не иска да губи времето на другия - ние, в нашата комапния поне не постъпваме така. За това искаме да дадем точна и ясна информация.

Още веднъж благодарим на всички за прекрасния форум, който са създали с полезна информация и мнения.

Бъдете здрави!

Уважаеми Imoti Dnes,

Всички много Ви благодарим, че отговорихте, за да може да се получи някакъв вид диалог. Това, че темата Ви е толкова провокативна е отлично, защото на никой не му се четат скучни теми. Плюс това засягате пряко и косвено важни въпроси, по които всеки един участник има мнение... което естествено желае да защити.

В качеството Ви на професионалисти обаче, дължите на останалите читатели във форума ( и на потенциалните инвеститори) известно количество допълнителна информация, която за съжаление липсва в офертата на вашата страница.... като най-важната от нея е предварителния договор. В онзи общ термин под названието "всички необходими разрешителни" имате ли предварителен договор за присъединяване и ако да - с какви параметри е той. Моят съвет е да го сканирате и да го качите на страницата си, естествено може да заличите личната информация в него.

А ако трябва да говорим с метафората с доматите, то бих Ви посъветвал ако продавате 10 тона от тях, първо да публикувате сертификата им за произход и второ да не ги пускате на цена 7 лева килото...Останалото е да се намираме на приказка...
Miro

Мнениеот ferdy » 30.04.2009 21:36

Божидар, въпреки това, което мислите, има полза от делата и ще Ви кажа защо. Има два варианта: делото да е от административен характер срещу ДКЕВР или от граждански срещу Е.ОН /например/. Ако го заведем срещу ДКЕВР за недостатъчен контрол върху ЕРП-тата, не можем да искаме големи обезщетения, но пък делото има шанс да приключи по-бързо. Дело срещу ЕРП с искане за обезщетение за пропуснати ползи, както и за морални вреди за скъсаните нерви и разклатеното здраве на сбственика, ще ни струва доста повече, но изходът от него е ясен още от началото.
Съдът няма какво да направи, освен да постанови, че договорът следва да се сключи, тъй като нашата страна е изпълнила своята част от договорката.
Ако делото се води срещу Е.ОН, вярвам, че то ще приключи по-бързо, отколкото ако чакам компанията да се сети да си сключи договора. И в двата случая печелим.

Едва ли успях да обясня точно положението, но не съм юрист, ще ме извините.

Имоти днес, ще Ви кажа моето мнение, какво точно пропуснахте.
Има вече десетки агенции, които започнаха да правят опити за проекти за фотоволтаици предимно. Повечето хора от тук не Ви познават, не знаят с какво се занимавате, какъв е Вашият опит, доколко познавате материята и от там - доколко можете да опишете проекта си с думи прости. Вие казвате "всички разрешителни", аз лично не знам какво имате предвид, защото не знам дали знаете какви са всъщност всички разрешителни.
Ако този израз го напишат в представяне на проект например Матеев, Миро, Бузов, аз бих била убедена, че те наистина са събрали всички необходими документи и че няма да има пропуск. Просто защото те са минали по пътя едиколко си пъти и аз знам това със сигурност.

Не се сърдете, но просто в сектора има доста лаици все още, които познават само част от процесите. Но не там е проблемът, той е в това, че всички станаха специалисти по всичко и това поставя съмнения над качеството на услугата.

Ще Ви дам пример с мен лично. Моята сила в сектора на фотоволтаиците е съфинансирането по еврофондовете, както и набавянето на документите по проектите. Но за чисто технически работи, имам само обща представа. Затова оставям изцяло тази работа на специалистите, нека СТС си чупят главите с това, не им се бъркам. :lol: По отношение на това какви модули ще се монтират, как точно и на каква конструкция - се доверявам на препоръките на специалисти. Изборът на господин Матеев, например, заедно с неговата обсновка, ми е напълно достатъчен, за да мога спокойно да си планирам проектите и да си направя всички сметки.
ferdy

Мнениеот Imoti Dnes » 30.04.2009 23:03

...
Последна промяна Imoti Dnes на 21.11.2009 23:21, променена общо 1 път
Imoti Dnes

Мнениеот Bozidar » 01.05.2009 13:03

Два заключителни (от моя страна) коментара:

1. Няма извинение за агресивният тон с който колежката беше нападната. Съответната документация може да се поиска в директна комуникация и да се прецени дали има интерес или не. В крайна сметка целта на форума е и такъв тип обяви да стигат до повече хора, какво ще правят те след това е въпрос на интерес и подготовка.

2. Работм по около 40 проекта, и само в 20% от случаите когато имаме проблеми те са породени от посредниците, и е доста лесно да бъдат преодоляни. Основните проблеми идват от продавачите и от това че не са наясно какво продават или така се организирали нещата, че има нужда да се работи още много за да се стигне до сделка. Виждали сме предварителни договори за един терен и собственост с ПУП и сменен статут за други терени, или с точка на присъединяване на 25 км., или на името на физическо лице, или на името на фирма която има един куп други дейности и активи, или за 5мегавата и 30 дка. терени, т.н., и т.н. Много рядко се намират добри проекти, които нямат нужда от промени и доработвания.

3. Даже и проекта да е в толова начален стадий както този на колежаката, не виждам проблем да се проведе разговор с продавача и да се прецениа какво иска - ами ако иска д апровери дали ще има интерес към проекта при хипотеза че той ще осигури предварителен договор? Предвид коментариите за кариери, защитени зони и т.н., да се види дали технически проекта има смисъл, и ако има заинтересован инвеститор, да се продължи напред. Струва ми се че не само тона, но и момента за нападки бе лошо избран.
Bozidar
Bozidar

Мнениеот venkap » 03.05.2009 11:02

Bozidar написа:
3. Даже и проекта да е в толова начален стадий както този на колежката, не виждам проблем да се проведе разговор с продавача и да се прецениа какво иска - ами ако иска д апровери дали ще има интерес към проекта при хипотеза че той ще осигури предварителен договор? Предвид коментариите за кариери, защитени зони и т.н., да се види дали технически проекта има смисъл, и ако има заинтересован инвеститор, да се продължи напред. Струва ми се че не само тона, но и момента за нападки бе лошо избран.

В толкова начален стадий това не е проект а идея и като всяка идея има имагинерен характер. За да се превърни в проект се извършват проучвания и реални действия. Това е свързано с разходи, които продавача и посредника явно не са готови да направят.
Ами тогава се оферира по друг начин. Подхода, който беше използван, доведе до заблуждение на всички участници по темата и според мен е крайно неморален. Явно става въпрос за манталитет и професионално изкривен опит в областта на недвижимите имоти.
Въпреки това имаше полза, защото се написаха неща много верни и колежката ти, трябва вече да има ясна представа за интереса към "проекта" и.
venkap

Мнениеот ferdy » 06.05.2009 01:23

Само да попитам, от никът Bozidar повече от един човек ли пише?
ferdy

Мнениеот Bozidar » 07.05.2009 15:10

Пише само един човек, защо?
Bozidar
Bozidar

Мнениеот ferdy » 07.05.2009 16:38

А, нищо, просто ми хрумна. Не обръщай внимание на това. :wink:
ferdy

Мнениеот Imoti Dnes » 21.11.2009 23:20

...
Imoti Dnes

Предишна