Помощ задънена улица

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Помощ задънена улица

Мнениеот ramzes77 » 20.01.2009 14:57

Здравейте на всички!
Първо искам да се извиня, че темата ми не е свързана със соларни или други инсталации.Реших да се обърна към Вас тъй като прочетох някои коментари и се оказа, че сте запознати с бумащината и изискванията за промяна на ПУП и издаване на виза за строеж.Ще се опитам на кратко да обясня за какво иде реч.
И така.... опитваме се да съберем набор от документи за обект на който се търгува с хранителни продукти, но срещаме невероятни трудности. Територията на обекта е над 20 декара.Подадохме заявление към общината за промяна на ПУП а от там ни върнаха писмо, че искат положително становище от РИОКОЗ, подадохме заявление към РИОКОЗ а от там ни върнаха писмо, че нямаме спазени хигиенни граници със съседните имоти, за да редуцираме границите подадохме заявление към МЗ, а те ни казаха че искат преценка от РИОСВ за нуждата от изготвяне на ОВОС, отидохме в РИОСВ и те ни казаха че искат мотивирано предписание от Общината. Ако сте проследили внимателно тръгва се от общината и след няколко месечно размотаване пак там ни връщат. Не можем да разплетем възела, моля помогнете....!!!!!
ramzes77

Мнениеот Vandal » 20.01.2009 15:31

Пак в общината, но този път ще искате "Искане за допускане до ПУП"
Това не е ПУП, а само разрещение за изготвяне.
На основание чл. 124 ал. 3 от ЗУТ
Аватар
Vandal

Мнениеот ramzes77 » 20.01.2009 15:40

Благодаря ти Vandal!
Би ли ми отговорил и на следния въпрос.... след като подам искане за допускане до ПУП, има ли възможност общината да ми откаже същото. Извинявам се за въпросите, може да изглеждат глупави, но не съм специалист....
ramzes77

Мнениеот Vandal » 20.01.2009 16:02

Да, има.
Трябва да сте собственик на земята и да представите нот. акт.
В искането трябва да обясните какво точно ще строите.
Каква височина, какъв точно обект, склад, магазин и т. н.
И ако ви допуснат (разрешат) да изготвите ПУП, с разрешението отивате до РИОКОЗ и РИОСВ и почват мъките :D
Аватар
Vandal

Мнениеот ramzes77 » 20.01.2009 16:23

По дяволите .... от сега казвам че общината ни мрази и то много ни мрази и няма да ни даде проклетият документ....Забелязваш, че не смея да кажа дори за кой град става дума, защото сме във война с общината. Не ме притесняват запечените кокошки в РИОКОЗ и РИОЗ, вече им сърбах попарата и за да не се занимавам с тях направо подадохме документи към министерствата. Да не ги прехвалвам, но на по-високо ниво като че ли хората си гледат работата. За жалост най големият проблем се оказва общината, защото всички искат мотивирано писмо от гл.архитект а такова няма да получим докато сме живи. Допълвам само че обекта е от голямо обществено значение и принципно общината би трябвало да съдейства, уви нарочили са ни и целта им е да ни смаже.
Сигурно звуча отчаяно..... :D
Все пак безкрайно ти благодаря че ми изясни част от пейзажа....
Ще пробвам и с това, което ми каза въпреки, че съм 100% сигурна, че ще ме пратят да пия една студена вода.
ramzes77

Мнениеот Vandal » 20.01.2009 16:30

Мразят ви, щото не снасяте :D
Аватар
Vandal

Мнениеот ramzes77 » 20.01.2009 16:48

:D :D :D така е по дяволите , така е....
Съгласна съм да снесем, ама те искат да ни стават ортаци даже процента са си изчислили. Кметко си каза, че ако не дадем парици нашата няма да стане, даже на запис го имаме, ама каква полза.... Оф тя не е за говорене душата ми изгоря с тая община .... Въздуха ми спира от смях като отворя сайта на общината и прочета за мерките им против корупцията, че и ни подканват да се жалваме.... все едно да се оплача на вълка че ми е изял агнето....
:D
ramzes77

Мнениеот Nasko » 20.01.2009 17:57

иди в ДАНС бе човек...няма да се оставяте ей!.
Nasko

Мнениеот ramzes77 » 20.01.2009 18:53

Nasko написа:иди в ДАНС бе човек...няма да се оставяте ей!.

:D ние не че се оставяме, аз съм като тежка болест като се лепна трудно оздравяваш, само малко съм обезкуражена, но това е за момента.... Та по въпроса с ДАНС, какво имаш предвид ?
ramzes77

Мнениеот dido 2 » 21.01.2009 10:34

Абе за един ПУП , толкова разправии . Съвет :намери си подходяща фирма , която да е достатъчно близко до общината и се занимава с подобни услуги .
И по твоя начин ще стане , но трябва мнооого търпение и четене и време. Трябва така да представяш исканията си , та да не може да ти откажат писмено .Трябва да си подготвена за всеки възможен отговор от "врага".
Аз избрах първия вариант . Немам нерви .
dido 2

Мнениеот ramzes77 » 21.01.2009 11:39

Оф, dido2 за нерви не ми говори, че вярно и моите са на изчерпване. Опитах се да намеря фирма ама като се светнат за кого става дума и започват да се увъртат.Страх ги е от общината, не зная от кой град си но в нашият е пълна анархия за каквото и да се захванеш.Наех фирма която да ми прави екологична разработка за РИОСВ, платих 1500лв. за услугата и като поисках да ми дадат копие от документите, за да ги изпратя в министерство по околна среда и водите, подскочиха.Започнаха да ме успиват, че нямали такава практика, че документите били фирмена тайна и не ги раздавали на всеки.Полудях, зададох им въпроса как може документите на моята фирма да са тяхна фирмена тайна и къде се е чуло и видяло да платиш една шапка с пари за нещо което нямаш право да притежаваш.Имахме сериозни разправии, но все пак си взех бумагите.Казвам ти това за да разбереш колко ги е страх всички в града да се занимават с нашата фирма и то само защото кметя може да ги нарочи.И вярвай ми не продаваме наркотици а нещо което се консумира с ракийката.Ще подам искане за ПУП по съвет на vandal и ще се надявам да го одобрят.Но ако не стане пак ще се съдим с общината, поне пътеката сме я отъпкали.От 10 месеца се влачим по съдилища, печелим делата , но гадовете измислят нови неща.В последно време разбирам как обикновени хора стават масови убийци.... :D
ramzes77

Мнениеот Mateev » 21.01.2009 12:14

Ако наистина сте си създали много врагове в общината, трудно ще се преборите със сила. Рискувате да изпаднете в безкрайни съдебни битки, а както знаете при война губят и двете страни. Имам малък опит в това отношение - за един малък имот се съдихме повече от 10 години и накрая разходите за адвокати и съдебните такси станаха по-големи от цената на самия имот. Да не говорим за нервите и загубеното време. Така че не се захващайте за битка, която не можете да спечелите. Или дори и да спечелите, ще е след много години и с огромни разходи.

Аз ви предлагам да опитате с хитрост. Продайте мястото на някой неизвестен в града и нека той да придвижи процедурите уж за него си. И когато всичко е готово, да ви продаде обратно мястото или обекта.

Друга алтернатива нямате, защото ако още на етап ПУП се препъвате, какво ви остава докато избутате процедурата до края. Ако кмета е по-хитър, ще ви пусне да минете и ще ви препъне чак на последния етап, когато вече ще сте вложили много пари и време. И то така може да ви препъне, че да ви върне в първи клас (да започнете отначало).
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот ramzes77 » 21.01.2009 15:06

Идеята за хитростта е добра, но няма да се получи защото това което правим е с голямо обществено значение и проекта е наистина доста обемист. Става въпрос за обект който ще захранва с определен вид стока цялата област и поток от доста средства. Проблема дори не сме толкова ние които го правим а факта че е 100% частно и общината няма дял, а ние от своя страна не желаем да им дадем такъв. По наше скромно мнение средствата от данъците и таксите, които ежемесечно внасяме в общинската хазна са немалко и напълно достатъчни.Така, че дори да продадем земята този на който я продадем ще се пързаля по същите динени кори. Предполагам, че скоро ще ви писне от мен, но ви благодаря за търпението и отзивчивостта. Това, което ме вбесява е че много сме тези, които се опитваме да направим нещо хубаво, а шепа са са онези които искат да ни провалят.Чета с какво се сблъскват други хора във форума и искрено им съчувствам в същото време се радвам на тези които със съвети или просто с добра дума им дават кураж.Само от два дни пиша тук и факта че ми отговаряте ми дава сили да не се отказвам, дори днес се добрах до заветните документи от ВиК и БТК, остават ЕВН и община....
ramzes77

Мнениеот petyostoev » 21.01.2009 15:31

Ами защо не опиташ да влезеш в политиката.Само,че и за там ще трябва време до другите избори.Но знае ли човек от къде ще излезе зайчето.Трябва да се опита и това.
petyostoev

Мнениеот ramzes77 » 21.01.2009 17:29

petyostoev написа:Ами защо не опиташ да влезеш в политиката.Само,че и за там ще трябва време до другите избори.Но знае ли човек от къде ще излезе зайчето.Трябва да се опита и това.

:D развесели ме ... аз за политик не ставам, ако искаш вярвай но съм честна до глупост, приемам лично болките на хората, давам пари на просяците, готова съм да осиновя всяко сираче (и някой ден може би ще направя и това), емоционална съм до толкова, че съм състояние да прехапя врата на човек, който наранява някой ако ще да е улично псе, и все ми се иска да спася света, прощавам като ме наранят... като цяло съм една абсолютна будала, която вярва че добрината сред хората е повече от лошотията.... Виж половинката в живота ми не че не добра душа, но има качества за политик и покрай проблемите много партии го каниха да им стане член, но според нашето малко и задружно семейство политик е мръсна дума.
ramzes77

Следваща

Назад към Свободни теми и дискусии