Продавам ФВ централа 1 Мегават, пред първа фактура от ЕРП

Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти за ВЕИ.

Модератори: Mateev, Admin

Продавам ФВ централа 1 Мегават, пред първа фактура от ЕРП

Мнениеот Megastructures » 14.11.2011 19:18

Присъединена, функционира, всички документи са изрядни.
За повече информация пишете на мейла.
Megastructures

Мнениеот rado » 15.11.2011 09:31

Здравейте,
първо ще се извиня, че нямам капиталови възможностти евентуално да закупя такава централа.Бих искал да попитам и при добро желание от Ваша страна, да допълните обявата си с информация за:
- договорена изкупната цена на тока от ЕРП-то, като отбележете и дали е подпомогната или не централата.По цени/тарифи от коя година сте се договорили.
- след като сте се договорили, сега с тази първа фактура, каква е изкупната цена, която очаквате да бъде фактурирана. Най-добре ще бъде и да публикувате, като излезе фактурата за реалното състояние на нещата.
- залага ли се спад в изкупните цени за периода на изкупуване(20 или 25г.), ето тук е разковничето, ако има спад с по 4-5ст всяка година, по груби сметки това няма изплащане,а някъде към 10година нататък ще започне да регистрира минимални загуби и минимални печалби, ако се стабилизира на 20-30ст изкупната цени.
Налага се и е важно за мен от "първа ръка" да установя реалността в сектора, зададох доста въпроси във форума и се получи сериозна диспропорция на получените отговори във форума, това ме затруднява да изчисля прецизно пазарната обосновка за инвестиции в соларния сектор

Още веднъж се извинявам и пожелавам успех с продажбата!!!
rado

Мнениеот ivoj_bg » 15.11.2011 09:59

Здравейте колеги.Мене също ме интересуват отговорите на въпросите зададени от колегата "rado", ако може те да бъдат пуснати тук във форума.
Поздрави!!
ivoj_bg

Мнениеот Megastructures » 15.11.2011 11:33

Договорената изкупна цена е около 699,11лв. Относно спада в изкупните цени, едва ли някой ще може да ви каже със точност, постоянно може да се очакват промени.
Поздрави
Megastructures

Мнениеот rado » 15.11.2011 12:40

Договорената изкупна цена е около 699,11лв. Относно спада в изкупните цени, едва ли някой ще може да ви каже със точност, постоянно може да се очакват промени.
Поздрави

Надявам се, като изпратят фактурата ЕРП-то да публикувате и какво Ви е платено и тогава ще се изяснят нещата с точност.

В един доклад за лиценция на енергията на "М Строй Солар-Мъглиж" ЕООД ми попадна инфото, че Бизнес-плана в своите три варианта песимистичен, реалистичен и оптимистичен калкулира постоянна непроменена цена (в случая е пак 699лв.MW.за 20години период)от 2013-2033г. и спад от 70% за периода от 2033-3037г. на свободния пазар.

Благодаря, че се отзовахте и ще се надявам и наистина да видим какво ще платят в действителност
rado

Мнениеот petyostoev » 15.11.2011 20:03

Щом чакате плащане по фактура,значи вие сте писали фактурата.А трябва да имате и договор за изкупуване,в който цената е определена.???????????
petyostoev

Мнениеот ferdy » 15.11.2011 22:51

Цените се определят от ДКЕВР всяка година и важат за централи, получили акт 15 в периода 01.07 - 30.06 на следващата година. Според ЗЕВИ срокът за изкупуване е 20 години, а цената остава непроменена през целия срок на договора.

Къде е драмата в темата, че нещо не я схващам явно?
ferdy

Мнениеот YordanIvanov » 15.11.2011 22:55

Беше ме срам да попитам да не излезна глупав в дебата....
YordanIvanov

abe ...

Мнениеот solarcenter » 15.11.2011 23:36

Ама Мегаструктури ... това изречение " договорената цена е около 699,11 лв .." ме разстрои... !!! Как може да се пишат такива неща в сериозен форум като този... ?!? Пък и промени щяло да има ,чат пат , "около" ... след 2 -4 или 13,6 години , може би ,никой не знае...! Той и Радо аджамията пише и пита "батковците " за инфо , като ,че ли ще купува... Някакви такива разговори като на дъщеря ми в детската градина... !!!Абе махни , май е обяснимо ,че няма ВЕИ бизнес с тоя "матриял "... Поне бъдете здрави !
solarcenter

Мнениеот rado » 16.11.2011 10:27

Ама Мегаструктури ... това изречение " договорената цена е около 699,11 лв .." ме разстрои... !!! Как може да се пишат такива неща в сериозен форум като този... ?!? Пък и промени щяло да има ,чат пат , "около" ... след 2 -4 или 13,6 години , може би ,никой не знае...! Той и Радо аджамията пише и пита "батковците " за инфо , като ,че ли ще купува... Някакви такива разговори като на дъщеря ми в детската градина... !!!Абе махни , май е обяснимо ,че няма ВЕИ бизнес с тоя "матриял "... Поне бъдете здрави !

Голяма селения стана Чичка, сложихте черешката:
имам 19 000-20 000лв, не съм наркобарон, за да извадя повече, ако до 3/4 месеца не се заема парите ще отидат на друго място.
Защо Вие с острия си ум клатите клона с бананите(маймунките по веригата)- ще го счупите и ще стане жълтооо :D :D
Не Ви липсва вдъхновение за което поздравление.

Ферди отново помогна благодаря- Много документ, много фундамент заболя ме главата.

edit: отговор на Еон по въпроса Според Закона за енергията от възобновяеми източници (ЗЕВИ): ..."Чл. 31. (1) Електрическата енергия от възобновяеми източници се изкупува от обществения доставчик, съответно крайните снабдители по определената от ДКЕВР преференциална цена, действаща към датата на съставяне на констативен акт за завършване изграждането на енергийния обект съгласно чл. 176, ал. 1 от Закона за устройство на територията.(2) Електрическата енергия от възобновяеми източници по ал. 1 се изкупува въз основа на сключени дългосрочни договори за изкупуване за срок от:1. двадесет години - за електрическата енергия, произведена от геотермална и слънчева енергия, както и за електрическата енергия, произведена от биомаса;....".

След съставянето на констативния акт и сключен договор за изкупуване с Е.ОН България Продажби АД, изкупната цена за определения период в ЗЕВИ е константна.
Последна промяна rado на 16.11.2011 16:43, променена общо 1 път
rado

Мнениеот sunny_boy » 16.11.2011 10:38

Колеги, в договорите за изкупуване не се посочва изкупната цена, като абсолютна стойност, а се посочва начина, по които се формира тя. С важната подробност, че при промяна на закона цената също подлежи на промяна. Това идва да покаже, че цената може да се променя (макар и фиксирана за 20 години) ако се стигне до промяна на закона за ВЕИ. Дали ще се стигне до този момент не може да се твърди със сигурност.

А иначе "матряла" наистина не прави много и големи централи, просто защото няма и не може да набере средства за инвестиции. Големите централи се правят от друг "матрял", от други страни.
sunny_boy

Re: Продавам ФВ централа 1 Мегават, пред първа фактура от ЕР

Мнениеот bulsolarsystem » 10.03.2012 18:28

здравейте,актуална ли е офертата ?
поздрави
инж.иванов 0897230719
bulsolarsystem

Re:

Мнениеот Слънчо » 12.03.2012 14:33

sunny_boy написа:Колеги, в договорите за изкупуване не се посочва изкупната цена, като абсолютна стойност, а се посочва начина, по които се формира тя. С важната подробност, че при промяна на закона цената също подлежи на промяна. Това идва да покаже, че цената може да се променя (макар и фиксирана за 20 години) ако се стигне до промяна на закона за ВЕИ. Дали ще се стигне до този момент не може да се твърди със сигурност.

sunnyboy, може ли да пуснеш един договор за изкупуване, за да се запознаем с тази наистина важна "подробност". Защото, ако това което казваш е вярно, това означава, че никоя банка не би финансирала такива проекти. Наистина ще направиш голяма услуга. Може би трябва да се отвори и отделна тема по този въпрос? :!:
Слънчо

Назад към Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти