Хидро-кинетични водни централи?

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Хидро-кинетични водни централи?

Мнениеот zzvaszz » 30.07.2012 22:53

Всичко относно тази тема е свързано с г-н Тончев!
Проследих задочният спор относно патенти и т.н.Видях,че има доста теория по темата.
Едно нещо не ми е ясно-има ли реални проекти,които използват кинетичната енергия на свободно течаща вода,понтонни или каквито и да е други начини за производство на ел.енергия по този начин?И аджеба....има ли то почва у нас???
zzvaszz

Re: Хидро-кинетични водни централи?

Мнениеот zzvaszz » 07.08.2012 22:52

След многото отговори, които получих......стигнах до извода,че това си е чиста проба невъзможна мисия.
Кинетичната енергия е равна на масата по скоростта на квадрат върху 2.....т.е. масата на водата си е една и съща,но разликата в скоростта при наличните ВЕЦ-ове и въображаемите хидро-кинетични ВЕЦ-ове е доста голяма!Т.е. според мен и според много физици-такъв филм няма....колко жалко :)
zzvaszz

Re: Хидро-кинетични водни централи?

Мнениеот Pyramid » 17.08.2012 22:40

Прочетете повече за турбината на Горлов /тук: http://www.heuristic.su/effects/catalog ... index.html / и ще ви светне, че няма особен проблем. ама всичко сдъвкано - просто няма как да стане.
И, да: ВСИЧКИ досега използвани ВЕЦ са хидро-кинетични. Аз бих използвал комплексна, хидрокинетично-хидротермална ВЕЦ, но там нещата са по-сложни. Вярно, количеството енергия, достъпна за извличане от единица обем рязко нараства /съответно, и мощността/ , особено лятно време но, повтарям:Всичко сдъвкано няма как да се сложи на някого в човките.
За справка, 1 тон вода поглъща 1,168 kWh за ВСЕКИ градус над нулата и може да я държи дори в стационарно положение, без движение, когато никаква турбина не би помръднала... :alien:
Не се нахвърляйте в/у ми с ножове и вилици.
Проявете въображение, вземете и сол.
P.S.
И най-сладката мушмула е била зверски тръпчива преди това.
Pyramid

Назад към Свободни теми и дискусии