Съвместна работа с община при изграждане на централа?

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот lz1kka » 27.01.2008 21:32

Идеята ми беше точно такава. Да се създаде нова тема(подфорум/раздел) тук а не някъде другаде! А споменатото от мен би трябвало да важи само и единствено ако има група от хора отговорна за създаването на дружеството и то налагането на някакви рестрикции а просто една елементарна забрана за писане. В така създадена ситуация посетителите на форума ще могат да следят развитието на темата, ще могат да четат всичко написано в нея, но просто няма да могат да дават своя вот при анкетиране на организаторите. Всичко това разбира се беше просто идея... Щом имам повече време ще споделя и останалите мисли, които се разхождат в главата ми...

Поздрави,
Константин Ангелов
Когато силата на любовта победи любовта към силата тогава светът ще познае мира!
lz1kka

Мнениеот Mateev » 27.01.2008 23:59

Спокойно можете да си отворите нова тема, свързана с обединението. Даже е редно Lambov да я отвори, за да стои неговото име в съдържанието на темите. Засега няма нужда да отваряме нов специален раздел заради една тема. Но ако станат няколко подобни, тогава ще отворя раздел и ще преместя темите в него.
Аватар
Mateev
Site Admin

I pak zdraveite!!!

Мнениеот taipan » 28.01.2008 01:14

Interesno si komunikirate no otnosno ideata na Lambov az sam pomislil za terencheto!!!A i kak e tragnalo shte mu stana palnopraven i ednolichen sobstvenik(za sega pone 250dka)!!Infrasrukturkata mu e pochti bezuprechna ot uslovie na proizvodstvo do 5mwh.Za razbivane na ideata(ot koniukturni saobrajenia) shte nababne terencheto gokam malko nad 500dka.!!!!no shte se porodi edno problemche ot tipa na postroiavane na niakolko km. dalekoprovodche 110kv.!!!Demek po nashensko kazano ima niama nai malko 160 000lv. na kilometarche!!!!T etuka e kur kapancheto zashtoto kilometarchetata sa dostatachno na broi za da mi izleze tozi dalekoprovod po skap ot cialoto goliamo terenche!!!Ta taka uvajaemi momci.Ta zatova podhvanah temata za pazara na vredni emisii!!!Da jive razvitata evropeiska industria!!!!! :twisted: 8) :twisted: :!: :D
taipan

opala zabravih

Мнениеот taipan » 28.01.2008 01:19

Zabravih che pri po-golemi moshnosti triabva i podstanciika koiato izliza ima niama no shte stapi na okolo 2mln.lv.!!!!
taipan

ops komai sam se pootplesnal...

Мнениеот taipan » 28.01.2008 02:09

...obshtenite sa kaca bez dano(pone za sega)kolko i da nalivash tolko shte vzemat(no vav vid na fond "dovolen obshtinar")kogato mestnite upravnici im uzreat tikvite balki deto gi imat za glavi togava shte ima niakakav progres.No tova si e parvoklasna investicia za edna obshtina i shte se pecheli ot neia(kakto investitora taka i samata obshtina) no drug e vaprosa che komai triabva v edna obshtina da "prevzemesh" obshtinskia savet(50% +1glas) za da varvi vsichko mazno i bez problemi!!Togava znaete che kmeta dori da ne e ot nashite ili nedobrosavesten toi e palen figurant v vzemaneto na resheniata.Obshtinskia savet koli i bese s nachelo predsedatela mu!!ta takiva vremena az skoro ne vijdam(pone do sledvashtite izbori) a te sa savsem na blizo ima niama 3godinki i 9 meseca.Da jivee demokraciata v BULGARIA :twisted: 8) :twisted: 8) :twisted:
taipan

Мнениеот lz1kka » 28.01.2008 04:20

Аз пък смятам отварянето на нов раздел за наложителна стъпка. От раз се сещам за поне 10-15 анкети свързани с организацията и още толкова нови теми. Въпросът е там, че с една такава стъпка може да се измести основната дейност на форума и Стс Солар АД в една малко по-различна посока, което не знам до колко ще е добре за дружеството на Г-н Матеев. :roll:
Когато силата на любовта победи любовта към силата тогава светът ще познае мира!
lz1kka

Мнениеот Mateev » 28.01.2008 14:27

Раздела вече е създаден:

http://solar.sts.bg/forum/viewforum.php?f=8

Можете да отваряте нови теми и анкети.

СТС Солар поддържа вашата инициатива и ще съдействува за нейното развитие и реализиране.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот tzyra » 04.04.2008 14:19

Поздравявам г-н Матеев за чудесния и най-вече компетентен форум.
Това, което бих искала да споделя е относно използаве на общински "пустеещи"/ наистина пустеещи 8 категория /земи, съдейки по собствения си опит
- за закупуване не може да се говори/поне в общината, която проверих, защото има решение (неофициално) да не се продава нищо.Презумцията е да минат 5 години от членството ни в ЕС и тогава чужди граждани да имат право да закупуват земя тук.
Предполагам, че такова нещо ще има и в други общини, защото това не е "решение" на общински кмет, а по-скоро партийна заръка.Разбира се това е мое мнение.
-под наем за поставяне на фотоволтаици също не става.Ясно е че трябва да се смени статута, което общината няма да направи нито ще даде разрешение да се прави нещо върху нея за дългосрочен период и е съоръжение, което не е временна конструкция.Най-учудващото беше,че отдаването под наем е за 1 година, т.е. всяка година се преподписва.
В никакъв случай не искам да звучи песимистично.Всеки си намира начин, но информирания човек е подготвен.
Пожелавам на всички късмет!
tzyra

Мнениеот 5er » 15.05.2008 18:23

да се намеся и тук - това за което говорите - по-горе - с общините - нарича се Публично Частно Партньорство - е сладко , но грантовете пристигат след като си построил и присъединил проекта. Така че трябва да се мисли в тази насока. Покрива се до 60% от цената на проекта , което не е малко като се има впредвид, че е от слънцето :)
Когато подпишеш такъв договор и имашп одобрение на ПЧП - всяка банка е готова да даде парите веднага :)
Имам малко познания в областта и мога да помогна.
5er

Мнениеот petyostoev » 11.06.2008 15:34

ЗДРАВЕЙ ТЕ ВСИЧКИ СОЛАРИ, ОТДАВНА ЧЕТА ФОРУМА, НО ДОСЕГА НЕ СЪМ СЕ ВКЛЮЧВАЛ.ОДОБРЯВАМ С ДВЕТЕ РЪЦЕ ИДЕЯТА ЗА АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО И ИЗГРАЖДАНЕ НА ГОЛЯМА ЦЕНТРАЛА- МЕГАВАТОВА.С УДОВОЛСТВИЕ ЩЕ БЪДА СРЕД УЧРЕДИТЕЛИТЕ , АКО БЪДА ПОКАНЕН.
petyostoev

Мнениеот petyostoev » 11.06.2008 15:37

ВСИЧКО ТРЯБВА ДА СТАНЕ ТАКА КАКТО Г-Н ЛАМБОВ ГО Е ОПИСАЛ.СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ КАТО НИЩО МОЖЕМ ДА ЛИСТВАМЕ АКЦИИТЕ НА БОРСАТА.ЩЕ ПОПИТАТЕ АЗ С КАКВО МОГА ДА БЪДА ПОЛЕЗЕН.ЗА СЕГА ИМАМ КОНТАКТИ С ШВЕЙЦАРСКА ФИРМА, ТЪРГУВАЩА СЪС ЗЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ И КАТО СТИГНЕМ ДО ТАМ ЩЕ ПОМАГАМ.
petyostoev

Предишна

Назад към Свободни теми и дискусии