За Белене !

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: За Белене !

Мнениеот Pyramid » 04.05.2013 00:30

Надзор, декларацията може и да не е професионална но, определено, има страховит морален ефект. ТОВА кара политиквениците да се плашат и да я избягват - мога да посоча персонално, с кои съм обсъждал и кои още бягат - като, засега, със сигурност, я е подписал един кандидат. Идеята е, който е чист, няма защо да се притеснява - останалите, се гласят да ни клатят.
И, ние, като видим, кой се гласи да ни клати, си правим изводи, дали да или да не гласуваме. Щото, като ни го намъкнат, няма "наши", няма "ваши" - всичко е отзад и не е рибка. :oops:
Не се нахвърляйте в/у ми с ножове и вилици.
Проявете въображение, вземете и сол.
P.S.
И най-сладката мушмула е била зверски тръпчива преди това.
Pyramid

Мнениеот nadzor » 04.05.2013 01:09

Морален ефект ли? Друг път. Мен би ме било срам да подпиша такава декларация, защото подписването й значи само едно - предизборно угаждане на избирателите и е унизително и за двете страни. А пък тоя, дето я е подписал - толкова му е акъла. Няма механизам съгласно конституцията за отзоваване на депутат, така че такива декларации, па макар и подписани пред нотариус, са абсолютно безсмислени.
Да не мислиш, че партиите не карат кандидатите да подписват декларации, за да ги държат после в парламентарна група. Това, обаче не им пречи, без никакви последствия, да ги нарушават.
nadzor

Мнениеот agro » 04.05.2013 15:04

http://www.svobodata.com/page.php?pid=1 ... 4&archive=
http://www.svobodata.com/page.php?pid=11207&rid=20#top
Тези статии горе-долу повтарят изтеклите секретни грами на американците, допълнени са с някои от общодостъпните информации за кражбите в енергетиката. Във всички енергийни схеми и кражби участие, макар и не еднакво, имат повечето професионални български политици: и от БСП, откъдето са основните играчи(крадци), и от ДПС(видни хидроинженери с милионни хонорари), и царя, и ББ, и както се оказва, даже и любимият ни Костов сменя навремето Жотев със Шиляшки, защото Жотев се инати и не ще американци да лапат на енергийната ни трапеза(кого точно е искал Жотев не е ясно).Така няколко дни преди изборите, през 2001 г, са подписани и договорите за ТЕЦ-овете, които после Овчаров "дооправя". Няма невинни и незамесени, как сега да ми посегне ръката да им пусна бюлетината?!
"На всеки сложен въпрос има прост и разбираем за всички грешен отговор"
agro

Мнениеот venkap » 04.05.2013 16:58

agro написа:...и както се оказва, даже и любимият ни Костов сменя навремето Жотев със Шиляшки, защото Жотев се инати и не ще американци да лапат на енергийната ни трапеза(кого точно е искал Жотев не е ясно).Така няколко дни преди изборите, през 2001 г, са подписани и договорите за ТЕЦ-овете, които после Овчаров "дооправя". Няма невинни и незамесени, как сега да ми посегне ръката да им пусна бюлетината?!

agro, не знам умишлено ли го правиш или ставаш жертва, на както сам казваш:
agro написа:... не се вярва на логичните аргументи и делата, а на лозунги и декларации. Докато гласуващата маса не чете, не се образова и избягва да мисли, или пък чете само спонсорирани от крадци вестници по 40 стотинки и гледа спонсорирани от разбойници телевизии....

В публичното пространство има само един документ засягаш въпросната дата.

Ако виждаш някъде цена, моля те, посочи ми. Ако знаеш за документ от май 2001 година, който да фиксира някаква цена, моля те покажи го.
Във връзка с това имам няколко въпроса към теб свързани с действителността през май 2001 година.
1 - Държавата се нуждае от свежи пари, какво би избрал, заем от Световната банка или инвестиция, която:
- ще гарантира успеха при преговорите за присъединяване към НАТО.
- ще влее ценна валута в Българската икономика, затапена от Валутния борд.
- ще даде допълнителен поминък на 5 000 - 6 000 души свързани с добива на въглища.
- ще раздвижи икономиката и заетостта в съответните региони.
2 - Към 2001 година се водят тежки преговори с Европейския комисар, Гюнтер Ферхойген относно блоковете на Козлодуй. Да припомня, че този германец е изтъкнат еколог и представител на германските Зелени.
3 - Аз не си спомням през 2001 година, да сме коментирали - вятърни, фотоволтаични и био-тецове, а ти беше ли в течение на бъдещата инвазия на ВЕИ?
venkap

Мнениеот agro » 04.05.2013 18:36

Нека първо изясним колко истина се крие в следното твърдение, произволно измъкнато от НЕТ-а:
"1998 г. щатската компания “3С”, собственост на американеца от български произход Джейкъб Менахем, спечели търга за строителство на два термоблока с брутна мощност 670 МВт. През септември 1999 г. щатският енергиен гигант AES придоби 88% от капитала на “3С”, а Менахем запази останалите 12 процента.

След което повече от година между инвеститорите и НЕК се водеха горещи спорове около цената, на която НЕК ще се изкупува електроенергията за срок от 15 години след пускането на централата. Цена, която трябваше да бъде твърда и неизменяема за целия този срок, съобщава “Стандарт”.

В края на 2000 и началото на 2001 година медиите изобилстваха от информации и догадки колко ще плащаме 15 години на американските собственици на ТЕЦ-а. В крайна сметка документът, озаглавен “Споразумение за изкупуване на електрическа енергия” от бъдещата ТЕЦ, беше тържествено подписан на 13 юни 2001 г. в Гранитната зала на Министерския съвет под благосклонния поглед на Иван Костов - само 4 дни преди да изгуби изборите от НДСВ.

Тогава AES се ангажира да инвестира 996,7 млн. долара и да приключи обекта до август 2004 г. Голямата инвестиция бе използвана като коз в предизборната кампания на СДС, както видяхме - без полза.

Истина е, че в документите, публикувани на сайта на парламентарна анкетна комисия за проучване на случаите на корупция по високите етажи на властта, ръководена от Яне Янев, няма споменати никакви изкупни цени.

Няма как и да има, тъй като пак на същия сайт в писмо до Янев шефът на НЕК Крум Анастасов ясно посочва, че “и двете споразумения съдържат клаузи за конфиденциалност, “които не могат да бъдат нарушени ... без предварително писмено одобрение от другата страна”. А такова одобрение не е получено."

Може би тогава първият човек на държавата - министър-председателя не е знаел кой е бабувал като консултант на тази сделка и на чий адрес е регистриран печелившия кандидат от проведения търг? Това е доста невероятно, доколкото знаем колко изкъсо държеше управлението Костов. Или просто това е едно от неверните твърдения, за които съм в дълбоко заблуждение. Любопитно ще е и да се разгледа тръжната процедура, определила този победител, времето, по което е протекла и хората, оценявали участвалите в търга предложения. Веднага си признавам, че нищо не знам за такъв търг, ама много ми прилича на оная работа с магистралите и концесията за 35 години, която, слава богу, не се осъществи. Като отсеем по-вероятно верните от по-вероятно грешните твърдения на базата на оскъдната публична информация, тогава може да се отговори и на по-горе зададените ми от Venkar въпроси. Иначе трябва да чакаме един куп народ да се оттегли от управлението на държавата, да си напишат мемоарите и ако сме още живи - да търсим кой крив, кой прав на база повече информация.
agro

Мнениеот Pyramid » 04.05.2013 19:22

nadzor написа:Морален ефект ли? Друг път. Мен би ме било срам да подпиша такава декларация, защото подписването й значи само едно - предизборно угаждане на избирателите и е унизително и за двете страни. А пък тоя, дето я е подписал - толкова му е акъла. Няма механизам съгласно конституцията за отзоваване на депутат, така че такива декларации, па макар и подписани пред нотариус, са абсолютно безсмислени.
Да не мислиш, че партиите не карат кандидатите да подписват декларации, за да ги държат после в парламентарна група. Това, обаче не им пречи, без никакви последствия, да ги нарушават.

Тъжни неща пишеш, Надзор. Тъжни и нелепи.
Механизъм ОЩЕ няма. И трябва да бъде създаден. Очаквам да го създадат хора, влезли с декларации.
ЗАщо? Лесно е: Защото, само такива биха могли да носят нужния заряд - останалите са или послушковци, или тарикати, или и двете. Затова сме на този хал: Защото, който отива там, не ни представлява /нас, своите избиратели/ а все някакви къде сенчести, къде и извънзаконови кръгове, обръчи, облаци на влияние. Ти ТОВА ли искаш? Аз-не.
Относно "абсолютната безсмисленост", абсолютно не съм съгласен: Индикаторът действа безпогрешно. Поне на мен, ми е ясно вече, кой какъв духовен заряд носи още, щом започнем да обсъждаме тези "безсмислени" неща. АКО беше безсмислен, нямаше да ме заплашват, нито пък щяха да се пазят толкова от подписване.
Освен това, не мислиш ли, че, наистина, като на избиратели, трябва и да ни се угажда? Само че, не само по, но и 4 години СЛЕД изборите.Че за какво ги пращаме там, да си драпат мъдурите? :twisted:
Последна промяна Pyramid на 04.05.2013 19:43, променена общо 1 път
P.S.
Pyramid

Мнениеот agro » 04.05.2013 19:36

http://www.forumat-bg.com/ikonomika/229 ... -v-balgari

Ето още една статия, заради която си струва човек да се замисли - кое от публикуваните факти е истина, кое само догадки и кое е манипулация(лъжа). От верните отговори на подобни въпроси зависи и правилното мнение на всеки разумен човек. Никога не искам да съм категоричен, нямайки достъп до истинските факти, но за целите на гласуването в изборния ден натрупаното познание до момента ме доведе до по-горе цитираните твърдения. Който може да посочи други факти и обстоятелства, нека го направи, мнението не си сменят под натиска на фактите само глупавите хора и религиозните и идеологически фанатици.
agro

Мнениеот Markov » 04.05.2013 19:42

agro написа:Нека първо изясним колко истина се крие в следното твърдение, произволно измъкнато от НЕТ-а:

Браво.Арго
Според теб истината се крие в произволно измъкнати линкове, които дори не ги посочваш, а когато ги посочваш---
agro написа:http://www.svobodata.com/page.php?pid=11245&rid=154&archive=
http://www.svobodata.com/page.php?pid=11207&rid=20#top!

---какво намираме вътре като доказателство:
".........Разбира се, веднага плъпнаха слуховете, че въпросният политик е Иван Костов – някои медии дори заговориха за имение в Швейцария, съседно на това на Красимир Георгиев, където Командирът често бил забелязван. Според мен обаче е много по-вероятно зад тази ошфорка да стои Румен Овчаров – и респективно – БСП............"

Ти чел ли си нещо друго, написано лично от Сугарев? Ето извадки от специализиран сайт:
http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID= ... 2%E0&Add1=

Чети от първа ръка:
СТИХОВЕ НА ОТКАЧАЛКАТА
"Откачалката пърди и си похапва киселец
като птица съм
клекнал на сушина
под стряхата на черепа
на черепа под стряхата
небето се въси навън светкавица просветва между облачните лапади
лампадите са счупени и
кисело горчиво е......."

И още:
"Откачалката пикае и си мисли за есента
мъж загърбил пътя облаче от пара
беше казал някакъв приятел
ала по тези мокри алени листа
капчиците ми напомнят сякаш
за формата на празнотата
иккю сигурно я е открил пикаейки
в някоя тъжна есенна утрин край киото......."

Хайде стига толкова :shock:
Нищо лично, но според мен така трябва да се цитира NET-a . :|
Последна промяна Markov на 04.05.2013 20:19, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
Markov

Мнениеот agro » 04.05.2013 20:15

Гледам да цитирам неща, за които написалите ги претендират, че се основават на факти или знания по определен въпрос. Не си позволявам да правя твърдения за вярно или невярно, а търся дискусия и други мнения и факти, които биха ме доближили до истинското познание по въпроса. Не счетох за нужно да цитирам източника, за да подчертая, че е произволно избран, и без това търсачките са достатъчно чевръсти, за да информират всеки евентуално заинтересуван откъде е взето цитираното писание.
agro

Мнениеот Markov » 04.05.2013 20:28

agro написа:Гледам да цитирам неща, за които написалите ги претендират, че се основават на факти или знания по определен въпрос.

А да си чул и видял някой в България да не претендира, че е експерт по всички въпроси :D
Изображение
Аватар
Markov

Мнениеот venkap » 04.05.2013 22:15

agro написа:Може би тогава първият човек на държавата - министър-председателя не е знаел кой е бабувал като консултант на тази сделка и на чий адрес е регистриран печелившия кандидат от проведения търг? Това е доста невероятно, доколкото знаем колко изкъсо държеше управлението Костов. Или просто това е едно от неверните твърдения, за които съм в дълбоко заблуждение. Любопитно ще е и да се разгледа тръжната процедура, определила този победител, времето, по което е протекла и хората, оценявали участвалите в търга предложения.

Вината е моя.
venkap написа:Ако виждаш някъде цена, моля те, посочи ми. Ако знаеш за документ от май 2001 година, който да фиксира някаква цена, моля те покажи го.

Нямах предвид цената на инвестицията, а цената на електроенергията. Грешката ми е изключително досадна, но и до някаква степен и комична.
venkap

Мнениеот agro » 04.05.2013 23:48

Юни, 1998, в-к Капитал по въпроса за търга на НЕК за Марица изток 1
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... prometira/
Октомври, 1998, в-к Капитал по въпроса за търга на НЕК за Марица изток 1:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... tencialen/

Колкото повече се ровя по тази тема из общодостъпната информация, толкова повече виждам как нещата са едни и същи, независимо от промените във властта и смяната на политическите лидери. Ще рече човек, че една и съща партия ни управлява вече 68 години и разни фракции в нея се редуват в доенето и стригането на народа. И май не съм далече от истината.
agro

Мнениеот venkap » 05.05.2013 00:19

agro написа:...Ще рече човек, че една и съща партия ни управлява вече 68 години и разни фракции в нея се редуват в доенето и стригането на народа. И май не съм далече от истината.

Не си далеч от истината. И ако стадото не се съпротивлява ще го стрижат до червено. За наше успокоение това е в цял сват с тази разлика, че в държавите с развита демокрация стадото се съпротивлява и отстоява своето...
venkap

Мнениеот Pyramid » 05.05.2013 10:44

...Ала си остава стадо. Затова, който не иска да го стригат, доят и да го правят курбан от време на време, следва да престава да бъде овца...за начало. ала, щом опиташ да му кажеш, и рипва с/у теб, ще те изяде. Тогава, стига е мрънкал. Овцете са за кланЕ. :twisted:
P.S.
Pyramid

Мнениеот lz1wvm » 06.05.2013 01:15

Pyramid написа:...Ала си остава стадо. Затова, който не иска да го стригат, доят и да го правят курбан от време на време, следва да престава да бъде овца...за начало. ала, щом опиташ да му кажеш, и рипва с/у теб, ще те изяде. Тогава, стига е мрънкал. Овцете са за кланЕ. :twisted:

Ти някога колил ли си овца,правил ли си курбан,за да правиш такива сравнения....Много от хората,които колят първо се прекръстват,заради животното(отнемането на живота му).Според мен трябва да слезеш на земята,а не да хвърчиш,и да даваш някакви нелогични сравнения.
99%RX........1%TX
lz1wvm

ПредишнаСледваща

Назад към Свободни теми и дискусии