Продавам одобрен проект за 10МW централа

Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти за ВЕИ.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот venkap » 11.05.2009 18:54

ferdy написа:Кофтито е при централа 70 кВт като ти обявят, че трябва да се вържеш на 5 км, щото, видиш ли, на съседната на парцела ти жица, няма капацитет. Да видим как ще извади "дребният" инвеститор 180 хиляди евро за това.

Аз не знам, тия хора защо се опитват да ни правят на луди, като когато е правена инфраструктурата и количествата за пренос са били по-големи и кабеляка е преоразмеряван на кило...
Сега изведнъж никъде няма капацитет. Ай, стига бе!

@ferdy, в този случай няма да се съглася с теб. Дали една "жица" има капацитет не се определя от максималния товар, който може да издържи по проект, а по минималния товар при това, когато централата работи на 100%. Проблема се задълбочава от това, че когато фотоволтаичните централи са най-ефективни, товара на мрежата е най-нисък. Ако централата е 70 kW, минималния товар не трябва да е по-малък от 210 kW. Сама разбираш, че на тези изисквания малко мрежи отговарят в малките градски и селски райони. Освен това има и други условия, които и без това утежняват процеса на присъединяване.
venkap

Мнениеот ferdy » 12.05.2009 00:01

Говориш за принципа, а аз за закона. Мен, като производител, не би трябвало да ме интересува дали има кой да консумира енергията в момента на производството. Преносът си е грижа и за сметка на съответното на ЕРП и НЕК, нали така?

В мотивите на ЕРП-тата при отказ, те не изтъкват малкото потребление, а липсата на капацитет в мрежата, с което всъщност аз не съм съгласна.
ferdy

Re: Продавам одобрен проект за 10МW централа

Мнениеот immobilien » 18.06.2009 16:15

Artemis написа:
Жоро Бечев написа:Продавам готов проект за 10MW фотоволтаична електроцентрала с всичките разрешителни ИЗКАРАНИ включително и договор с EVN.
jorobechev@vip.bg

Представи ми договор с НЕК !

Моля ви пишете ни s.immobilien@gmail.com
Immobilien.bg Проявява интерес за закупуване на готови проекти фотоволтаични.
immobilien

потенциални инвеститори изкупуват ФЕИ

Мнениеот tempest » 17.09.2009 13:25

Потенциални инвеститори купуват проекти за Фотоволтаични станции
над 1MW в напреднал или завършен стадий.
Моля изпратете детайлна оферта по емайл tempest@cashmasters.com
tempest

Предишна

Назад към Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти