Какво правим тогава..

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот Denislav Минчев » 04.11.2008 00:05

petyostoev написа:А след 4 месеца като получиш субсидията-70% ,ако ти е одобрена и получиш 35 000 лв.от 50 000лв. ти остават да изплащаш само 15 000лв. главница.На колко ще ти излезе тогава месечната вноска?И дали ще можеш да си я позволиш?Ако не можеш за срок от 3г.,тогава както казва колегата по горе,ползвай по голям срок за кредита.

Ако получа субсидията едно, че тя ще покрие част от кредита,а централата останалата,но при евентуални забавяния на изплащането ще ползвам подкрепата на баща ми знаейки,че по късно ще му се върнат парите.Нещата стоят по друго яче, когато няма субсидия и тия пари за изплащането ще трябва да ги дава от своя джоб в нещо,което не е сигурен като инвестиция по другия начин, по мога да го накарам да се реши на ФЕИ.
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!!!
Аватар
Denislav Минчев

Мнениеот mackata » 04.11.2008 09:43

"Живота е това което се случва до като си градиш планове"
Закона на 5 П
Аватар
mackata

Мнениеот Denislav Минчев » 04.11.2008 10:33

Не беше очакваният отговор :D ,но беше добра философия :)
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!!!
Аватар
Denislav Минчев

Мнениеот petyostoev » 04.11.2008 22:31

Щом можеш да разчиташ на баща си, значи си супер.Това е голяма подкрепа.Не я изпускай.
petyostoev

Мнениеот yassenvb » 28.02.2009 11:40

По отношение за въпроса с изкупуването на енергия, някой да знае нещо за 16 % бариера инсталирана обща мощност ВЕИ, и че след този праг ЕРП-тата няма да присъединяват, тогава на кого ще...?
yassenvb

Мнениеот mackata » 28.02.2009 11:48

Ти знаеш ли във времето каде са тези 16, че и 19 %
За България ще е е към 2050 година.
Тогава ще му мислим
:)
Закона на 5 П
Аватар
mackata

Мнениеот DanielDimov » 28.02.2009 16:17

не е така - 16% енергия от ВЕИ е целта на България до 2020-та година, но в това число са и вятъра и водата, а от водата вече има един значителен дял (мисля че е около 6%)

така че аз смятам че до 2020-та ще си ги постигнем тия 16% :)
DanielDimov

Мнениеот Mateev » 28.02.2009 18:20

Трудно ще ги постигнем, ако още от сега правителството не се бръкне в джоба и не пооправи малко законите. Отделно от това трябва да се знае, че 16-те процента са само първа цел. След нея ще има втора, по-висока цел. След нея ще има и трета, и четвърта. Говори се, че крайната цел е 50 или даже 60% енергия от ВЕИ към 2040 г. Има и още нещо. Глобалното затопляне се развива по-бързо, отколкото са очакванията. Петрола се изчерпва по-бързо, отколкото са очакванията. И въобще на макро ниво нещата се влошават по-бързо, отколкото са очакванията. Всичко това най-вероятно ще доведе до това, че целта от 16% към 2020 г. ще бъде предсрочно преразгледана (може даже още през 2010 до 2012-та) и най-вероятно ще бъде завишена на 20 или даже на 25%.

Аз вече съвсем сериозно си мисля, че следващото правителство още в началото на мандата си ще започне сериозни законодателни промени за подобряване на положението. От една страна защото натиска от Европа ще започне веднага, а от друга - защото на изборите ще дадат големи обещания, свързани с ВЕИ и екологията. Няма как. Темата е много актуална и много популярна и съм абсолютно сигурен, че всяка една партия (включая и на управляващите) ще заложи в предизборната си платформа големи обещания за ВЕИ, Екология, светло бъдеще и т.н.

Има и още нещо. Мисля си, че даже и съществуващото правителство ще направи няколко важни крачки, с които да подобри инвестиционния климат за ВЕИ. Наближават избори и това може да бъде един много сериозен предизборен ход, с който да се хвалят по време на кампанията. И тои ход няма да е насочен към пенсионерите (за тях ще обещаят вдигане на пенсиите). Този ход ще е насочен към всички останали, обещавайки им екологично бъдеще за тях и за техните деца и внуци. Ще звучи прекалено силно, ако това го направи само Бойко Борисов. Затова съм сигурен, че всички партии в един глас ще заприказват за екология само след 2-3 месеца. И има голяма вероятност съществуващия парламент в последните дни от съществуванието си да приеме с единодущие две-три важни поправки в законите, с които да пооправи кашата в законодателството. А от нас се иска само да им помогнем и да им кажем къде да бутнат и какво.

Ако разсъжденията ми са правилни, може би сега е момента да се активизираме и да се опитаме да попроменим това или онова. И точно сега биха се вслушали в нас, защото им посочваме път за набиране на допълнителни гласове в предстоящите избори.
Аватар
Mateev
Site Admin

Предишна

Назад към Свободни теми и дискусии