Thank you Mateev!
Ето как човека с едно обаждане си изкара 5% комисионна.
Благодаря за подкрепата на позицията, че 30-50% си е супер добра печалба във всеки редовен бизнес.
И сигурно изглеждам за някои мераклии смешно ефтин, когато предлагам реални 80 000 Евро на MWp сега, а не миражните 150-200 000 Евро/MWp някой слънчев ден, когато завалят чуждите инвестиции.(а, защо не и 300 000 като по-горната оферта).
Интересното е, че когато вземе да им минава срока на давност, хем ще се изтъргуват по-ефтино хем ще е година и половина по-късно. Но всеки си знае хала, нали!
Още повече, че много от спекулантите в бранша си представят, че ще дойде чичко Торбичко и ще каже ето ти парите, дай ми проекта и така за 2-3 седмици ще стане сделката.
Ще е добре и някой да просветли, че това си е процес от 5-6 месеца съвместна работа между продавача и куповача докато излезе и последното разрешително до стартиране на централата. А те две годинки отхвръкват, ей така
Междувременно - ново законче излязло на зима; цената се сменила на пролет и ...птичките отлетели далеко на Юг.
На нас у дома ни е трудно да рискуваме с инвестиране в бранша, камо ли чужденците. А за кого са ги правили тези multi мегаватови проекти, да ги питаш?
Хайде, че и аз като КДД се разпалих и размечтах!
С поздрав най-сърдечен, драги ми Смехурко!