Купуваме терени за фотоволтаични централи

Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти за ВЕИ.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот Mateev » 31.01.2009 02:45

Подкрепям ping.

Ако един имот вече има строително разрешение, то това означава, че вече има утвърден технически проект с модули, инвертори и конструкции, които със сигурност няма да се харесат на западния инвеститор.

Следователно търсенето на имот "с разрешителни" означава, че този, който търси, не е наясно какво търси.

А сега да се върнем стъпка назад и да кажем, че трябва да се търси имот не с разрешителни, а само с предварителен договор с ЕРП-то. Но както знаете към молбата за предварителен договор трябва да има идеен проект, в който също има достатъчно много конкретика, която пак няма да "пасне" на западния инвеститор.

Следователно търсенето на имот "с предварителен договор" означава, че този, който търси, не е наясно какво търси.

И така........
Връщаме се още една стъпка назад и искаме да кажем, че търсим земя само със становище. Но становището не е гаранция, а само информация. Истинското блокиране на далекопровода се прави само с предварителен договор. Следователно няма никакво значение дали една земя има становище или не. И в двата случая инвеститора поема огромен риск, като я купува.

Следователно търсенето на имот "със становище" означава, че този, който търси, не е наясно какво търси.

Какво се получи от разсъжденията до тука?

Получи се това, че търсенето трябва да е само за земя със сменен статут и нищо повече. Защото ако има нещо повече, то няма да е екстра на земята, а допълнителна тежест, даваща основания на собственика да вдига цената.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот petyostoev » 31.01.2009 10:13

Да и аз мисля,че е точно така,но трябва да прибавим и че за смяна на статута - ПУП ,трябва Становище за присъединяване от ЕРД -то.
petyostoev

70 декара със сменен статут

Мнениеот EOS Technologies » 31.01.2009 18:24

HELIOTECH написа:70 декара със сменен статут , на 10 км от Ямбол , предназначена за ФЕЦ . Един Парцел. С перфектна инфраструктура път ... на 400 метра от малко населено място .. . на 600 метра от портала на строго охраняем военен секретен обект .. целият терен в сервитута е с видеонаблюдение на военните ... всички подстъпи и пътища... изходи ... и кпп та ... теренът може да набъбне до около 100-110 декара .. постепенно изкупуваме още земя .. но процесът е бавен... идеята е да достигнем около 200 декара ... един терен

Здравейте,

може ли да дадете по-подробна информация, какъв е терена и прочие. Каква е цената без ДДС?

Поздрави,

П. Иванов
EOS Technologies

Мнениеот donpesho » 31.01.2009 21:43

Въпрос към колегата PING .Колега може ли да попитам колко МW имаш вече построени?
Аватар
donpesho

Мнениеот ferdy » 03.02.2009 17:13

Да попитам нещо автора на темата, Консулта: защо вие не подготвяте терени за тези инвеститори, а сте склонни да отстъпите далаверата на друг? Нещо не разбирам. Разходите, които ще се направят за да ви се подготвят терените са под 50 000 лв в доста региони в страната, а срещу това има възможност да се получат до 300 000 Евро. Обяснете, ако обичате, къде е уловката? :lol:

Допълнение: Мога да ви продам проект с ПУП/ПЗ, статут "за производство на електричество от фотоволтаици", становище от ЕРП и евентуално предварителен договор за 1,5 МВт, даже ще ви извадя и становище, че не е необходимо извършване на ОВОС и виза за проектиране. Парцелът е 36 дка, южна България, почти нулев хоризонт, точката на присъединяване е стоманобетонен стълб, който се намира точно на границата на парцела, откъм северната му страна, ако ви поръчам и одит от г-н Матеев след месец ще го имате и него. Искам обаче 288000 евро цена - максималната е, защото теренът е перфектен. Имаме ли сделка?
ferdy

Мнениеот Mateev » 03.02.2009 18:28

Ако дадеш 10 000 лв. одита ще ти го направя за 48 часа. :lol: :lol: :lol:
При това страхотен - 65 листа.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот ferdy » 04.02.2009 18:55

Хах, г-н Матеев, колегата Консулта само да ми потвърди сделката и до два часа съм при Вас. :lol:
ferdy

Мнениеот ping » 12.02.2009 01:41

donpesho написа:Въпрос към колегата PING .Колега може ли да попитам колко МW имаш вече построени?

Не разбирам точно въпроса...

Ако питаш за инвестирани от мен, отговора е един, ако питаш за проектирани, отговора е друг, ако питаш за построени в смисъла на това колко съм построил с ръцете си - монтажни дейности - отговора е съвсем друг...
ping

Мнениеот ping » 12.02.2009 01:52

Mateev написа:Подкрепям ping.

Ако един имот вече има строително разрешение, то това означава, че вече има утвърден технически проект с модули, инвертори и конструкции, които със сигурност няма да се харесат на западния инвеститор.

Следователно търсенето на имот "с разрешителни" означава, че този, който търси, не е наясно какво търси.

А сега да се върнем стъпка назад и да кажем, че трябва да се търси имот не с разрешителни, а само с предварителен договор с ЕРП-то. Но както знаете към молбата за предварителен договор трябва да има идеен проект, в който също има достатъчно много конкретика, която пак няма да "пасне" на западния инвеститор.

Следователно търсенето на имот "с предварителен договор" означава, че този, който търси, не е наясно какво търси.

И така........
Връщаме се още една стъпка назад и искаме да кажем, че търсим земя само със становище. Но становището не е гаранция, а само информация. Истинското блокиране на далекопровода се прави само с предварителен договор. Следователно няма никакво значение дали една земя има становище или не. И в двата случая инвеститора поема огромен риск, като я купува.

Следователно търсенето на имот "със становище" означава, че този, който търси, не е наясно какво търси.

Какво се получи от разсъжденията до тука?

Получи се това, че търсенето трябва да е само за земя със сменен статут и нищо повече. Защото ако има нещо повече, то няма да е екстра на земята, а допълнителна тежест, даваща основания на собственика да вдига цената.

Айде да речем че може и предварителен договор да има, както и виза.
Т.е. смнен статут, виза и предварителен договор. Рабира се трябва да е преценен парцела и да е подходящ за PV.
Мисля, че няма да му трябва идеен проект за предварителен договор,
само визата ще е достатъчна.
А мощността, която ще поиска за предв. договор ще е определена грубо от площта и максимума за технологиите (кристална).
Вярно, че могат да му поискат допълнителна техн. информация, но и това не е проблем. После в проектите ще се прецизират нещата.

Та такъв парцел, е "идеален", и според мен повече изисквания за процедурен напредък по-скоро компрометира бъдещия инвеститор, отколкото да го улесняа.
ping

ping e prav

Мнениеот dimitarjazz » 12.02.2009 22:27

от скромния си опит мога да кажа,че до сега имам сключени 7 предварителни договора с Е-ОН.Чакам още 3 в най-скоро време,надявам се началото на март,след като им мине реорганизацията.За предварителен договор се изисква скица/виза,характеристики на панели и инвертори и никой не може да ти каже ,колко мощност можеш да разположиш.Имам няколко проекта от по 3-6дка с договори за 70MWp,но има и друг такъв за 6дка - 500KWp.Ами ако ще внедрявам някоя нова технология ,за която Е-ОН не са чували и на декар мога да побера 100KWp?примерно ...
dimitarjazz

Мнениеот Ivan Buzov » 12.02.2009 23:27

Верно е, аз на 2340 кв.м. събрах 192 кВ.
Ivan Buzov

Мнениеот Joker » 13.02.2009 01:37

Добре си се справил, какви модули избра?
Joker

Мнениеот Markov » 13.02.2009 07:01

Вероятно терена е с оптимален наклон.
Аватар
Markov

Мнениеот Ivan Buzov » 13.02.2009 12:38

Кристални. А наклона е конструкция на цена около 0.6 евро/кВп. Реално ви трябват около 2 дка на 200 кВп ако от северната страна е път и парцела е тесен.
При нас са два вида конструкции(едната на цена 0.48 евро/кВп, а другата на 0.64 евро/кВп). Перфектни са за населени места. Получават се тип покривни централи.
Ivan Buzov

Мнениеот EOS Technologies » 13.02.2009 13:20

Ivan Buzov написа:Верно е, аз на 2340 кв.м. събрах 192 кВ.

Ако говорим за равнинен терен, тогава максимумът е 138кВп с Kyocera KD-210GH-2P. Ако говорим за наклонен покрив с 30° (или терен): 244кВп.

Значи, теренът има някакъв наклон?
EOS Technologies

ПредишнаСледваща

Назад към Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти