Да вдигнем общ иск за пропуснати ползи

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот jorji_bg » 02.04.2011 22:36

занимавам се сас сада от 10 години--ште си изгубите само времето нервите и парите
jorji_bg

Мнениеот energy11 » 04.04.2011 22:09

e_solar написа:Вярно, че ако се осъди държавата пак хората ще платят от джоба си.
Ако имате идеи как да стимулираме ДФЗ да обработи по-бързо проектите ще е по-продуктивно. Де факто те вече са разгледани на първа инстанция в окръжните ДФЗ-та. Какво толкова има да им се разглежда по 100 пъти? Сигурно папката ми е станала на парцал вече.... Само трябва да им се удари по един печат "ОК" и готово, кво толкова?!
Ако ще се прави нещо колективно, то по-добре да се обърнем към Европейския фонд за развитие на селските райони и да питаме тях защо за българите няма подпомагане въпреки, че явно сме крайно нуждаещи се, особено с тези лихви по кредите от 10-15%.

Напротив, сложно е, защото гледат как да те преебат, гледат на проекта като схема за източване на пари, не като проект за централа. Броят болтчета и гайки и чукат по елките да видят дали излиза цифрата и ако не - пишат в десетдневката.

Аз също съм за колективен иск - да, ще го платим реално ние, данъкоплатците, но тук се появява една удовлетвореност - моралната, която съм сигурен е голяма. Инситуциите трябва да се наказват за своето безхаберие срещу собствените си граждани и на това да се придава възможно най-висока гласност. Ако се заведе дело в Брюксел, то след неговия изход ще се даде гласност за безхаберието и със сигурност ще се сменява ръководство (то за едно писмо хвръкнаха глави, та за повече незнам...). Друг е въпросът, че това дело наистина ще се проточи с години, но туко виж след 8-10 години бенефициентите ще бъдат морелно удовлетворени.

Аз съм за - трябва да се реши откъде да се почне преди да се говори с адвокат. Може би на отделна тема да се пусне нещо като анкета или начин да се преброят бенифициентите, които проявяват желание за това, за да видим колко съмишленици има.
energy11

Мнениеот jorji_bg » 11.05.2011 23:39

ako go e strah balgarskiyat sad i pravitelstvo ot brukselsiyat sad -nyama da pravyat izdanka sled izdanka---
jorji_bg

Предишна

Назад към Свободни теми и дискусии